עבור לתוכן

מחשב שנדלק ונכבה לעיתים קרובות מאוד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ראשית, אני על סף יאוש טוטאלי ותכף אני אפרט מדוע:

המחשב שלי נקנה לפני שנה, ב3 חודשים הראשונים עם המחשב הכל היה פיקס. לאחר מכן, כשהמחשב שלי היה מכובה ורציתי להפעיל אותו הוא היה נדלק, רק המאווררים היו עובדים ומיד נכבה, ממתין 4 שניות ואז שוב נדלק ונכבה, כך לאחר 10 פעמים ואז נדלק ועולה חלק, ולפעמים גם זה לא.

מאחר וחששתי שהתקלה הזאת תדפוק לי את הHD מחמת הכיבוי וההדלקה - הייתי מוציא את כבל החשמל מהמחשב וממתין כמה שעות, לפעמים הבעיה הייתה נפתרת והמחשב היה עולה מיד ולפעמים התקלה הייתה חוזרת על עצמה. ניסיתי לבודד את הבעיה (אני טכנאי מחשבים) והגעתי עד לרמת הפעלה של לוח מעבד וספק (ספק אחר ולוח מפורק מהמארז) -חשדתי בלוח. שמחתי מצאתי את התקלה כל שעלי היה לעשות זה ללכת לחנות המחשבים ששם רכשתי את המחשב ולימסור להם את החולה (שאני ביני לבין עצמי יודע שהבעיה בלוח), המעבדה בדקה והמחשב יצא תקין, בנוסף הם הראו לי כיצד הם מדליקים ומכבים את המחשב ללא כל בעיה, חשבתי אולי מגעים אולי אבק... הגעתי הביתה ושוב, המחשב עולה ונופל. חשדתי אולי ברכיבים המחוברים למחשב שהם מקצרים ומהווים בעיה, חשדתי במערכת סטריאו שמחוברת (הכבל נראה לא טוב) החלפתי כבל ובסוף שהסתבר שזה לא זה ניתקתי את המערכת ועדיין לא עובד....

יש לציין שכאשר המחשב עובד חלק ואני רוצה להפעיל אותו מחדש, הWINDOWS נכבה אומנם המחשב לא מרסט את עצמו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור הRESET או מכבה בכפתור ההדלקה ואז שוב הבעיה חוזרת על עצמה. או שפשוט המחשב עובד רק עם המאווררים, לא מעלה את הBIOS ולא מציג כלום.

מה שמייאש אותי זה שאני טכנאי מחשבים כבר כמה שנים ואין לי מושג בשיט מה הבעיה, הוא מהתל בי פעם עובד פעם לא....

רציתי לדעת עם אילו כלים או תוכנות אני יכול ליבדוק את המחשב שאני אדע בוודאות באיזה רכיב חומרתי חיצוני או פנימי קיימת הבעיה....

בבקשה עזרה....

תודה מראש....

פורסם

כלים ? תוכנות ? אין כזה דבר.

מתקנים עם החלפת חלקים.

איזה מודל לוח אם ?

לפי סיפור בעיה בלוח.

נסה לעדכן ביוס וכל הדריברים של לוח האם.

פורסם
  • מחבר

כל הדרייברים של הלוח מעודכנים חוץ מהBIOS.

הלוח הוא של GIGABYTE מדגם GA-P35-DS3L.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים