עבור לתוכן

מארז + ספק למערכת מבוססת core i7 תקציב 1200~

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שאלה בנוגע לחשמל שמגיע אליי לחדר..

ראיתי עכשיו בארון חשמל שלחדר שלי מגיע יחסית קצת זרם ביחס לשאר הבית- 10A

האם זה מספיק זרם בשביל המחשב שיהיה לי? (ראיתי עכשיו בת'רד אחר שספק נותן זרם של 20-30A.. )

פורסם

ההסתכלות הזאת לא נכונה. אני לא מבין גדול בתחום, אבל ממה שאני יודע ההספק הוא פונקציה של המכפלה של הזרם במתח. המתח בבית שלך הוא 230V בעוד שהמתח במחשב שלך הוא V12. לכן אותו ההספק יאפשר משיכה של הרבה יותר אמפרז' על המחשב (בניקוי פקטורים הנובעים מהפרש הפאזות בין הזרם למתח ב AC ומיעילות הספק).

פורסם

רשום על הספק כמה הוא דורש בשביל פעולה תקינה (הוא לא לוקח את כל האמפראג' שרשום מהשקע, פשוט רשום לאיזה שקע עם איזה יכולות צריך לחבר אותו)

רוב ספקי ה 550W דורשים חיבור לשקע עם 6-7 אמפר, אין לך מה לדאוג (לא שהספק יקח כמות כזו אי פעם.... מדובר במעל 1000 וואט)

לגבי המלצה-

מבחינת מחיר/תמורה, הייתי הולך על הבאנדל שצוין פה בהתחלה, טמפסט+ה 550W של קולרמאסטר. מדובר בספק איכותי ביותר עם הרבה השקעה בתכנון, ולפי סקירות, מתחים יציבים כסלע.

לגבי המארז- הייתי לוקח סקירות על מארזים בערבון מוגבל (מאוד....), זה גם תלוי מה הולך לשבת בפנים ואיפה המארז הולך לשבת.

בנוגע לטמפסט- במצבו המקורי הוא לא בדיוק שקט, המאווררים הקדמיים יושבים ישירות על ברזל, מה שלפעמים יוצר רעידות ורעש.

אפשר לפתור את הבעיה בקלות ע"י הכנת מסגרות ספוג למאווררים הקדמיים (מה שאני עשיתי) או שימוש בפיני סיליקון בשביל למקם אותם במקום בברגי מתכת.

אחרי שינוי כזה, מה שנשאר זה רק רעש של זרימת אוויר, מדובר ברעש בתדר נמוך, לא חזק במיוחד, ולא מציק.

מבחינת בניה וסרקולציה, זה מארז נפלא.

ואפשר לדעת על מה מדובר בקטע של "הפלסטיקים איפה שההארדיסקים נשברים"? אין שם כ"כ פלסטיקים, הכלובים ממתכת, והפלסטיקים היחידים שיש שם אלו 2 פסים שמצמידים להארדיסק בשביל להכניס אותו למקום. צריך להיות מוכשר מאוד בשביל לשבור אותם, מדובר בפלסטיק רך וגמיש.

גם 690+VX550 זו אחלה אופציה, למרות שעולה יותר, ורצוי להוסיף ל 690 מאוורר עליון.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

רשום על הספק כמה הוא דורש בשביל פעולה תקינה (הוא לא לוקח את כל האמפראג' שרשום מהשקע, פשוט רשום לאיזה שקע עם איזה יכולות צריך לחבר אותו)

רוב ספקי ה 550W דורשים חיבור לשקע עם 6-7 אמפר, אין לך מה לדאוג (לא שהספק יקח כמות כזו אי פעם.... מדובר במעל 1000 וואט)

לגבי המלצה-

מבחינת מחיר/תמורה, הייתי הולך על הבאנדל שצוין פה בהתחלה, טמפסט+ה 550W של קולרמאסטר. מדובר בספק איכותי ביותר עם הרבה השקעה בתכנון, ולפי סקירות, מתחים יציבים כסלע.

לגבי המארז- הייתי לוקח סקירות על מארזים בערבון מוגבל (מאוד....), זה גם תלוי מה הולך לשבת בפנים ואיפה המארז הולך לשבת.

בנוגע לטמפסט- במצבו המקורי הוא לא בדיוק שקט, המאווררים הקדמיים יושבים ישירות על ברזל, מה שלפעמים יוצר רעידות ורעש.

אפשר לפתור את הבעיה בקלות ע"י הכנת מסגרות ספוג למאווררים הקדמיים (מה שאני עשיתי) או שימוש בפיני סיליקון בשביל למקם אותם במקום בברגי מתכת.

אחרי שינוי כזה, מה שנשאר זה רק רעש של זרימת אוויר, מדובר ברעש בתדר נמוך, לא חזק במיוחד, ולא מציק.

מבחינת בניה וסרקולציה, זה מארז נפלא.

ואפשר לדעת על מה מדובר בקטע של "הפלסטיקים איפה שההארדיסקים נשברים"? אין שם כ"כ פלסטיקים, הכלובים ממתכת, והפלסטיקים היחידים שיש שם אלו 2 פסים שמצמידים להארדיסק בשביל להכניס אותו למקום. צריך להיות מוכשר מאוד בשביל לשבור אותם, מדובר בפלסטיק רך וגמיש.

גם 690+VX550 זו אחלה אופציה, למרות שעולה יותר, ורצוי להוסיף ל 690 מאוורר עליון.

בהצלחה.

הספק של קולר מאסטר שהצעת עולה 500 שקל יותר.. ??

ו690 עולה 120 שקל פחות מהטמפסט אז יוצא יותר זול..

ולהוסיף מאוורר אחד למעלה או 2? ואם 1 אז איפה?

פורסם

תיקון, הבאנדל של NZXT+קולרמאסטר לא יותר זול, אבל יותר משתלם.

VX550+CM690 יוצא 785 וה CM690 כולל 3 מאווררים

הבאנדל שהציעו של Real power pro 550+Tempest יוצא 790, הטמפסט מכיל 6 מאווררים, ולפי הסקירות- גם הספק עדיף.

תכל'ס אתה לא מפסיד פה בשום מצב, הבחירה שלך, תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תיקון, הבאנדל של NZXT+קולרמאסטר לא יותר זול, אבל יותר משתלם.

VX550+CM690 יוצא 785 וה CM690 כולל 3 מאווררים

הבאנדל שהציעו של Real power pro 550+Tempest יוצא 790, הטמפסט מכיל 6 מאווררים, ולפי הסקירות- גם הספק עדיף.

תכל'ס אתה לא מפסיד פה בשום מצב, הבחירה שלך, תתחדש :xyxthumbs:

תודה.. אבל אני לא מוצא חנויות עם הריל פאוור פרו 550 במחיר שאתה מציין.. =\ רק בסביבות 700-900 רק לספק

איפה ראית במחיר ההוא?

פורסם

מה שכן, ה - VX550 נותן עד 41A ב - 12V לעומת ה - CM שנותן 36A.

פורסם

ספק מוגזם ולא משתלם למחירו.

פורסם

מה שכן, ה - VX550 נותן עד 41A ב - 12V לעומת ה - CM שנותן 36A.

אנחנו לא נסיים עם זה, אה?

נתוני PEAK מול נתוני MAX.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים