עבור לתוכן

רעיונות למיני פרוייקט עם שימוש באלגוריתמים גנטיים ורשתות עצבים מלכותיות

Featured Replies

פורסם

שלום לא מזמן התחלתי ללמוד על אלגוריתמים גינטיים ורשתות עצבים מלכותיות (ANN), אני דיי יודע בתיאוריה איך לעבוד איתם (ואפילו ניסיתי כמה בעיות עם GA) אבל חסרה לי פרקטיקה והרבה. חשבתי אולי אתם מכירים כל מיני בעיות שניתן לפתור עם שימוש ב GA או ANN או שניהם, משהוא שיתן לי "להרגיש את זה", כמובן ניסיתי לחפש בגוגל אבל אני לא בדיוק יודע מה לחפש.

תודה רבה מראש!

פורסם

עבר הרבה זמן מאז שנגעתי בזה, יתכן שחלק מההצעות טפשיות:

NN: הרבה בעיות שדורשות קלסיפיקציה. לדוגמא: האם בתמונה הנתונה יש או אין ענני גשם?

לגבי GA: אלגוריתם גנטי שימצא האם יש או אין תדר של 1000 הרץ בסיגנל נתון.

(שתי הבעיות ידועות מנסיונות קלאסיים בתחום).

עוד אופציות:

תשמש ב-GA על מנת לפתח פתרון לבעית N המלכות, עבור N=10000.

NN אשר מסוגל להבדיל נקודות שהן על מעגל לבין נקודות שהן לא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההצעות!

רק שאלה אחת: אני יודע שזה נושא לא קל, אבל בכל זאת הרעיונות על NN שהבאת נראים לי מאוד קשים עד בילתי אפשריים לפי הידע שלי נכון לעכשיו, השאלה שארצה לשאול: האם הרעיונות הללו הן אכן לבעלי ידע על NN ואיך היא עובדת? כלומר האם בשביל לפתור את הבעיות הללו מספיק רק לדעת מה זה NN, איך היא עובדת, איך בונים אותה בשפה כלשהיא, ואיך מלמדים אותה? או שמה זה בעיות שנותנים לאנשים בעלי יידע רחב יותר? אותו דבר מתייחס לרעיונות ש GA (למרות שאותם יש לי כנראה מושג איך להתחיל לפחות).

(למען הסר ספק: אני לא מתאייש מהר, אבל אדם שרק למד לשחות לא הולך לשחות בים עמוק אלה בברכה, ומה שאני מנסה לשאול זה האם הרעיונות הללו הם אכן הבריכה שלי ולא הים העמוק.)

שוב תודה רבה מראש!

פורסם

תלוי לאיזה רמה רוצים להגיע. התרגיל השני שלי בקורס NN היה זיהוי תמונות בכל מיני וריאציות, וזה לא היה קשה. backpropogation בסיסי הביא את התוכנה ל-90 עד 96 אחוז דיוק (כמובן על סט תמונות יחסית נוח).

כל משימה אפשר לפתור כתרגיל בית או להשקיע חודשים על מנת לייצר מוצר איכותי (בהנחה שיש מי שקונה). אבל בכל מקרה אפשר להגיע למשהו גם עם מימוש בסיסי עם ידע בסיסי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים