פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים אני יודע שהכותרת קצת מבלבלת, אז אני אסביר את זה קצת יותר טוב:המחשב הראשי בבית שלי יושב בממ"ד (נקרא למחשב זה שרת בשביל הנוחות), את המחשב הזה אני לא יכול להוציא משם כי זה המשרד שבו ההורים שלי עובדים. מחיבור ישן שהיה לנו בבית יש לי קבל רשת ארוך שמגיע לחדר אחר בבית. המודם יושב בצמוד לשרת.האם אני יכול להציב ראוטר אלחוטי (או סוויץ' - האם זאת אופציה בכלל??) בחדר אחר שמחובר לשרת ולהשתמש בחיבור אינטרנט שנמצא עליו (שהוא משותף כמובן)?אם כן, האם יש משהו ספציפי בהגדרות של הראוטר שאני צריך להכיר על מנת לעשות את זה?תודה מראש, איאן טראוט
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים אפשר לעשות את מה שאתה מתאר עם סוויץ אבל אז השרת יהיה חייב להיות דולק ומחובר לאינטרנט בשביל שיהיה לך אינטרנט בשאר המחשביםהדבר החכם יותר לעשות הוא להעביר את המודם לחדר השני ולחבר אותו לנתב
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים מחבר אני יודע שזה היה יכול להיות הצעד החכם, אבל אין שם קו טלפון וחבל לי על הכסף של התקנת קו נוסף...יש איזה הגדרות ספציפיות בנטב שאני צריך לדעת או שזה די פשוט?איאן
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים אם אתה מתחבר כמו שאתה רצית אז אתה צריך סוויץ ולא נתבוסוויץ אי אפשר ולא צריך להגדיר
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים מה המניעה להתחבר עם נתב כמו שהוא מתאר?כבר נתקלתי באנשים שהגדירו ICS , ואת הנתב על סטטי או דינאמי וזה עבד יופי.
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים אפשרי אבל סתם מסובךבתצורה הזאת אם הוא ירצה לנתב פורט למחשב מסויים הוא יצטרך להגדיר port forwarding גם במחשב שרת וגם בנתב.בנוסף אני בכלל לא בטוח שתצורה הזאת אפשר יהיה להשתמש בשיתוף קבצים בוינדוס בין המחשבים האחרים לשרת.
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים איזה נתב יש לך?תוסיף עוד כרטיס ותבצע ICS לנתב.אתה יכול לחבר לנתב ביציאת LAN ואז גם תוכל לבנות שיתוף קבצים.תצטרך במקרה הזה גם לבטל את הDHCP בנתב
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים לא בהכרחיש מספיק נתבים שאפשר להגדיר בהם ידנית איזה gateway ו-dns הם יקצו ב-DHCPבמקרה הזה אפשר להגדיר את שניהם למחשב שרת ואז לחסוך הגדרות ידניות בשאר המחשבים.אבל בכל מקרה במצב הזה נתב הוא מיותר ואתה יכול להסתפק רק בסוויץ.
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים הוא רוצה רשת אלחוטית, אז מתג לא יעזור כאן.צריך או נתב אלחוטי או נקודת גישה.
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים בעעעצודק לא שמתי לב שמדובר ברשת אלחוטיתאגב יש גם סווצים שמשולבים ב-AP אבל זה נדיר
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים דרך אגב, הכבל החוצה כבר קיים? בתוך הקיר , מחוץ לקיר?אם הוא כבר קיים והוא 8 גידים אז אתה יכול לפצל אותו לשני ראשים בכל צד.אחד זוג ראשים מהמודם לנתב, וזוג שני מהנתב למחשב שבממ"דאם הוא לא קיים, אז כמובן שאפשר לעשות חדש ככה
פורסם 2008 בנובמבר 1617 שנים בעעעצודק לא שמתי לב שמדובר ברשת אלחוטיתאגב יש גם סווצים שמשולבים ב-AP אבל זה נדירזה למשל:http://zap.co.il/search.aspx?keyword=7209APgאבל למעשה כל נתב אלחוטי הוא סוויצ' משולב ב-AP ויפעל ככזה כאשר מבטלים את פונקציות הניתוב שלו (NAT), ולא משתמשים בכניסת ה-WAN. ונתב באופן פרדוקסלי יהיה זול יותר מ-AP, שנחשב מוצר נישה ולכן יקר יותר.
פורסם 2008 בנובמבר 1717 שנים מחבר דרך אגב, הכבל החוצה כבר קיים? בתוך הקיר , מחוץ לקיר? אם הוא כבר קיים והוא 8 גידים אז אתה יכול לפצל אותו לשני ראשים בכל צד. אחד זוג ראשים מהמודם לנתב, וזוג שני מהנתב למחשב שבממ"ד אם הוא לא קיים, אז כמובן שאפשר לעשות חדש ככה קיים כבר כבל, איך אני בודק אם אני יכול לפצל אותו, ואיך אני עושה את זה? חוץ מזה, יש לי שני כרטיסי רשת על ה"שרת", ככה התכוונתי לחבר את אותו לראוטר בכל מקרה... איאן טראוט, סליחה שלא בדקתי מה קורה פה כל כך הרבה זמן...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.