עבור לתוכן

כיבוי עצמי של מחשב = ספק לא תקין?

Featured Replies

פורסם

שלום, בנוסף לכך שאתר זה חדש לי צצה אצלי במחשב בעיה חדשה ותהיתי אם אמצא הסבר כאן.

מאתמול המחשב שלי ללא הסבר לפתע נכבה מיד, ללא לוג אוף, פשוט נכבה. אני מפעיל שוב ובאיזשהו שלב הוא נכבה שוב, זה יכול לקרות אחרי 10דק' או אחרי שעה ויותר ללא שום הסבר כמו עומס וכו'.

שאלתי את גיסי והוא אמר שיש אפשרות שיש בעיה בספק. כרגע המחשב פועל שעתיים בערך אבל אני יודע שמתישהו הוא יכבה שוב ללא כל התראה.

ניסיתי לנקות את המאוררים וראיתי ששניהם פועלים, יש הסבר אחר חוץ מעניין הספק ואם מדובר כנראה בספק מה סדר הגודל הכספי של החלפת ספק? אני לא משתמש במחשב למשחקים אלא רק להורדות וגלישה.

אודה לכם מאוד אם תגיבו.

פורסם

1.מה המערכת המלאה שלך?

2.איזה ספק יש לך?

3.זה משהו חדש שקרה פתאום? אחרי הפסקת חשמל? אחרי שדרוג מסויים שעשית במחשב? אחרי פעולות מסויימות שאתה עושה?

פורסם
  • מחבר

היי,

טוב אני אתחיל מהסוף להתחלה.

זה משהו חדש לגמרי, מלפני יומיים. לא הייתה הפסקת חשמל שידועה לי, לא נעשה שדרוג במחשב. אני לא מצליח להבחין בפעולה מסוימת שיוצרת את זה. אתמול לדוגמא כמה פעמים במשך היום הוא נכבה לפתע ומאז שהפעלתי אותו קצת לפני השינה הוא פועל עד עכשיו - אני רק מחכה לרגע שפתאום הוא יכבה שוב.

לא עשיתי שינויים מלבד הורדת תוכנת spybot search and destroy, דיפרגמנטציה וכאלה.

[הופיע לי אתמול הבלון של עדכוני ווינדוז ובו עדכון למערכת הפעלה ווינדוז סרוויס פאק 3, בנוסף הוא ממליץ לגבות את המערכת. כדאי לשדרג? ומה זאת אומרת לגבות את המערכת? - לגבות את כל הכונן שלי?]

אני לא יודע מה הספק שלי? איך אני בודק את זה?

מערכת ההפעלה שלי [אם אני מוצא את המידע עליה בקליק שמאלי כשאני במחשב שלי] היא

windows xp proffesional

service pack 2

גרסא 2002

מצפה לתשובה [=

פורסם

תפתח את המארז ותראה מה רשום על המדבקה שלו.

פורסם
  • מחבר

mono mode

atx -450

זה נראה לך שם הגיוני לספק? זה מה שיש על הספק.

אני זקוק לתשובות במהרה, המחשב נכבה כל הזמן..זה ממש עסק ביש =/

תודה.

פורסם

ספק ג'נרי בקצרה.

תזרוק אותו ותקנה ספק כח נורמלי.

פורסם
  • מחבר

אבל האם הוא הסיבה לכיבויים האלה?

יכולה להיות סיבה אחרת?

כמה עולה בערך ספק כח "נורמלי"?

יש מחסור בכסף מיותר, אם לא בטוח שהספק הוא המקור לכיבויים אין סיבה שלא אחכה עד שהוא ישבוק נכון?

פורסם

יש לך ספק כח אחר שאתה יכול לבדוק איתו?

יש ריח מוזר מהספק (אזור פליטת האויר)?

פורסם

...יכולה להיות סיבה אחרת?

יש מחסור בכסף מיותר...

דבר ראשון אני לא מכיר מישהו שאין לו מחסור בכסף... תופעת המחסור ידועה...

תנסה להסתכל ב-EVENT VIEWER לפני ואחרי הכיבויים אם אתה רואה משהו חשוד

בנוסף נטר טמפרטורות כי יכול להיות שהכיבויים הם מהתחממות יתר של אחד הרכיבים (SPEEDFAN לדוגמא)

כל טוב,

גבריאל

פורסם

לדעתי התופעה שלך קורה עקב התחממות יתר של המעבד זוהי תופעה נפוצה מאוד וקורה כאשר המעבד מתחמם מעבר לטמפרטורה מקסימלית שנקבעה לו ע"י היצרן. במקרה כזה המערכת (בדר"כ ה CMOS אחראי לזה) פשוט מכבה את עצמה כדי לא לגרום נזק למעבד או ללוח אם (יכול ליצור אפילו שריפה בחום מאוד גבוה). לפיכך אני ממליץ לך לעשות ריסטרט למחשב להיכנס לביוס לחפש באחד מתתי הנושאים שמופיעים שם (כל לוח אם והשמות שהחברה נותנת לכל דבר שונה ) את הערך PC HEALTH כאשר תיכנס לשם יופיע ערך טמפרטורה במעלות צלסיוס של המעבד שלך ואת מהירות סיבובי המאוור שמקרר אותו, תוודא שחומו לא עובר את 60~65 מעלות צלסיוס. אם הערך יהיה גבוה יותר אני ממליץ לך להחליף את הקירור של המעבד, אם זה לא יהיה גבוה יותר אזי תוכל לפנות אל קצרים בספק ושאר התקלות שיכול לגרום הספק.

פורסם

בהחלט יתכן שהבעיה היא הספק, אבל אם זה צץ בפתאומיות לפני יומיים, הייתי מציע לבדוק קודם בעיות תוכנה.

תכנס לספריה

%WINDIR%/minidump

ותבדוק אם יש שם קבצים מהימים האחרונים.

במידה ויש צריך לנתח אותם ולנסות להבין את הבעיה.

בנוסף תוריד תוכנה CPU-Z ותביא באמצעותה איזה מעבד ואיזה לוח אם יש לך.

ובאמצעות תוכנה GPU-Z איזה כרטיס מסך יש לך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. שלחתי את המחשב כבר לבדיקה באייבורי, הם עשו בדיקת מעבדה ומצאו שהכל תקין במחשב. הם ניקו הרבה אבק שהיה על המאורר באזור המעבד והעלו סברה שאולי זה קשור בזה.

כרגע רק הפעלתי את המחשב, מקווה שיהיה בסדר.

תודה על התגובות.

פורסם

זה מה שבאתי לרשום,

תבדוק בביוס אם מוגדר SHUTDOWN TEMPRETURE, את הספק מומלץ להחליף בכל מקרה, אבל יתכן שכרגע הוא לא הגורם לבעיה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים