עבור לתוכן

מפרט מחשב עד 12,000 מתוכנן OC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הלוואי והיו לי חברים להשוויץ להם..

ואין לי שום דבר אחר "לזרוק עליו" את הכסף

אני קונה מחשב אולטימטיבי בסכום. אני לא שומר כסף לשדרוג כי אני לא צריך. התקציב לשדרוגים הוקצב כבר ואם אחסוך בצד זה לא ישנה כלום.

הקטע הוא גם שבמקום לקנות מעבד CoreI7 עם זכרונות מטורפים ואיזה CF של HD4870x2 אני בעצם קונה מארז ענק עם ספק כוח מטורף וכו'.. אני משקיע את הכסף בדברים שאני רוב הסיכויים לא אשדרג בחיים. זה פשוט שווה את זה יותר מאיזה CF מטורף.

• תגובות 54
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי זה יותר משתלם מCF מטורף, אבל זה עדיין לא כזה משתלם. א ויותר נכון להגיד, אתה פשוט תקנה דברים שלא באמת תשתמש בהם...

תן לי לשאול אותך שאלה... הרמקולים האלה ב3000 שקל.. והכרטיס קול ב900... אתה באמת חושב שאתה צריך אותם?

אתה כולה ילד צעיר, לא נראה לי שאתה איזה אודיופיל... תאמין לי שאם אתה לא בן אדם שממש שומע מוזיקה הרבה ויש לון שמיעה מפותחת מאוד והוא מגדיר את עצמו כאודיופיל, גם נערכת נחמדה ב1000 תספק אותך. אפילו פחות... כנ"ל לגבי הכרטיס קול.

עכשיו.. לגבי ההארד דיסקים... אתה באמת חושב שאתה צריך טרה בייט שלם ברייד 0??

קודם כל, הנפח הוא עצום. אני בספק אם אי פעם תזדקק לו. שנית כל, למה רייד? אם אתה לא גרפיקאי כבד (ואתה בסך הכל ילד, אז מן הסתם אתה לא גרפיקאי) אתה ל אתזדקק לרייד, וסתם תזרוק כסף לפח... מה גם, שרייד יוצר סיכונים למידע שלך...

המארז והספק שבחרת סופר יקרים ואני מניח שגם מבוזבזים.

אני בספק אם המערכת שלך תצרוך יותר מ400W, ככה שאין מה לדבר על ספק 700W. (וכן, שקלתי גם את האופציה של שידרוגים עתידיים)

מארז - תעשה לעצמך ואל תיקח אותו. יש את CM HAF 932, אם אתה כל כך רוצה לבזבז טונות של כסף על מארז.

לח אם - פה בהחלט אפשר לחסוך עוד טיפה אם אתה לא מתכנן CF. אסוס P5Q יתן לך תוצאות אוברקלוק מצויינות ויעלה כ150 שק'ל פחות מהלוח שאתה רוצה. הוא גם חדיש יותר...

לגבי המסך - בחירה שלך. לטעמי 27" זה ענקי ומיותר, אבל זה נתון לשיקולך. הייתי מתייעץ בפורום מסכי מחשב לפני הרכישה...

בתכל'ס, עם כל הדברים שציינתי פה אפשר לחסוך כ3500 שקל, וזה רק מהמחשב עצמו, בלי לרדת במסך.

אני אמרתי את שלי, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

אני-לא-רוצה-לחסוך

חלאס כבר

אני רוצה מערכת כזו וכרטיס קול כזה כי זה פשוט כיף לדעת שהמערכת בה אני מחזיק היא הטובה ביותר. מה שגם, שברור שאני ארגיש בהבדל ><

אני מתכנן להוריד המון המון דברים ואני חושב ש-2 טרה זו כמות שלא תספיק אחרי שנה, אפילו פחות.. ה-RAID יעיל ביותר ואני בטוח שזה הרבה יותר כיף שלוקח למערכת ההפעלה ולמשחקים פחות זמן לעלות ולהיטען. אני גם מעצב מתחיל-בינוני בדו מימד אם זה רלוונטי.

לגבי הספק - אני מתכנן לשמור אותו ל-5 שנים. מה גם שאני אוהב שיש "חשמל ספייר". אני גם רוצה שהספק יהיה שקט. אם זה המחיר של דרישות כאלו, בבקשה.

המארז הוא פשוט המארז הכי יפה שראיתי בשוק. הוא גם ענק ואיכותי, אז למה לא? אני לא אוציא כ"כ הרבה כסף (100 שקל יותר אגב) על מארז מכוער שאין יותר מדי הבדלים (איזה יותר מדי, אין בכלל אפילו) בינו לבין ה-TT.

אני מאמין שבעתיד אעשה CF. מה גם שהלוח מגיע מחברה פצצתית בתחום ה-OC. אני לא מחפש לחסוך, אני מחפש יחס של עלות-תועלת. במקרה הזה הוא בהחלט נשמר.

המסך ישמש לי גם כטלוויזיה, יש לי כבר כרטיס טלוויזיה מקצועי ומשומש מסבא שלי, הוא רכש חדש לא מזמן.

פורסם

היחס של עלות מול תועלת ממש לא נשמר...

אתה אומר שאתה רוצה את הספק הזה גי אתה אוהב שיש חשמל ספייר, איפה בדיוק התועלת כאן?

אם אתה רוצה ספק שקט יש גם בפחות כסף...

אתה רוצה מערכת רמקולים וכרטיס קול פצצתי, רק כדי לדעת שהם מעולים, ובתכל'ס לא תבחין בהבדל בסאונד בין המערכת שאתה רוצה למערכת זולה משמעותית ממנה. איפה התועלת כאו מול המחיר?

"ה-RAID יעיל ביותר..." - אתה שואל שאלות לגבי מפרט מומלץ, ואז קובע עובדות שלאו דווקא יהיו נכונות לגביך?

רייד בשבילך יהיה סתם ביזבוז, השימושים שלך לא מצריכים דבר כזה.

המארז שהמלצתי עליו עולה כ750 שקל, לא יודע מאיפה הבאת את זה שהוא עולה 100 שקל יותר מהמארז שאתה רוצה...

אמרת שאתה לא רוצה CF... פתאום אתה משנה את דעתך?

חוץ מזה, אתה לוקח כרטיס של אנוידיה, איך אתה רוצה לעשות CF בדיוק?

פורסם

הדיון הזה באמת לא הולך לשום מקום

עומרי תתחדש ותהנה מהמחשב

לפי דעתי אין מה להוסיף כאן יותר

פורסם
  • מחבר

היחס של עלות מול תועלת ממש לא נשמר...

אתה אומר שאתה רוצה את הספק הזה גי אתה אוהב שיש חשמל ספייר, איפה בדיוק התועלת כאן?

אם אתה רוצה ספק שקט יש גם בפחות כסף...

אתה רוצה מערכת רמקולים וכרטיס קול פצצתי, רק כדי לדעת שהם מעולים, ובתכל'ס לא תבחין בהבדל בסאונד בין המערכת שאתה רוצה למערכת זולה משמעותית ממנה. איפה התועלת כאו מול המחיר?

"ה-RAID יעיל ביותר..." - אתה שואל שאלות לגבי מפרט מומלץ, ואז קובע עובדות שלאו דווקא יהיו נכונות לגביך?

רייד בשבילך יהיה סתם ביזבוז, השימושים שלך לא מצריכים דבר כזה.

המארז שהמלצתי עליו עולה כ750 שקל, לא יודע מאיפה הבאת את זה שהוא עולה 100 שקל יותר מהמארז שאתה רוצה...

אמרת שאתה לא רוצה CF... פתאום אתה משנה את דעתך?

חוץ מזה, אתה לוקח כרטיס של אנוידיה, איך אתה רוצה לעשות CF בדיוק?

ב-ע-ת-י-ד

מסתבר שבעתיד אפשר להחליף כרטיס מסך. ואני לא שאלתי שום שאלה לגבי RAID.. אני פשוט יודע כמה הוא יעיל. ואני לא אאבד מידע, אני מתכנן גם לרכוש אל-פסק.. אני הולך עד הסוף עם המערכת הזו. ואני ארגיש בהבדל, תאמין לי שארגיש. מערכת 7.1 עם כרטיס סאונד מקצועי זו אמורה להיות חוויה מטורפת.. יש לי מערכת קולנוע ביתית ואני מבחין בהבדלים בינה לבין מערכת 5.1. מערכת 7.1 אמורה להיות בערך באותה איכות, אפילו יותר טובה. ואני מגדיר ספק שגם בעוד 5 שנים יהיה קטלני כתועלת. למה לא להגדיר אותו ככה?

ואני זכרתי משום מה שהוא עולה 1100 ש"ח, אולי התבלבלתי בדגמים או שהסתכלתי באתרים לא מעודכנים. טעות שלי בכל מקרה.

פורסם

CF זה דבר לא משתלם בעליל... גם אם תרצה כרטיס מסך חזק יותר, בשביל זה זה כרטיסי מסך כפולי ליבה. אם אתה רוצה לראות עוד כמה זה לא משתלם, חפש בפורום, אני וידידי לפורום כבר כתבנו את זה כבר מספיק פעמים.

מה קשור אל-פסק לרייד? מהרבה סיבות הארד דיסקים יכולים להידפק, לא רק מנפילות/נחשולי מתח, אם לזה התכוונת.

ההבדלים בסאונד לאו דווקא קשורים להרכב המערכת (5.1, 7.1, וכו').

מה יעזור לך ספק שיהיה "קטלני", אם גם ספק זול יותר ממנו יחזיק לא פחות טוב ממנו מערכת חדשה יותר?

בקיצור, אם אתה רוצה לבזבז כסף לחינם, לך על זה. הבעיה היא שאתה אומר שאתה רוצה מפרט עם יחס עלות-תועלת טוב...

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שספק חלש מ-600W-700W יוכל להחזיק כרטיס מסך מתוצרת אינטל (כן, לאראבי) לאחר שנחשפו דרישות הספק הגבוהות מאוד שלהם?

ואין לי מושג ממה עוד הארדיסקים עלולים להידפק.. באמת שלא. בכל מקרה אני חייב אל-פסק בגלל הציוד יקר הערך שיהיה במערכת.

פורסם

אני די בטוח שהכרטיס לא יצרוך כל כך הרבה הספק, ותחכה שהכרטיס יצא ואז דבר איתי על צריכת החשמל שלו.

אתה עדיין לא השתכנעת שאתה הולך לזרוק מלא כסף לפח, כשאתה יכול לחסוך אותו למשהו אחר בלי לרדת בביצועים?

פורסם

הדיון הזה באמת לא הולך לשום מקום

עומרי תתחדש ותהנה מהמחשב

לפי דעתי אין מה להוסיף כאן יותר

:xyxthumbs:

באמת שאין טעם למשוך עוד את הת'רד הזה, במיוחד כשאתה מסרב לשמוע לעצתם (המצויינת) של רבים פה לא לבזבז כסף לשווא ועוד טרחו ופירטו את שיקוליהם כמה וכמה פעמים. אני מקווה שמתישהו בחייך (שרוב רובם עוד לפניך) תלמד על ערכו של הכסף ולהקשיב לעצתם של מנוסים ממך. אולי בעצם מי שצריך ללמוד זאת אלה הוריך ולא אתה...

בכל מקרה זה לא ענייני ולא של אף אחד כאן אז... תהנה מהמחשב ומשאר המשתתפים אבקש להשקיע את זמנם ועצותיהם על רוב המשתתפים כאן שנאבקים לבנות מפרטים כדאיים ומשתלמים ב-3000 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים