עבור לתוכן

כונן מהיר במיוחד למערכת ההפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

במחשב שלי יש 4 כוננים קשיחים של 500GB כל אחד כאשר הויסטה מותקנת במחיצה של 200GB באחד הכוננים ואין לי במארז מקום לעוד כונן רגיל בגודל 3.5.

אני מחפש אפשרות לרכוש כונן פלאש קטן מימדים ומהיר בגודל סביב ה 150GB שבו תיהיה מערכת ההפעלה ושאר ההתקנות וכל ארבעת הכוננים ישמשו לצורך איחסון בלבד.

האם יש כיום אלטרנטיבה לכוננן כזה לצורך שיפור הביצועים ובמחיר שפוי יחסית?

פורסם

במחיר "שפוי" ? לא.

אבל במקרה שלך הפתרון הכי טוב (וחינמי) יהיה לעשות מערך RAID-0 ל-2 כוננים (תקבל כונן אחד בנפח של 1TB - פצל אותו למחיצות) ולהתקין שם את מערכת ההפעלה, בין היתר.

עריכה: אופס, עכשיו אני רואה שכבר עשית RAID במפרט המחשב שלך... וזה לא מספיק מהיר ?

פורסם

יש כונני SSD שהם מתאימים למה שאתה רוצה אולי.

פורסם

כן אבל 128GB הכי זול ב-newegg עולה 280$ וזה מגיע למחירים מטורפים הרבה יותר.

אני לא מבין, הגודל הפיזי הוא זה שמגביל אותך ? זרוק כונן רגיל עם "כנפיים" או בתוך "מגירה" מתחת\מעל ל-cdrom

פורסם
  • מחבר

יש לי היום RAID-0 משני כוננים שביחד קיבלתי 1TB ויצרתי בתוכה מחיצה של 200GB למערכת ההפעלה,

מה שמדאיג אותי זה ה 800GB שנותרו ששם אני מאחסן מידע שאני פוחד שילך לאיבוד אם אחד הכוננים ילך לעולמו כי ב RAID-0 הסיכון גבוה מידי.

לכן אני מחפש פתרון רק למחיצה של ה 200GB לצורך מערכת ההפעלה ואשמח לקבל כל רעיון וטיפ בנושא כאשר יש לקחת בחשבון שאין לי מקום לכונן רגיל ולכן צריך שיהיה קונן קטן מימדים וגם שיהיה מהיר לצורך הביצועים.

פורסם

אתה משתמש בבקר מטריקס של אינטל ? ושוב בשביל ביצועים + מימדים קטנים תצטרך לשלם הרבה מאוד כסף (כונני SSD בטנולוגיית MPC).

פורסם

:P

פורסם
  • מחבר

אתה משתמש בבקר מטריקס של אינטל ? ושוב בשביל ביצועים + מימדים קטנים תצטרך לשלם הרבה מאוד כסף (כונני SSD בטנולוגיית MPC).

לא, אני לא משתמש במטריקס, פשוט עשיתי שני מערכי RAID מארבעה דיסקים, משני דיסקים עשיתי RAID-0 לצורך ביצועים, ומהשניים האחרים עשיתי RAID-1 לצורך איכסון מידע חשוב שמגובה פעמיים.

יודעים מה, אולי אשים כונן רגיל מעל ה CDROM ואחבר אותו ב SATA2, יש לכם המלצה לכונן בעל נפח סביב ה 150-200GB אך שיהיה מהיר מאוד יחסית?

פורסם

יש לך את סידרת ה VelociRaptor של Western Digital.

פורסם

מאוד לא משתלם..

לא יתן תוספת ביצועים משמעותית מעבר ל 6400AAKS למשל.

פורסם

vraptornew.jpg

אולי לא הכי משתלם ביחס ל-640 (מבחינה כלכלית כמובן), אבל לאחר שימוש ממושך ב-VR אני לא מצטער על שום $ שהוצאתי עליו ;)

זה הדבר הכי טוב שקרה למערכת שלי... למרות שגם 640aaks היה מתקבל בברכה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים