עבור לתוכן

בעיה מוזרה ביותר. מחשב שלא מצליח להתחבר רק לרשת אלחוטית אחת ולשאר כן

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מנסה לפתור תקלה במחשב של ידידה שלי. יש אצלה נתב אלחוטי בבית של 3COM. עכשיו, לפני כמה שבועות אחד השותפים החליט לשים הצפנת WEP על הרשת האלחוטית, וגם חסימה לפי כתובות MAC. רק מה, שהוא לא הצליח בשום אופן לגרום למחשב של הידידה שלי להתחבר עם הצפנת ה-WEP. אז הוא ויתר על זה ונשארנו רק עם החסימה לפי MAC. המחשב הצליח להתחבר והכל היה בסדר. עכשיו היא אומרת לי שהמחשב שלה לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית אצלם בבית (השותף שהתחיל את כל הבלאגן לא מצליח לפתור את התקלה הזאת, ומסתבר שגם אני לא ;)).

עכשיו מה שמוזר פה, זה שהמחשב שלה כן מצליח להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות, ובנוסף, מחשבים אחרים כן מצליחים להתחבר לרשת אצלם בבית. הבעיה היא אך ורק בין המחשב הספציפי הזה, לנתב הספציפי הזה.

עכשיו! אני יודע מה תגידו. תכנס לרשימת הרשתות, תלחץ על "change the order of preferred networks" ותוריד את הרשת הבעייתית מהרשימה, כך שתוכנת ה-zero configuration "תשכח" אותה וכך הכל יבוא על מקומו בשלום. בשלב הזה כבר ברור לכם שזה לא עזר.

אז אמרתי, אוקי. יש בעיה עם הדרייבר. הסרתי את הדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי (אגב זה אחד שמתחבר ב-USB אם זה משנה למישהו) והתקנתי מחדש. לא שינה כלום. שמתי לב שכשאני סורק לשינויים בחומרה (בתוך מנהל ההתקנים) אז הכרטיס מותקן שוב אוטומטית. אז אמרתי לעצמי שלא באמת הסרתי את הדרייבר כי הוא נשאר במחשב. אז שוב הסרתי את ההתקן והפעם גם מחקתי ידנית את הקבצים של הדרייבר (שמופיעים בפירוט שלו) (כמובן שוידאתי מראש שיש לי את הדרייבר). בפעם הזאת מנהל ההתקנים באמת לא הצליח להתקין את הדרייבר לבד, ואז הפניתי אותו לדרייבר ה"חדש" שלי והוא הצליח. גם זה לא עזר.

אז זהו, פחות או יותר. אני די אובד עצות. אני מצרף את הפלט שקיבלתי בעקבות פקודת ipconfig /all אצלה במחשב, אולי זה יעזור למישהו פה.

אתם חושבים שלשנות את ה-SSID (או איך שלא קוראים לזה, השם של הרשת האלחוטית) ישנה במשהו? חשבתי על זה רק אחרי שהלכתי מאצלה אתמול. גם, חשבתי לעשות RESET לנתב האלחוטי אבל הגעתי למסקנה שזה מאוד לא סביר שיש בעיה בראוטר היות ומחשבים אחרים כן מצליחים להתחבר אליו. יותר סביר שיש בעיה במחשב, שלא באמת הצלחנו לגרום לו "לשכוח" את הרשת האלחוטית הזאת.

תודה לכל עזרה...

הנה הפלט:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : aya-58b4a1c28a3
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Accton EN2242 Series MiniPCI Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-D0-59-24-72-2A

Ethernet adapter Wireless Network Connection 5:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : 802.11g Wireless USB 2.0 Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-18-E7-0D-A5-AD

פורסם

הזכרת פה את ה-MAC Filltering. יכול להיות שה-MAC שלה פשוט לא מופיע ברשימה יותר (טעות אנוש אולי). שווה בדיקה.

פורסם
  • מחבר

בדקתי כמובן. מצטער שלא ציינתי את זה, חשבתי שזה יהיה ברור מזה שאמרתי שכבר הצלחנו לגלוש מהמחשב הזה. בנוסף גם ניסיתי להסיר את הסינון הזה לגמרי רק לצורך הבדיקה ועדיין לא הצלחנו לגלוש (כך שלא מדובר בטעות הקלדה, למשל).

פורסם

אולי מוגדרת לה על הכרטיס האלחוטי כתובת IP סטטית? (וגם DNSים)?

תנסה לבדוק, אם זה המצב פשוט שנה ל"קבל באופן אוטומטי" ובדוק שוב.

אם זה מוגדר על "אוטומטי" - אולי ה DHCP בנתב מוגדר לחלק מעט מדי כתובות

ולכן אחרים מקבלים ממנו IP וגולשים, אבל כל מחשב נוסף לא יקבל.

במקרה הזה- או שתנסה להגדיר לה כתובת סטטית על הכרטיס (מאותו הסאבנט כמובן)

או (עדיף) שתעבור על הגדרות שרת ה DHCP בנתב ותגדיל את טווח כתובות ה IP שהוא מחלק (במידה והוא מוגבל באמת למעט מדי)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

סיכוי נמוך ביותר שמוגדר לה IP סטטי. אם זה היה המצב אז היא לא היתה מצליחה להתחבר לרשת אחרת, נכון?

אני אבדוק את העניין עם ה-DHCP, למרות שגם פה לא נראה לי, פשוט כי בזמן הבדיקה רק מחשב אחד נוסף היה מחובר לרשת האלחוטית הזאת, כך שגם אם הטווח היה קטן מדי, עדיין היה לו מקום לשתי כתובות... אני לא מאמין שהשותף שלה הקטין את הטווח עד כדי כך. אבל מה שכן, באמת כדאי לי להכנס להגדרות של ה-DHCP, אולי יהיה שם משהו שיתפוס לי את העין

עדכונים בהמשך!

(כמובן שבינתיים אם למישהו יש רעיונות אחרים אני אשמח)

אה ושכחתי לשאול - יש אפשרות להתחבר לניהול הנתב שלה מרחוק, דרך האינטרנט, פשוט להשתמש ב-IP החיצוני (החוקי) שלו? או שאין אפשרות כזאת (מטעמים מובנים) ב-3COM ?

פורסם

יש אפשרות כזו, אבל היא כבויה כברירת מחדל, אתה צריך לאפשר את זה בממשק הנתב.

אם אתה כבר עושה את זה, תרשום אותה לשירות dyndns או דומיו, כדי שלא תיאלץ לשאול אותה בכל פעם מה ה IP שלה.

פורסם
  • מחבר

טוב, עדכון: מסתבר שהשותף שלה החליף את הערוץ בו משודר האות של הרשת האלחוטית (הוא טוען שזה גורם למחשב שלו להתחבר יותר טוב לרשת), ובחוסר מזל מתברר שהכרטיס האלחוטי שלה לא תומך בערוץ היותר נמוך. הוא החזיר את זה והכל מנגו פסיפלורה. תודה למי שניסה לעזור!!

שאלונת: זה בגלל הכרטיס שלה או בגלל המחשב שלה? אני די בטוח שזה בגלל הכרטיס, אבל אני לא יודע בוודאות

פורסם

הכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים