עבור לתוכן

האם ספק 550 יספיק למפרט הבא

Featured Replies

פורסם

דניס,

כבר הראיתי לך פעם. מעבדים באוברקלוק יכולים לצורך הרבה מעבר למתח המוצהר שלהם. אני אראה את זה שוב.

power-2.png

וזאת מערכת עם 8800GTX אבל ב PRIME 95 , כלומר ה GTX לא ממש מושך.

ההנחה שלך ש D950 יצרוך באוברקלוק כמו ה XE965 פשוט לא נכונה.

ההמלצות לספקי 400 עם מערכות כבדות לא במקום לטעמי גם אם מדובר בספקים טובים. לא בריא לקחת ספקים לקצה.

• תגובות 40
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא ממש לקצה אפילו...

אם מערכת לוקחת 290W מתוך ה - 360W שהספק מסוגל לתת ב - 12V (זה המקרה של Q9650@4GHZ, עם Q6600 בסטוק זה יהיה אפילו פחות)

ההנחה שלי לגבי ה - 965 XE ו - 950 אולי לא נכונה, אבל זה זה אומר שה - 950 המומהר צורך אפילו יותר מה שמחזק את טענתי שאין צורך בספקים חזקים אלא מספיק לקחת ספק איכותי ויציב.

יוצא שסתם משלמים על ספקים חזקים יותר ולא מנצלים אותם בכלל, בזבוז כסף מוחלט.

פורסם

יש סיבה שעם מערכת כמו שלך אתה מחזיק ספק Enermax Liberty 500W (שהיה לא משתלם בזמנו מבחינת יחס עלות/תועלת)?

פורסם

רציתי לקנות את ה - 400W אבל הוא לא היה במלאי והיה אמור להגיע רק בעוד חודש אז לקחתי את ה - 500W (עד היום אני חושב שהייתי יכול לקחת E6400 במקום E6300 בהפרש ביניהם...)

פורסם

אני יודע שזה לא הדיון שלי,

אבל בכל זאת יש לי שאלה קטנה.

למערכת מבוססת E6300 1.86ghz@2.4ghz + 4850

מה עדיף, CoolerMaster 550W או Corsair 450VW ..שעולים כמעט אותו מחיר?

פורסם

קורסאייר, אבל כמו שאני מנסה להבהיר בדיון הזה גם ספק חלש יותר ואיכותי יחזיק את המפרט הקליל שלך בלי בעיה (למשל SILVERSTONE 400W ב - 250 ש"ח, ואיפלו גרסת ה - 350W שלו).

פורסם

דניס,

לקחת ספק 350 וואט ל 290 זה מבחינתי לקחת אותו לקצה. המקסימום המוצהר ברוב הספקים הוא לא בדיוק מספר לעבודה ממושכת. בנוסף, תקרא טוב את מה שכתב טל על ההתחממות ומשך החיים.

חוצמזה, אתה לא רואה שהגרף שהבאתי סותר את הנתונים שהבאת? אולי כי ברוב המשחקים המעבד לא ממש עובד קשה וב BURN הוא כן עובד קשה? ומה יקרה במשחקים שמאמצים מאוד את המעבד?

פורסם

הגרף שלך לא סוטר את הנתונים שלי.

וגם את הצריכה ב - SPCR חישבו בעזרת העמסה עם PCMARK05 ולא משחקים.

וזה בסדר גמור גמור להעמיס ספק עד 65-70% לדעתי, זה לא קיצוני כמו 90-95%.

אבל אני מבין מאיפה הגישה שלך נובעת (המשפט מתחת לאווטר :P)

פורסם

בטח שסותר. אתה מציג צריכה של 290W עם STALKER שלמיטב ידיעתי ממש לא מפעיל את הליבות. אני מראה לך צריכה של כ 400 וואט ב BURN של PRIME 95 בלבד, בלי שכרטיס המסך ממש מתאמץ ולא ממש מושך. תאר לך משחק כמו M.E שגם קורע את ה CPU וגם את כרטיס המסך והרי הוכחה למה שטל אומר.

אני לא הייתי מזלזל במה שטל אומר. הוא מרכיב הרבה מאוד מערכות כאלו. אני יכול להעיד שלפני שקניתי את ה 4870, שוחחתי עם מנהל מעבדה של חנות גדולה אחרת שמרכיב גם הרבה מאוד מערכות כבדות וגם הוא הציע לי בחום לקנות ספק חזק יותר מהליברטי 400 למערכת ה 4870 לאור האוברקלוק ומנסיונו, למרות שהליברטי הוא באמת אחד הטובים. לקחת ספק לקצה זה לא לעניין גם אם הוא איכותי.

בוטום ליין. אל תהיה עקשן. שמעת את דעתם של שני אנשים שמריצים הרבה מערכות כבדות יום יום וראית את הגרפים שהבאתי. אולי הגיע הזמן שתשקול שוב את ההמלצות שלך.

פורסם

כה, אבל חלק לא קטן מהאנשים פה יעשו OC, ואתם ממליצים על 400 גם למערכות של מרובע ו OC. אל תשכח גם שה 8800GTX צורך פחות מה 4870 ב IDLE.

גם במערכות בסטוק החישוב שלך לא ממש טוב, שכן קח בגרפים של XBIT את הסטוק Q6600 ב BURN (עם ה 8800GTX במנוחה שזה כ 250 וואט). קח בחשבון ש 4870 צורך ב IDLE יותר מה GTX כ 15 וואט, אז עומדים על 265 כאשר ה 4870 ב IDLE והסטוק Q6600 ב BURN, לזה תוסיף את ההפרש של ה 4870 בעומס לכ 330 בסטוק מה שאומר שספק 400 ב 80-85%. וגם זה לא ממש נכון שכן רוב העומס הולך על ה 12 וולט וה 12 וולט ברוב ספקי ה 400 הוא במקרה הטוב במקסימום באזור ה 350 וואט וגם אז רק אם שאר המערכת מאפשרת את 350 הוואט וזה כבר תלוי במה עוד יושב על המערכת ועד כמה המקסימום המוצהר השל ספק רחוק מהמקסימום שמאפשר עבודה לאורך זמן.

כלומר, גם למערכות בסטוק זה יהיה GOOD PRACTICE לקחת יותר מ 400, שלא לדבר על מערכות באוברקלוק. שוב, אני מזכיר לך את מה שטל אמר, ומה שהוא אומר בא מנסיון ולא מגרפים.

פורסם

עריכה: תוקן

ה100 שקלים +- הבדל לא מצדיקים את הסיכון המיותר בלאמץ את הספק לקצה....

פורסם

ועוד משהו.

קח בחשבון שהמספר המצויין על הספק יכול להיות שונה מהותית בין חברה לחברה. למשל ANTEC EA500 זה אותו הספק בפנים כמו ה CORSAIR 450VX. רק מה, CORSAIR למרות שמשתמשים בקבלים טובים יותר מאנטק (לשניהם מייצרת סיסוניק) מצהירים רק 450 ולא 500. אז לא הייתי ממהר להסתמך על מספרים שעל ספקים, ובמיוחד אם הם OEM. כי OEM אומר לפעמים לא רק מדבקה אחרת, אלא גם יכול להגיד וורסיה זולה יותר של אותו הספק גם בגלל למשל איכות הרכיבים.

רבק, בן אדם שם 5-6 על מערכת משחקים טובה. אל תחסוך לו 100 שקל על ספק ואל תמהר לשלוח אותו לקנות כל מיני OEM-ים לפני שזה נבדק טוב טוב. אז מה אם כתוב עליהם "שלמה".[br]פורסם בתאריך: 2.12.2008 בשעה 01:01:10

טל. למיטב ידיעתי זה לא נכון. ספק 400 (אמיתי כמובן) יתן 400 אבל ימשוך יותר מהקיר בשביל לתת את אותם ה 400 ככל שהנצילות שלו נמוכה יותר.
פורסם

כה, אבל חלק לא קטן מהאנשים פה יעשו OC, ואתם ממליצים על 400 גם למערכות של מרובע ו OC. אל תשכח גם שה 8800GTX צורך פחות מה 4870 ב IDLE.

גם במערכות בסטוק החישוב שלך לא ממש טוב, שכן קח בגרפים של XBIT את הסטוק Q6600 ב BURN (עם ה 8800GTX במנוחה שזה כ 250 וואט). קח בחשבון ש 4870 צורך ב IDLE יותר מה GTX כ 15 וואט, אז עומדים על 265 כאשר ה 4870 ב IDLE והסטוק Q6600 ב BURN, לזה תוסיף את ההפרש של ה 4870 בעומס לכ 330 בסטוק מה שאומר שספק 400 ב 80-85%. וגם זה לא ממש נכון שכן רוב העומס הולך על ה 12 וולט וה 12 וולט ברוב ספקי ה 400 הוא במקרה הטוב במקסימום באזור ה 350 וואט וגם אז רק אם שאר המערכת מאפשרת את 350 הוואט וזה כבר תלוי במה עוד יושב על המערכת ועד כמה המקסימום המוצהר השל ספק רחוק מהמקסימום שמאפשר עבודה לאורך זמן.

כלומר, גם למערכות בסטוק זה יהיה GOOD PRACTICE לקחת יותר מ 400, שלא לדבר על מערכות באוברקלוק. שוב, אני מזכיר לך את מה שטל אמר, ומה שהוא אומר בא מנסיון ולא מגרפים.

למערכות עם כרטיס ברמה של HD4870/GTX 260 (ואפילו +9800GTX ו - HD4850 שצורכים 20-25W פחות בלבד) עם Q6600 מומהר כמובן שלא הייתי ממליץ על ספק 400W.

נתעלם לרגע מהבדיקה של צריכת המערכת ע"י העמסה עם PRIME95, כי זה באמת לא בודק את כרטיס המסך.

PCMARK05 שבו השתמשו ב - SPCR מעמיס באופן מלא על כל המערכת וראינו ששם זה מגיע רק ל - 256W עם רכיבים שבפני עצמם צורכים יותר ממערכת מודרנית (מעבד שצורך יותר מכל מעבד QUAD עכשווי כשהוא בסטוק בלפחות 45W אם לא יותר וכרטיס מסך שצורך כ - 5W פחות בלבד מכרטיסים החזקים שיש היום ה - GTX 260/HD4870).

ולגבי זה שהספק לא יעמוד באופן קבוע במקסימום המוצהר שלו, זה נכון אבל גם הצריכה תגיע ל - PEAK לעיתים רחוקות למדי ולכן אנחנו עדיין מדברים פה על WORST CASE SCENARIO.

והספק SEASONIC ET-350W נבדק ב - SPCR ולכן איכותו מוכחת ובארץ נמכרים דגמים קצת חזקים יותר שלו ולכן אין מה לחשוש לגבי האיכות שלהם לדעתי.

ספק איכותי אמור לעמוד בעומס של 60-70% ואני מזכיר שזה רק PEAK וממש לא יהיה לאורך זמן.

מעניין יהיה לערוך בדיקה שתכריע בסוגיה הזאת.

פורסם

1. אני לא רואה איפה כתוב ש PCMARK מעמיסה בו זמנית את הכל

2. אז יש פה בעיה עקרונית שכן מהבדיקות של XBIT מ PRIME בלבד המערכת צורכת 250 וואט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים