עבור לתוכן

קיבלתי את ההרד דיסק החדש - 640AAKS - שאלות בנוגע לסידור המערכת

Featured Replies

פורסם

יש כמה תוכנות שיודעות לשכפל, אני משתמש ב GHOST.

את מחיצת הDOCUMENTS ועוד מחיצות אחרות בספרית המשתמש שלך אתה יכול להעביר בקלות רבה, כנס ל PROPERTIES של המחיצה ויהיה לך אופציה להעביר (LOCATION).

בקשר למקום אני לא מבין איפה יש בעיה, פשוט תחלק את המידע בניהם.

• תגובות 44
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב... 3 מחיצות

640GB

C כ-100GB למערכת הפעלה תוכנות וכו'

D לשאר האינפורמציה

500GB

E לשאר האינפורמציה

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני יעשה 3 מחיצות

640AAKS שהוא בעצם 595GB אמיתי

מחיצה C עם 130GB למערכת הפעלה, תוכנות ומשחקים.

מחיצה D עם 465GB(מה שנותר מה640)

ומחיצה C תהיה הדיסק של ה500AAKS גם כן עם 465GB

וואו כמה מקום :lol:

תגידו, כשאני עושה קובץ אימג' של כל המערכת, אפשר לכווץ אותו?

פורסם

המחיצות האלה זה שטויות שממש לא לעניין.

הכי טוב זה מחיצה אחת לדיסק

לא ראיתי יתרון בלחלק דיסק לכמה מחיצות אם מישהו יכול לתת סיבה למה לעשות את זה שיקום.

פורסם

המחיצות האלה זה שטויות שממש לא לעניין.

הכי טוב זה מחיצה אחת לדיסק

לא ראיתי יתרון בלחלק דיסק לכמה מחיצות אם מישהו יכול לתת סיבה למה לעשות את זה שיקום.

PARTITION נפרד למערכת הפעלה יש לזה מספר יתרונות שכבר ציינו לא מעט פעמים בדיונים חוזרים ונשנים.

אבל בשבילך יאללה עוד פעם. :lol:

זה טוב בשביל תחזוקה (ביצועים), שיחזור וגיבוי.

אם אתה רוצה להתקין מערכת הפעלה מחדש אתה יכול פשוט לפרמט את המחיצה ולהתקין בלי להתחיל לגבות את שאר הנתונים ובלאגנים מיותרים.

אם אתה רוצה לגבות את כל המערכת הפעלה בצורה שיהיה אפשר לשחזר באופן מוחלט (כולל הBOOT),

אז לשמור על גודל PARTITION קטן למערכת הפעלה ללא התקנות מיותרות (אפשר להתקין תוכנות על D במקום) זה מעולה.

זה מוריד המון פרגמנטציה מיותרת בשטח מערכת ההפעלה שגם ככה יכולה להגיע למאות אלפי קבצים ומשתנה ללא הרף.

מה שיקרה אחרי שאתה מפריד זה שהקבצים של המערכת הפעלה יהיו יותר מסודרים ולא יתבלגנו מהר כמו בדיסק אחד גדול ומעורבב (דבר שגורם לירידה בביצועים ודורש דיפרג ארוך יותר ובתדירות גבוהה יותר בשביל לחזור למצב אופטימלי).

אם אתה עושה OFFLINE DEFRAG לקבצי המערכת הפעלה (שלא ניתן לעשות להם מתוך הוינדוס כי הם נעולים) אז PARTITION נפרד מאפשר דיפרג מהיר יותר ללא המתנה מיותרת.

לשאר המערכת (D,E וכו...) אפשר לעשות דיפרג תוך כדי עבודה בוינדוס (ידנית או אוטומציה).

בקיצור, שלל יתרונות שווים.

באמת שלא חובה, אבל למי שקצת מבין, כדאי. :xyxthumbs:

פורסם

נכון מאד בגלל זה כדאי להגדיר מחיצה למערכת ההפעלה כך שלא תהיה גדולה מדי, מיקרובלוף ממליצים על 50G לוויסטה, לדעתי מספיק, מי שחושש שילך על 70G, אין צורך ביותר.

שיש יתרון נוסף במחיצות - כשדיסק קורס, מסיבה כשלהי, ייתכן מאד, במידה וחילקת את הכונן למחיצות, שרק מחיצה אחת תיפול.

מסיבה זו אני נוטה לחלק ליותר מחיצות בהתאם לסוג המידע המשקל וההצטברות שלו.

את C - מערכת ההפעלה - לכונן החדש, מה שנותר ממנו הייתי מחלק שוב.

את כונן ה500G גם הייתי מחלק לשני מחיצות, לאו דווקא שווים.

640 - 3 מחיצות

500 - 2 מחיצות

ואת הpagefiles להעביר לכונן ה-500.

חסרון במחיצות הוא בניצול מלוא נפח הדיסק מכיוון שכל מחציה צריכה 5-10% מקום פנוי לביצוע איחוי יעיל, תלוי בסוג התוכנה שתשתמש בה.

לדעתי החסרון שווה את היתרון.

ועוד נק' - יכול מאד להיות מצב בו תרצה לגבות מידע ותבחר רק מחיצה מסוימת לגבוי, במקום את כל הכונן או מחיצה ענקית.

כך או כך, כל אופציה שתבחר ממה שהציעו לך כאן תהיה טובה, אתה צריך להבין מהצרכים שלך מה נכון יותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני יכול לבצע את כל מה שאמרתם?

מחיצה למערכת ההפעלה

מחיצה לתוכנות ומשחקים

מחיצה לכל שאר הקבצים(סרטים, מוזיקה, תמונות וכו' - בקיצור - תיקיית המשתמש שלי)

ומחיצה לגיבוי

אם כן, יש למישהו זמן לשבת איתי שלב שלב שאני יוכל סוף סוף להתקין את הכונן החדש? הוא אצלי כבר כמה ימים :-\

קצת מידע על שטח האיחסון של המחשב כרגע

כל התיקיות שנמצאות בדאבל קליק על מחיצה C שזה אומר Program files, NVIDIA, Windows וכו' חוץ מתיקיית המשתמש שלי

שווה 64.5GB

תיקיית המשתמש שלי(סרטי וידאו, מוזיקה, מסמכים, הורדות וכו')

שווה 296GB

ונשאר לי פנוי כ30GB

מה שגם אומר ש'נעלמו' כ74GB שפתחתי על זה דיון שלא כל כך עזר ועד עכשיו אני לא יודע לאן הם נעלמו

פורסם

נראה לי יהיה יותר מהיר להתקין וינדוס מחדש על ה640GB מהDVD ודרך זה ליצור כמובן את הPARTITIONS (יש אפשרות בתחילת ההתקנה).

אתה יכול לנתק לגמרי את ההרדיסק הישן עד שההתקנה תסתיים.

ואחרי זה לאט לאט תתקין מחדש את כל מה שאתה צריך, הפעם כמובן תוכל להתקין בכונן D במקום בC, וכך הכל יהיה טיפ טופ.

בלי התקנה מחדש, זה יהיה עבודה הרבה יותר קשה ויקח הרבה יותר זמן, וגם התוצאות לא יהיו מושלמות באותה המידה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול להתקין את הווינדוס מחדש. לפחות לא בזמן הקרוב ואני גם לא מעוניין בכל הבלגן הזה עכשיו.

אם אין אפשרות לעשות מחיצה למערכת ההפעלה ומחיצה נוספת לתוכנות ומשחקים אז אין לי בעיה שהכל יהיה על אותה מחיצה. לא נורא

אי אפשר להעביר תוכנות ומשחקים מותקנים למחיצה אחרת? זה יתן ביצועים בכלל? כי אם זה לנוחות אז נוח לי גם אם הכל יהיה על מחיצה בודדת.

אז איך ממשיכים הלאה?

פורסם

אם אתה לא רוצה להתאמץ אז תעשה GHOST מהישן לחדש ובזה נגמר הסיפור.

פורסם
  • מחבר

וככה יהיה יותר טוב?

640AAKS שהוא בעצם 595GB אמיתי

מחיצה C עם 130GB למערכת הפעלה, תוכנות ומשחקים.

מחיצה D עם 465GB(מה שנותר מה640)

ומחיצה E תהיה הדיסק של ה500AAKS גם כן עם 465GB

חשבתי אולי שE ישמש כגיבוי וברגע שיתחיל להגמר המקום בD אני יקטין את הגיבוי וישתמש בE גם כן לאחסון.

הקטע שאני מרגיש שה640 יהיה מבוזבז וגם הוא הרבה יותר מהיר מה500

כי אם אני יעשה מחיצה בודדת זה סך הכל יתפוס כ65GB ונראה לי ממש חבל להשתמש רק ב500 לכל שאר הקבצים

פורסם

אז אתה יכול ללכת על פחות.. כמה שאתה חושב שיספיק לך למחיצה הראשונה..

אם תרצה להתקין בה משחקים ותוכנות אז 130GB זה אחלה. אם לא, אז אפשר גם פחות.

אני דווקא חשבתי על 130GB כי כשהמשחקים במחיצה הקטנה יותר אז מדובר בתוספת ביצועים, אמנם מינימלית אך קיימת.

פורסם
  • מחבר

המשפט האחרון לא מובן לי.

כשאתה אומר במחיצה הקטנה יותר אתה מדבר על C שתכלול בתוכה את ווינדוס, תוכנות ומשחקים?

ו-D גם כן תהיה שייכת ל640AAKS

ו-E יהיה ה500AAKS

אז כמו שאמרנו

130GB לC

465GB לD

465GB לE

זהו? לא צריך לחלק גם את ה500AAKS ל2 מחיצות או להשאיר מחיצה בודדת?

הבעיה שאני לא ידע מה להחליט, איפה לשים את התיקייה שלי עם המולטימדיה והמסמכים - בD או בE

אגב, התיקיית משתמש שלי שנמצאת בשולחן עבודה, ברגע שאני יעביר אותה לE היא עדיין תהיה בשולחן עבודה אבל התוכן שלה ישב על הדיסק השני? איך עושים את זה? או שזה קורה לבד כשאני פשוט מעביר את התיקייה ידנית לE

(אני מדבר על התיקייה 'משתמשים' שנמצאת כרגע בC)

פורסם

פיזית, מידע נכתב מהפלטה החיצונית ועד לפנימית (מבחוץ לבפנים). החלק החיצוני תמיד "מהיר" יותר (קטן הצורך בתזוזת הראש).

תמיד כדאי שמחיצה ראשונה תהיה מיועדת למערכת הפעלה וקטנה ככל שאפשר. בעקרון, מומלץ שהמחיצה הראשונה תהיה 1/5 מנפח הכונן לכל היותר, ע"מ להינות מביצועים מקסימאלים. ככל שאתה יוצר יותר מחיצות כך אתה מגביל את המידע לשטחים מסויימים על הדיסק (תורם לשליטה בביצועים ובפיזור

המידע). ככל שהמחיצה קטנה יותר (בלי קשר למיקומה על הדיסק) כך פיזור המידע קטן (כתוצאה מכך קטן הצורך ב-defrag לשמירה על ביצועים)

קח את הנ"ל בחשבון לגבי 2 הדיסקים הקשיחים שלך. (לדוגמא, אולי בכלל עדיף להתקין משחקים על המחיצה הראשונה בדיסק של ה-500)

מה שאני עושה זה מפצל למחיצות ע"פי תוכן (מע' הפעלה+תוכנות\משחקים\מולטימדיה\התקנות\אימאג'ים\הורדות בפעולה וכדו') ודואג למקם אותם

על הדיסק בהתאם לעדיפות בביצועי דיסק קשיח. אתה תמיד יכול לנהל נפחי מחיצות מאוחר יותר עם תוכנה יעודית (כל עוד יש נפח פנוי) ככה שאתה לא צריך לדאוג יותר מדי לגבי הגדרות ראשוניות של נפחי מחיצות, מיקומם ואותיות הכוננים.

בכל אופן, pagefile תחלק לכמה שיותר כוננים פיזים (לא מחיצות) - ז"א על כל דיסק קשיח מקם pagefile אחד במחיצה הראשונה שלו.

במקרה שלך 2 pagefiles (אחד על ה-500 ואחד על ה-640) . windows יודע להשתמש קודם בדיסק המהיר יותר בכל רגע נתון -

למשל, אם דיסק אחד "עסוק" הוא יפנה קודם לדיסק השני לצורכי כתיבה ל-page. (ראיתי קודם שאמרו לך לא לשים pagefile על כונן מע' ההפעלה וזה ממש לא נכון)

אגב, תתחדש ! ואם בא לך, אני ישמח אם תעלה תמונה של בדיקה זריזה ל-640aaks עם התוכנה HD-Tach 3

פורסם

לי יש על המחשב מחיצה של 50GB לוויסטה - בגדול זה מספיק, אבל יש לא מעט תוכנות שלא ממש שואלות אותך ומתקינות כל מיני דברים ב-C, ולא משנה מה אני עושה (כל דבר של Adobe למשל, ויש עוד דוגמאות).

בקיצור אולי כן כדאי יותר מזה, משהו כמו 60-70 ככה, כדי שלא יהיה לחוץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים