עבור לתוכן

ניידים עם כרטיסי Wi-Fi של Intel לא יכולים להשיג מהירות מלאה ב- Draft N@2.4GHz.

Featured Replies

פורסם

לכל מי שמתכנן לקנות בקרוב ראוטר שעובד בטכנולוגית Draft N, ורוצה לחבר אליו מחשב נייד עם Wi-Fi מבוסס על כרטיס WLAN של Intel בטכנולוגית Draft N, מידע מעניין -

קיימים היום מספר ראוטרים בשוק בטכנולוגית Draft N, חלקם עובד רק בטווח תדרים של 2.4GHz (כמו למשל Edimax BR-6504N ו-Linksys WRT310N) וחלקם עובד בטווחי תדרים של 2.4GHz ו- 5GHz (כמו למשל D-Link DIR-655 ו- Linksys WRT610N), מהירות הקישור האלחוטי שניתן להשיג באמצעותם הוא 270-300MB/s ומהירות זו נתמכת רק ברוחב פס כפול שהראוטרים האלו תומכים בו קרי 40MHz (ראוטרים רגילים עובדים ברוחב פס של 20MHz).

כפי שנאמר, מהירות זו ניתן להשגה רק כאשר הראוטר והנייד/ציוד קצה תומך ומתחבר ברוחב פס כפול, כלומר 40Mhz. מסתבר שכרטיסי ה- WLAN Mini PCI-E של Intel שנמצאים ברוב הניידים היום (4965AGN וגם החדשים 5100AGN ו- 53XXAGN), לא תומכים ברוחב פס כפול של 40MHz בטווח התדרים 2.4GHz (למשל כרטיסי Atheros וכנראה Broadcom כן תומכים), רק בטווח התדרים של 5GHz יהיה ניתן להתחבר ברוחב פס כפול של 40MHz.

לדוגמה, מי שיש לו נייד עם WLAN של Intel וקונה עכשיו ראוטר Draft N שעובד רק בטווח תדרים של 2.4 כמו ה- Edimax BR-6504, יקבל רק חצי מהמהירות של הטכנולוגיה, כלומר במקום לקבל מהירות של 270-300MB/s הוא יקבל רק 144MB/s. ברוב הניידים שתומכים ב- Draft N יש את ה- WLAN של Intel, לכן לאלו מומלץ לקנות ראוטר שתומך בטווח תדרים של 5GHz.

פורסם

מחזק ומוסיף -- המהירות של 140-150MBPS היא מהירות תאורטית לחלוטין -- באופן אפקיטיבי ובתנאים אופטימליים יתקבל רק חצי מכך (כלומר כ-70-75MBPS) ובתנאים פחות אופטימליים (מרחק, מכשולים) אפילו פחות מכך.

פורסם
  • מחבר

בהחלט, מדובר במהירויות תאורטיות לרוחב פס מלא.

החישוב המלא לקבלת מושג על המהירות האמיתית הוא -

נגיד למשל שיש לנו מערכת שתומכת ועובדת במהירות של 300MB/s ללא כל הפרעות חיצוניות (כביכול "תנאי מעבדה").

כמות הנתונים שניתן להעביר דרך המערכת בשנייה אחת מתחלקת ל- Inbound ו- Outbound כלומר אם יש לנו 300MBit/s אז לכל כיוון יהיה לנו חצי מהמהירות כלומר 150MBit/s אם נמיר את היחידות ליחידות שאנחנו רואים בת'כלס כלומר MByte (נחלק ב-8), אז המהירות שלנו תהיה כ- 18.75MByte/s בעולם האמיתי נצטרך להוריד עוד 20-40 אחוז, גם אם אנחנו מקבלים אות מצויינת ומהירות מקסימלית, תלוי בציוד ובסביבתינו, בסוף יום נראה על מסכינו עם ציוד של 300MBit/s, מהירות של כ- 13MByte/s אמיתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים