עבור לתוכן

קיבלתי את ההרד דיסק החדש - 640AAKS - שאלות בנוגע לסידור המערכת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

פששש סינדרום איזו תשובה!

כמעט והבהרת לי את הכל. מה זה pagefile?

אם יש לך זמן, הייתי רוצה שנחליט ביחד מה לעשות עם הדיסקים ואם תוכל להדריך אותי אישית כיצד לבצע זאת בעצמי אני אודה לך מקרב לב. ;D

בכייף אני יבצע כל בדיקה שתרצה, רק הבעיה שההרד דיסק עדיין בעטיפה הסטטית :-\ אני מחכה כבר להתקין אותו לסיים עם זה סוף סוף.

אגב, יש לי ויסטה אז התוכנה שהבאת לא פועלת.

• תגובות 44
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

pagefile הוא קובץ בנפח מוגדר (סטאטי או דינאמי), יושב על הכונן הקשיח ומשמש לניהול הזכרון במערכת (זכרון וירטואלי)

- תוכנות ממוזערות נכתבות ל-pagefile עד למיקסומם (חיסכון בצריכת RAM)

- כשנגמר הזכרון הפיזי (RAM) ה-pagefile מחליף אותו (מידע שבשימוש נכתב לדיסק במקום ל-RAM)

- תוכנות מסויימות מחייבות שימוש ב-pagefile \ עובדות מולו.

ישנם עוד מצבים של עבודת windows עם pagefile שאני לא רוצה או יודע להכנס אליהם. מדובר בעבודה השוטפת של מע' ההפעלה.

מאחר והזכרון RAM מהיר פי כמה וכמה מהדיסק הקשיח, מומלץ לנהל את קבצי ה-pagefile ביעילות מירבית, ע"מ לחטוף "עונש" ביצועים קטן ככל שאפשר...

לצערי יש לי רק 6 שעות לישון אז נמשיך מחר אם אתה רוצה (אבל אני בטוח\יודע שיכולים לעזור לך פה טכנית ורעיונית עד הפוסט הבא שלי :nixweiss:)

והתוכנה hdtach דווקא פועלת לי בויסטה ... ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

אני חושב שנמשיך מחר או שלפחות אם מישהו שהבין את הכיוון שתכננת ללכת אליו עם הדיסקים שלי, יוכל רק לתדרך אותי התחלתית בכדי שהדיסק כבר יהיה בתוך המארז מחובר למחשב ויפעל בינתיים כי חבל לי שהוא סתם יושב פה, מציק לי בעין. :-\

אני חושב שהשלב הראשון יהיה קודם כל לבצע GHOST של כל המערכת לדיסק החדש(ל640AAKS), נכון?

פורסם

אם אתה לא מתכנן להתקין windows מחדש אז כן, תתחיל בזה שאתה מחבר את 2 הכוננים כאשר ה-640 הוא הראשי, ממנו יתבצע ה-boot (וודא זאת בביוס). תעלה את המחשב מדיסק bootable של ghost או כל תוכנת שיכפול דומה - שכפל את מחיצת מע' ההפעלה מה-500 אל ה-640 (לתוך מחיצה). לאחר מכן אתחל את המחשב מה-640. לאחר שעלתה מע' ההפעלה (ואם לא אז תריץ את דיסק ההתקנה של ויסטה ובצע repair זריז), תתקין תוכנת ניהול מחיצות (אני ממליץ בחום על acronis disk director) ונתחיל ביצירת\פיצולי מחיצות והגדרת אותיות לכוננים...

(אם שכחתי משהו תקנו אותי)

פורסם
  • מחבר

אני חייב את הדיסק של ווינדוס בשביל לבצע את הנ"ל?

פורסם

רק אם יהיו בעיות באיתחול הויסטה מהדיסק החדש...

פורסם
  • מחבר

אין לי את הדיסק.

אני מקווה שזה לא יצור בעיה כלשהי. מה הסיכוי באמת שאני יצטרך את הדיסק? זה סך הכל העתקה של דיסק X לדיסק Y

פורסם

הסיכוי לא גבוה, אך קיים.

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא מתכנן להתקין windows מחדש אז כן, תתחיל בזה שאתה מחבר את 2 הכוננים כאשר ה-640 הוא הראשי, ממנו יתבצע ה-boot (וודא זאת בביוס). תעלה את המחשב מדיסק bootable של ghost או כל תוכנת שיכפול דומה - שכפל את מחיצת מע' ההפעלה מה-500 אל ה-640 (לתוך מחיצה). לאחר מכן אתחל את המחשב מה-640. לאחר שעלתה מע' ההפעלה (ואם לא אז תריץ את דיסק ההתקנה של ויסטה ובצע repair זריז), תתקין תוכנת ניהול מחיצות (אני ממליץ בחום על acronis disk director) ונתחיל ביצירת\פיצולי מחיצות והגדרת אותיות לכוננים...

(אם שכחתי משהו תקנו אותי)

אפשר הסבר יותר מעמיק בבקשה?

לינק לתוכנה המדוברת,

לפרט הכל בשלבים אם אפשר..

לא הבנתי כל כך אם אני משנה בביוס שה640 יהיה הראשי, איך אני מעלה את המחשב מה500 שהרי על ה500 נמצא הכל?

אגב, ראיתי עכשיו שהמליצו פה הרבה על ה6401AALS

במה הוא שונה משלי?(640AAKS)

הוא הבלאק קאבייר?

חבל... עוד 20 שקל והייתי לוקח אותו(עלה לי 370)

מישהו רוצה להחליף? :-\

פורסם

לא הבנתי כל כך אם אני משנה בביוס שה640 יהיה הראשי, איך אני מעלה את המחשב מה500 שהרי על ה500 נמצא הכל?

? ה-640 יותר מהיר, חשבתי שאתה רוצה לשים עליו את מע' ההפעלה (אחרת למה רצית לעשות ghost בדיוק ?)

פורסם
  • מחבר

? ה-640 יותר מהיר, חשבתי שאתה רוצה לשים עליו את מע' ההפעלה (אחרת למה רצית לעשות ghost בדיוק ?)

לא לא הבנת את השאלה שלי.

ברור שאני רוצה שה640 יהיה הראשי, אז בשביל מה כל הת'רד הזה :lol:

הכוונה שלי הייתה שאמרת לי לחבר את ההרד דיסק ואז לשנות בביוס שהוא כביכול יהיה הראשי(כשבינתיים הוא עדיין ריק) ואז לבצע את הGHOST מה500 אל ה640

אז השאלה שלי הייתה איך המחשב יעלה אם מוגדר לו בביוס שה640 הוא הראשי כשהוא בעצם עדיין ריק...

או שבסך הכל 2 ההרד דיסקים יעלו אך ה640 יראה כמחיצה C וה500 כD

וזה אומר ראשי(640=C)

ואז אני סך הכל מעביר מD ע"י הGHOST לC?

פורסם

קודם כל אתה מעלה ghost bootable (מעלה מדיסק\usb) ע"מ לבצע את השכפול, כך שזה לא משנה עדיין איזה HD מוגדר כ"ראשי".

(אתה עדיין לא מאתחל מה-HD) מה שחשוב זה שלאחר השכפול ה-640 יהיה ראשי - ממנו יתבצע אתחול, זה כל הסיפור... אל תהיה כבד ;)

פורסם
  • מחבר

קודם כל אתה מעלה ghost bootable (מעלה מדיסק\usb) ע"מ לבצע את השכפול, כך שזה לא משנה עדיין איזה HD מוגדר כ"ראשי".

(אתה עדיין לא מאתחל מה-HD) מה שחשוב זה שלאחר השכפול ה-640 יהיה ראשי - ממנו יתבצע אתחול, זה כל הסיפור... אל תהיה כבד ;)

לא הבנתי את החלק הזה ;D

פורסם

קודם כל GHOST זה גם שם של תוכנה שמשכפלת הרדיסקים ו PARTITIONS באופן מושלם, וגם מונח שנוצר בעקבות התוכנה שמתאר שיכפול מושלם.

GHOST אי אפשר לעשות מתוך מערכת ההפעלה מכיוון ש 1) היא משתנה כל הזמן 2) יש קבצים שהיא נועלת.

GHOST עושים מחוץ למערכת ההפעלה, ובשביל זה מכינים דיסקט או דיסק או DOK שמאתחל, ואז מריצים את התוכנה של השיכפול ומשכפלים את ההרדיסקים.

לכן זה לא משנה מה מכוון בביוס לפני השכפול לצורך הGHOST.

אחרי השכפול (כמובן!!) אתה רוצה להעלות מהחדש ולא מהישן (בשביל זה עשית GHOST לא ?) ולכן מכוונים בביוס שהחדש יעלה (לפני או אחרי הGHOST, זה לא משנה).

פורסם
  • מחבר

אהה כמו הדיסקט איתחול שהייתי מפעיל למשל בווינדוס 98 בשביל לפרמט ;D

אז אין לי את זה וגם אין לי כונן דיסקטים.

::)

אני חושב שאני יקרא לחבר שלי(טכנאי PC) שיבוא יעזור לי :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים