עבור לתוכן

מסך מרצד - כנראה עקב שנאים של מכשירים אחרים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי ריצודים במסך DELL 20007FP שכנראה מקורם בכך שהכבל VGA עובר ליד חוטי חשמל ושנאים שונים - של הנייד, מדפסת וכו'.

זאת לא תופעה חדשה, אבל היום זה קורה בתדירות גבוהה יותר, וצריך לשחק יותר זמן עם החוטים וזה שוב חוזר.

שאלות -

יש רעיונות יותר טובים לפתור את הבעיה??

הכבל VGA - באחד הקצוות יש לו מגנט שמורכב עליו, עדיף שהצד הזה יהיה מחובר למחשב או למסך?? כרגע הוא מחובר למסך.

אולי שווה להשחיל את הכבל VGA בתוך איזה כבל חוטי פלדה גמישים כדי לסכך אותו??

פורסם

מניסיון שלי, כן, הכבל חרא ורגיש מאוד להפרעות, ולא משנה מאיזה צד אתה משחיל.

לא ניסיתי לבצע סיכוכים מורכבים אז לא יודע אם זה יעזור.

יש סיבה שאתה לא מחבר ב-DVI?

פורסם

יש לי ריצודים במסך שכנראה מקורם בכך שהכבל VGA עובר ליד חוטי חשמל ושנאים שונים - של הנייד, מדפסת וכו'.

למה אתה חושב שזו הסיבה?

זה אמנם אפשרי, ואכן קורה, אבל לא מאוד נפוץ עד כמה שידוע לי.

ניסית לנתק את שאר החוטים ולראות האם הבעיה נפתרת? או לנסות לחבר את הצג למחשב אחר כדי לוודא שהבעיה לא בו?

וצריך לשחק יותר זמן עם החוטים וזה שוב חוזר.

המשפט הזה שלך גורם לי לחשוב שאולי יש בעיה בכבל / בחיבורים.

ניסית כבל אחר?

מניסיון שלי, כן, הכבל חרא ורגיש מאוד להפרעות, ולא משנה מאיזה צד אתה משחיל.

האם יש כבלים איכותיים יותר שפחות רגישים?

נראה לי שלקנות כבל איכותי זה פתרון מוצלח יותר מאשר לנסות לשפצר אחד כזה...

לא ניסיתי לבצע סיכוכים מורכבים אז לא יודע אם זה יעזור.

ניסית סיכוך פשוט? עזר או לא עזר? (אם כן - אולי תוכל לפרט על כך)

יש סיבה שאתה לא מחבר ב-DVI?

מצטרף לשאלה.

ובנוסף - האם כבל DVI פחות רגיש להפרעות מאשר כבל VGA?

פורסם

אני מניח שיש כבלים יותר איכותיים, וכנראה יש גם מסכים שפחות רגישים להפרעות של כבל וכאלה שיותר.

ספציפית עם ה-DELL הזה לא ניסיתי כבלים מעבר לאלה שהגיעו איתו. יש לי שני מסכים כאלה, כפי שאתה יודע, אז ניסיתי את שני כבלי ה-VGA עם אותן תוצאות בדיוק. אצלי לא היו ריצודים אלא יותר צלליות כהות ומריחות, שנבעו מכבל שנוגע בכבלים אחרים.

בוא נאמר שלא ניסיתי שום סיכוך, כלומר לא ניסיתי לשפצר את הכבל עצמו, אבל בהחלט ראיתי שבמצבים שבהם הכבל ישר, לא מתעקם ונוגע בפחות כבלים, התמונה יותר טובה וחדה.

לא יודע מבחינת רגישות תאורטית, אבל מניסיון שלי, אין הפרעות כאלה בכבל DVI בכלל. משום שמדובר באות דיגיטלי, המצב הוא בד"כ כזה, שאם הוא כבר עבר בהצלחה, אז הוא עבר בשלמותו, ללא עיוותים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

המסך מחובר בVGA כי זאת היציאה היחידה שיש במחשב... (נייד)

לגבי מקור הבעיה, אם למשל הכבל ממוקם בקרבת השנאי של הדיסק החיצוני, יש ממש ריצודים רציניים מאוד...

שיחקתי עם הכבלים, הרחקתי את השנאים, והמצב השתפר בהרבה.

הכבל עצמו לא מרגיש כבל מאוד זול מבחינת עובי, מראה ותחושה.

בכל מקרה, אני אנסה להשיג כבל אחר.

אם למישהו יש ניסיון עם איזשהם פטנטים לסיכוך - אני אשמח לשמוע.

פורסם

* גם לי יש את הבעיה הזאת ואני מעונין לעקוב אחרי האשכול אז הגבתי*

פורסם

לא יודע מבחינת רגישות תאורטית, אבל מניסיון שלי, אין הפרעות כאלה בכבל DVI בכלל. משום שמדובר באות דיגיטלי, המצב הוא בד"כ כזה, שאם הוא כבר עבר בהצלחה, אז הוא עבר בשלמותו, ללא עיוותים.

רעיון: להשתמש במתאם מיציאת ה-VGA ל-DVI, ואז להשתמש בכבל DVI.

יש לך מושג אם זה עשוי לשפר את המצב?

מה יהיה אופי האות שעובר על הכבל? (אות אנאלוגי שיעבור על הכבל הזה? או שההמרה לדיגיטלי תעשה במתאם עצמו ואז האות יהיה דיגיטלי?)

המסך מחובר בVGA כי זאת היציאה היחידה שיש במחשב... (נייד)

אם הכבל DVI עצמו איכותי יותר אז אולי אפשר להשתמש במתאם שיאפשר לחבר כבל DVI אל יציאת ה-VGA

פורסם

אין מתאם פשוט שיכול להמיר מ-VGA ל-DVI. זה צריך להיות ממש ממיר (יקר). במצב כזה, האות כמובן יהיה אות דיגיטלי.

פורסם

אין מתאם פשוט שיכול להמיר מ-VGA ל-DVI. זה צריך להיות ממש ממיר (יקר). במצב כזה, האות כמובן יהיה אות דיגיטלי.

חשבתי שזה יהיה משהו פשוט יחסית, כמו אלה שמגיעים עם כרטיסי מסך מסויימים.

מה עם מתאמים מהסוג הזה ?

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1739

כמובן שצריך משהו בכיוון ההפוך למה שמתואר פה...

אולי זה הכיוון הנכון?

http://www.lineshop.co.il/sg_product~98876787~26~33.htm

פורסם

הסבר למה זה לא יעבוד:

הסטנדרט של DVI, למעשה מגדיר שני סוגים של אותו שיכולים לעבור בכבל: דיגיטלי טהור (DVI-D), אנלוגי (DVI-A) ומעורב (DVI-I). כבל שהוא DVI-I יכול להעביר את שני סוגי האותות.

כאן ניתן לראות בתמונות את ההבדלים בפינים בכבלים השונים (לגלול למטה ל-"How to recognize a DVI cable"):

http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html

אותם ממירים פשוטים שציינת לא מבצעים שום המרה מדיגיטלי לאנלוגי או להיפך, הם רק ממירים VGA ל-DVI-A (שכן פיזית זה אותו האות האנלוגי, לכן כל שנדרש זה חיווט מחדש של הפינים, בלי שום לוגיקה), ולכן אפשר לממש את זה במחבר קטנטן וזול.

למה זה עובד כשממירים DVI ביציאה ל-VGA בכניסה? כי כל כרטיס מסך נורמלי תומך ב-DVI-I ביציאת ה-DVI שלו, לכן פשוט אומרים לו להוציא אות אנלוגי וזהו האות שעובר בכבל.

למה זה לא יעבוד מיציאת VGA לכניסת DVI? כי רוב מסכי המחשב שאני מכיר, וה-2007FP ביניהם, יודעים לקבל רק DVI-D בכניסת ה-DVI שלהם. בתמונה פה:

http://www.fcenter.ru/img/article/monitors/20_LCD_3/103510.jpg

רואים בבירור שארבעת החורים שיחודיים ל-DVI-A פשוט חסרים.

וכדי לעשות המרה אמיתי בין אות אנלוגי לאות דיגיטלי צריך ממיר חכם ויקר.

פורסם

תודה על ההסבר המפורט.

למדתי משהו.

פורסם

היתה לי בעיה דומה שנגרמה מזה שהכבל VGA עבר ליד מנורת שולחן, ניתקתי אותה והכול נפתר.

KishKush, יש לך אפשרות להעביר את הכבל ככה שלא יהיו שנאים לידו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים