עבור לתוכן

נייד לסטודנט - מסך 15" - 5000 ₪

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי ידידה שרוצה לקנות מחשב נייד. היא סטודנטית לאדריכלות, ולכן צריכה מחשב נייד דיי בסיסי שיריץ תוכנות Office וגם תוכנות כמו פוטושופ ו-AutoCad. לפי מה שבדקתי התוכנות האלו לא באמת כבדות (גרפיקה דו-מימדית ושירטוטים), והיא לא מתכוונת להריץ תוכנות כמו StudioMax או מאיה.

המחיר צריך להיות באיזור ה-5000, ועדיף מסך באיזור ה-15". חשוב שיהיה קל, שיהיה מחברה מוכרת (אחריות וכדומה), ושיהיה רלבנטי לכמה שנים טובות.

יש לי ידע בסיסי בחומרה של מחשבים רגילים, וחשבתי על משהו כזה:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=713500

תודה,

פורסם

מה זה "קל" לדעתך? באופן כללי לא הייתי מגדירה אף מחשב של 15.4" כקל במיוחד אבל כמובן שזה עניין יחסי.

האם יש חשיבות לרזולוציה גבוהה? העדפה לרזולוציה מסויימת?

פורסם
  • מחבר

בגלל תוכנות השרטוטים אני מעדיף רזולוציה גבוהה יחסית, ולכן גם מסך גדול. אני ממש לא מבין בתחום הזה ואם 15" זה מוגזם מדי, אפשר להתפשר על מסך קטן יותר.

הבחורה שוקלת 40 קילו, אז כנראה שהיא צריכה נייד קל במיוחד ;)

תודה

פורסם

אין קשר ישיר בין רזולוציית מסך לגודל מסך. במרבית המחשבים בתקציב שלך תמצא אותה רזולוציה של 1280X800 גם במסכי 12" וגם במסכי 15" וכל מה שבאמצע.

ב-14" אתה יכול למצוא מסכים עם 1440X900, למרות שתתקשה למצוא כאלה בתקציב שלך. 15" עם 1440X900 אולי תמצא, אבל לא משנה כמה תתעקש על זה, מחשב נייד 15" לא יהיה קל במיוחד, לא משנה מה. גם על 14" לא בטוח שהייתי הולך.

פורסם

ניידים קלים במיוחד ו-15.4" לא הולכים ביחד :P אישית אני מתקשה להסתובב באופן קבוע גם עם מחשבים של 14.1". משקל ממוצע של מחשב 15.4" יהיה 2.7-2.9 ק"ג.

בתקציב הזה אפשרי למצוא מחשבי 15.4" עם רזולוציה של +WXGA ואולי אפילו יותר או מחשבי 14.1" עם רזולוציה של WXGA אבל כפי ש-Qttp אמר יותר קשה למצוא מחשבי 14.1" עם רזולוציה של +WXGA ומעלה. השאלה היא מה יותר חשוב לה, רזולוציה או ניידות? כמה היא הולכת לנייד את המחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים