עבור לתוכן

קליטה בלתי-מספקת בEdimax BR6504N?

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

עקב בעייתיות רצינית בport forwarding ב3Com 3CRWER10075, החלטתי היום לרכוש את הEdimax BR6054N, בתקווה שאני אוכל ליהנות גם מport forwarding נורמלי, גם מטווח רחב וגם מתקן הN בעתיד.

למרבה הפלא, ה3Com היה מכסה הרבה יותר מהבית שלי מאשר הEdimax. ויש לי דירה קטנה יחסית! אני פשוט לא מבין איך זה הגיוני שה3Com ייתן כיסוי יותר טוב מהEdimax.

עברתי על כל ההוראות של הנתב החדש, הגדרתי אותו בדיוק כמו שצריך, ואיפה שהייתי נהנה פעם מקליטה "good" היום היא low או בכלל מנותק. אפילו אם אני עומד ליד הנתב עם הiPhone שלי יש לי רק קליטה חלקית. עם הקודם הייתה לי קליטה מלאה מחצי מהבית.

מישהו יודע למה הנתב הזה לא מאפשר לי לגלוש בכל הבית? ואני לא מתכוון לקנות את האנטנה הנוספת הזו כי זה פשוט לא פתרון הגיוני. הנתב הזה אמור להיות מעולה ואמור לכסות בית פי 2 בגודל מהדירה שלי.

אשמח לתגובות ועצות.

תודה,

תום

*עריכה*

אני לא יודע אם זה קשור או לא, אולי זה סתם rush hour, אבל האינטרנט איטי בטירוף ממחשב עם חיבור קווי, בנוסף לבעיות קליטה. אפילו בשעות כאלו לא הייתה לי בעיה של איטיות עם הראוטר של 3Com. משהו ממש מסריח פה...מישהו?

פורסם

מה הם פרטי החיבור שלך?

הנתב עומד באותו מקום כמו מקודם?

האדימקס הזה לא אמור להיות יותר טוב בעבודה עם תקן G מאשר נתבי G, במקסימום הוא יהיה אותו דבר. היתרון שלו מתבטא בעבודה מול כרטיסי N תואמים.

בכל מקרה, גם לגבי הבעיה בחיבור שלך, אני מציע לך להתקשר לפיקוק היבואנים ולבדוק איתם. יתכן שתצטרך להתקין עדכון קושחה או משהו.

פורסם

היי חברים,

עקב בעייתיות רצינית בport forwarding ב3Com 3CRWER10075, החלטתי היום לרכוש את הEdimax BR6054N, בתקווה שאני אוכל ליהנות גם מport forwarding נורמלי, גם מטווח רחב וגם מתקן הN בעתיד.

למרבה הפלא, ה3Com היה מכסה הרבה יותר מהבית שלי מאשר הEdimax. ויש לי דירה קטנה יחסית! אני פשוט לא מבין איך זה הגיוני שה3Com ייתן כיסוי יותר טוב מהEdimax.

עברתי על כל ההוראות של הנתב החדש, הגדרתי אותו בדיוק כמו שצריך, ואיפה שהייתי נהנה פעם מקליטה "good" היום היא low או בכלל מנותק. אפילו אם אני עומד ליד הנתב עם הiPhone שלי יש לי רק קליטה חלקית. עם הקודם הייתה לי קליטה מלאה מחצי מהבית.

מישהו יודע למה הנתב הזה לא מאפשר לי לגלוש בכל הבית? ואני לא מתכוון לקנות את האנטנה הנוספת הזו כי זה פשוט לא פתרון הגיוני. הנתב הזה אמור להיות מעולה ואמור לכסות בית פי 2 בגודל מהדירה שלי.

אשמח לתגובות ועצות.

תודה,

תום

*עריכה*

אני לא יודע אם זה קשור או לא, אולי זה סתם rush hour, אבל האינטרנט איטי בטירוף ממחשב עם חיבור קווי, בנוסף לבעיות קליטה. אפילו בשעות כאלו לא הייתה לי בעיה של איטיות עם הראוטר של 3Com. משהו ממש מסריח פה...מישהו?

יכול להיות שהנתב החדש שלך מתנגש עם נתב אחר בסביבה שפועל באותו ערוץ. שנה את ערוץ העבודה של ה-EDIMAX ותבדוק אם יש שיפור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

אנסה גם לעדכן את הקושחה במידת הצורך וגם להחליף את הערוץ.

Czar_salad: יש לי ADSL 4MB של 012. קצב מחיבור קווי זהה לקצב עם הנתב הקודם, אבל יש בעיות רציניות עם האלחוטי. אני לא מצליח אפילו לפתוח אתרים בiPhone שלי, דבר שהייתי עושה בקלות מכמעט כל הבית עם הנתב הקודם. המודם יושב צמוד לנתב.

אנסה ליצור קשר עם פיקוק בום ראשון.

שוב, תודה!

תום

*עריכה*

בקדמת הנתב כתוב שהגדם הוא 6504N אבל על המדבקה בתחתית כתוב "6504IL." אני מניח שדגם הIL הוא מיועד לישראל או משהו כזה, אבל למה בזאפ יש גם את הN וגם את הIL? בנוסף לזה, באתר הרשמי של אדימקס אין דבר כזה 6504IL, וכשאני מנסה לעדכן את הקושחה עם הקובץ של ה6504N כתוב לי ""Invalid file format!"

מישהו יודע איך לפתור את זה?

*עריכה 2*

אפילו כשאני מצמיד את המחשב הנייד שלי (תקן G) לנתב, הוא עובד בין 11mbps-18mbps. איזו סיבה הגיונית יש שהוא לא יעבוד על 54mbps?

פורסם

ה"IL" זאת גרסא שמשווקת רק בארץ, היא כמו ה"N" רק עם שינוי קושחה שיתאימו להגבלות עלומות של משרד התקשרות או משהו.

בכל מקרה, עידכונים אי אפשר לעשות, רק מקושחות שמקבלים מפיקוק.

לגבי המהירות בG, יתכן שיש בעית תאימות, להצמיד את המכשיר לנתב לא יעזור... יש צורך במרחק מינימלי של מטר-שתים לפחות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי...טוב תודה רבה בכל מקרה. אני אתקשר לפיקוק ביום ראשון. כרגע מחלקת ההורדת באתר שלהם בכלל לא עובדת אז אני גם לא יכול להוריד עדכון קושחה אם קיים בכלל.

פורסם

מהאתר:

שימו לב!!!

לקוחות אשר יש להם ראוטר BR6504IL ניתן לפתוח את הראוטר לתקן N המלא על ידי עדכון לגירסא 1.47

לפרטים נוספים

יש פה:

http://pikok.co.il/cam/EdiEngILBR6504N_1.47.bin

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אבל אני לא מדבר כרגע על תקן N, אלא על התקנים B וG.

עם הנתב של 3Com אני גולש באופן קבוע על 54mbps, אבל עם האדימקס אני גולש ב11mbps ובלחץ 18mbps. ניסיתי להגדיר בנתב שהוא יעבוד על תקנים B+G+N וB+G בלבד, לא היה שינוי.

פורסם

מה שmikko התכוון זה שהגרסאת קושחה שהוא הביא מהאתר של פיקוק תעביר את הנתב שלך להיות BR-6405N במקום BR-6405IL, שזאת הגרסא המקומית. ככה שאם זה לא יתקן לך את הבעיה, לפחות תוכל להתקין עדכונים מהאתר של אדימקס.

ד"א, מהירות של 11-18 מסל"ש יכולה להיות מהירות תקינה לחלוטין אם אתה רק גולש באינטרנט. כלומר, אם אתה מגיע למצב שהגלישה תקינה אז אין חשיבות למהירות שהוא מדווח, המהירות שאתה רואה סה"כ תגביל אותך בהעברת קבצים בין המחשבים.

פורסם

מה שmikko התכוון זה שהגרסאת קושחה שהוא הביא מהאתר של פיקוק תעביר את הנתב שלך להיות BR-6405N במקום BR-6405IL, שזאת הגרסא המקומית. ככה שאם זה לא יתקן לך את הבעיה, לפחות תוכל להתקין עדכונים מהאתר של אדימקס.

ד"א, מהירות של 11-18 מסל"ש יכולה להיות מהירות תקינה לחלוטין אם אתה רק גולש באינטרנט. כלומר, אם אתה מגיע למצב שהגלישה תקינה אז אין חשיבות למהירות שהוא מדווח, המהירות שאתה רואה סה"כ תגביל אותך בהעברת קבצים בין המחשבים.

אתה בטוח לגבי זה שהראוטר יחזור להיות בעל אפשרות שדרוג של FW מאתר EDIMAX ? מישהו התנסה ?

פורסם

מה שבטוח אולי וגם זה בספק...

אני זוכר שהיה דיון על זה ומישהו שניסה ודיווח שזה אפשרי (לא בטוח שזה העידכון הספציפי הזה). בכל מקרה, העידכונים מהאתר של אדימקס תואמים לגרסאות קושחה של הנתבים המסומנים BR-6504N. אם הקושחה תואמת אז לא צריכה להיות בעיה לשדרג.

פורסם

ל- EDIMAX יש יכולת שידרוג לוקאלית (במקרה שלנו), ושידרוג אוניברסאלי, החומרה היא אותה חומרה, על הגרסה הלוקאלית יש הגבלות שונות שנובעות מהמדינה בה הנתב משווק והגבלותיה, ולא ניתן לשדרג מלוקאלית לאוניברסלית, השאלה שלי הייתה אם עכשיו אחרי השדרוג המדובר הנתב חוזר להיות בעל קשוחה אוניברסלית...

אפשר לברר זאת בקלות. מי שיש לו גרסה לוקאלית של הנתב (יכול לשדרג רק מפיקוק), שיבצע את השדרוג המדובר, ואח"כ ינסה לשדרג לגרסה הזו (אוניברסלית) -

http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pd_id=222&pl1_id=3

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. אבל כולנו יכולים להסכים שהמהירות הנמוכה הזו מעידה על איזושהי בעיית שידור/קליטה. לגלוש על 11 מגה זה לא הפתרון, אני חייב לדעת שאני יכול לנצל את כל הרוחב פס במידת הצורך. חיברתי עכשיו את ה3Com שוב, 48-54mbps קבוע. באדימקס, 5-11 ולא יותר. יש סיכוי שקיבלתי נתב תקול/סוג ב'? קניתי אותו ב285 שקל בKSP, שזה יחסית זול. יכול להיות שקיבלתי אחד דפוק?

פורסם

לפי מיטב ידעתי KSP מייבאים לבד את המוצרים שהם מוכרים (כמו אייבורי), בדקת שמדובר במוצר מהיבואן הרשמי (פיקוק) ?

ניסית לעדכן את הקשוחה (מהקישור ש- Mikko הביא, ואח"כ אם זה אפשרי לקשוחה מאתר הבית של EDIMAX שאני הבאתי) ?

ניסית לעדכן את הדרייברים במחשב שאתה מתחבר איתו לנתב (למשל שידרגתי בנייד כרטיס ABG ל- ABGN, בהתחלה קיבלתי בחדש קליטה ושידור גרועים מהקודם, אחרי שעדכנתי את הדרייברים לחדשים ביותר, הקליטה הפכה להיות x2 טובה יותר מהכרטיס הישן) ?

עריכה:

שמתי לב עכשיו שאתה משתמש ב- iPhone ולא ניתן לעדכן לו דרייברים, נסה לבדוק עם מחשב נייד/נייח בעל Wi-fi...

פורסם

יש סיכוי שהוא דפוק כמו כל מוצר שאתה קונה... :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים