עבור לתוכן

שדרוג ביוס לפני התקנת מעבד חדש לא נותן אפשרויות רצויות

Featured Replies

פורסם

לפני אפשרות שדרוג מעבד +AMD 3200 למעבד +X2 6000 עדכנתי את הביוס לגירסה האחרונה מאתר לוח האם (מ-F4 ל-F15b) ולהפתעתי המכפיל

(multiplyer) נותר על מכסימום 10 בעוד שלפי הבנתי אני צריך להגדיר אותו ל-15 כדי לקבל תדר 200X15=3000.

לוח האם הוא M55Plus S3G rev.1 ומצויין באתר בבירור שהלוח אמור לתמוך במעבד:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2283

בעיון נוסף ראיתי שליד המעבד שאני מתכוון לקנות בגירסת ה-89W מופיע F12 אז עדכנתי ביוס לגירסה הזו וגם שם 10 הוא המכפיל העליון.

האם אני מפספס פה משהו? לא צריכה להיות אופציה למכפיל 15?

בתודה מראש.

פורסם

כן אתה מפספס,

המכפיל נקבע לפי המעבד, ועד שלא תשים מעבד שתומך במכפיל שאתה רוצה, לא תוכל להגיע אליו.

פורסם

גרסה F12 בסדר גמור בשביל 6000+

בכל מקרה אתה צודק והמעבד צריך לעבוד ב-3Ghz כלומר מכפיל 15. זוהי אינה גרסת black edition והמכפיל אינו פתוח אך צריך להיות 15 או אפילו 15.5 בגרסת המעבד ל-65nm לפי AMD שהיא כנראה הגרסה שקיבלת.

נסה לבצע CMOS CLR ותראה אם הוא יזהה, תראה מה CPU-Z אומר על פרטי המעבד שלך ותדרי העבודה ובמקרה הצורך אפשר לפנות לתמיכה של Gigabyte.

פורסם
  • מחבר

כן אתה מפספס,

המכפיל נקבע לפי המעבד, ועד שלא תשים מעבד שתומך במכפיל שאתה רוצה, לא תוכל להגיע אליו.

תודה. יכול להביא איזה קישור שמציין את העובדה הזו, להשכלה כללית?[br]פורסם בתאריך: 22.11.2008 בשעה 10:13:33

גרסה F12 בסדר גמור בשביל 6000+

בכל מקרה אתה צודק והמעבד צריך לעבוד ב-3Ghz כלומר מכפיל 15. זוהי אינה גרסת black edition והמכפיל אינו פתוח אך צריך להיות 15 או אפילו 15.5 בגרסת המעבד ל-65nm לפי AMD שהיא כנראה הגרסה שקיבלת.

נסה לבצע CMOS CLR ותראה אם הוא יזהה, תראה מה CPU-Z אומר על פרטי המעבד שלך ותדרי העבודה ובמקרה הצורך אפשר לפנות לתמיכה של Gigabyte.

כפי שענו לי מעליך, המעבד עוד לא ברשותי אבל תודה על כל המידע השמושי לרגע שזה יקרה.

ד"א, הגירסה שאקבל תהיה זו של ה-90nm, 89W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים