עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

נכון, כי אין הוכחה לקיומו. איך אפשר להפריך משהו שלא ניתן להוכיח מלכתחילה?

אבל גם האינטרנט מעולם לא נצפה במציאות. תמונה או סרטון בזמן-אמת שלו מעולם לא נכבשו. אתה לא יכול לראות אותו בשום צורה. האם זה אומר שהאינטרנט לא קיים?

לא.

אז אנחנו חושבים אותו דבר אחרי הכל.

גם מה שלא ראינו באופן פיזי קיים. :xyxthumbs:

עוד דוגמה יפה. כל החיילים והבניינים ב C&C3: KW נשמרים בתוך הדיסק שלו. אני לא יכול לראות אותם באופן פיזי אך הם עדיין שם. נחמד לא?. :lol:

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
גם מה שלא ראינו באופן פיזי קיים.

נכון. ו? מה הפואנטה?

פורסם

נכון. ו? מה הפואנטה?

שלא צריך לשלול כלום.

אבל אני חושב שנפלה כאן אי-הבנה גדולה מצדך. כנראה לא שמת לב שבתחילת כל הויכוח על עצם קיומו של חור שחור אמרתי שאני לא שולל קיומו אלא בסה''כ טוען שלא ראינו אותו באופן פיזי. זה הכל.

פורסם

אף אחד לא טען אחרת. עצם העובדה שלא ניתן לראות דבר מסוים לא מעידה על כך שהוא קיים. או לא קיים. למעשה, היא לא מעידה על שום דבר בכלל.

פורסם

נו סלאמתק.

אבל אל תשכח שלמרות הכל יש את אותן טענות\ראיות\סימנים בעד או נגד - שיכולים לתמוך באחד מן הצדדים.

פורסם

יקיריי

אתם מסתבכים

מפני שאתם אינכם מגדירים

ממתי ראיה היא הקביעה לקיומו או שלילתו של דבר , (ראיה היא כלי אחד בלבד כדי לקבוע אם לדבר יש מימדים במרחב )

האינטרנט קיים , למרות שאינך יכול לראות אותו - ראיה היא איננה הכלי היחיד לקביעת קיומו או אי קיומו של האינטרנט ( או אלוהים ) .

לכן כדי לקבוע אם דבר קיים או לא קיים צריכים הגדרות

הגדרות של מה מחפשים להוכיח

הגדרות של אילו כלים משמשים להוכחה.

פורסם

לעולם לא תמצא הוכחה לקיומו של אלוהים או לחוסר קיומו.

למה מתווכחים על אמונה, למה צריך להוכיח אמונה בכלל. אין שום מטרה לדיון הזה מלכתחילה.

אם כבר אתה מדבר על כלים או על הגדרות.

פורסם
  • מחבר

המטרה של הדיון היא לרכז את הויכוח האינסופי (והמיותר) הזה פה, שלא יגלוש לשאר הפורום.

פורסם

לעולם לא תמצא הוכחה לקיומו של אלוהים או לחוסר קיומו.

ביקום ענקי ואין סופי כל דבר יכול להיות וכל דבר שבן אדם יכול לחשוב עליו מצוי בתחום האפשריות שיש ביקום שכזה מיכיוון שיכולתו השיכלית של הבן אדם היא תולדה של יקום שכזה וכמו כן מיתנהלת בתוכו

למה מתווכחים על אמונה, למה צריך להוכיח אמונה בכלל. אין שום מטרה לדיון הזה מלכתחילה. הדבר היחידי שאפשר להתווכח עליו הוא אמונה מיכיוון שהאמונה מוגדרת במצב של חוסר ידיעה

אם כבר אתה מדבר על כלים או על הגדרות. זה הדבר היחידי שאפשר לדבר עליו כל "הנושאים הניבדקים " הם רק כדי לעדן ולשפר את ההגדרות אם תשווה כלים והגדרות למסננת , ככול שתקטין את החורים את המסננת תוכל לתפוס דברים יותר זעירים

מיכיוון שאי אפשר למעשה להוכיח דבר - אפשר רק להאמין - הדרך שבה מבצעים דברים היא שקובעת , "אלוהים קיים" ( רק באיזו צורה ? - הדתיים יגידו בצורה שאנחנו קבענו וברור מאוד מדוע הם עשו זאת כך - כדי להפיק את מירב הרווחים כך שאפשר להבין שבשביל הדתיים אלוהים הוא אמצעי לקיום המערכת הדתית הממוסדת - כך שאתה מקבל הוכחה לקיום ע"י ההפעלה ו / או שימוש של הדבר עצמו - ממש כמו שאתה לא צריך "הוכחה " לאינטרנט - מספיק שזה עובד . - ביקום אין סופי מספר האפשרויות לקיום מושג שאיננו מוגדר הוא אין סופי - לכן התאוריה הדתית מגבילה את הישום של האלוהים וכך עושה בו שימוש שסותר את עצם קיומו כאין סוף ולכן פוגעת בעצמה כתשובה גלובלית כוללת ומכאן אולי אי אפשר לנבא את קיום האלוהים או לאו אבל אפשר לראות את אי יכולת הדת להחיל את עצמה על הכל ) אממה המושג לא מוגדר וכל אדם שמדברים איתו חושב על הגדרה שונה ועם מוסכמה אחרת , ויכוח חסר תועלת ( כזה שנגרר להיתלהמות ) הוא ויכוח שבני אדם מצפים מהאדם השני שיבין את אותן ההגדרות שרצות להן בראש .

האם יתכן שהיקום איננו אין סופי ?

האם יתכן שרק אנחנו חווים את היקום כאין סופי ?

האם יתכן שכוח עיבוד המידע של השכל האנושי הוא סופי ולכן אנחנו חווים את היקום כדבר אין סופי מפני שהיקום חורג מיכולת החישוב שלנו ?

( כמו מחשבון שמכפילים בו מספר שחורג מיכולת הצג חישוב שלו ואז הוא מראה לך על הצג - אין סוף )

עריכה :

תמיד זה מעניין לראות איך חוק הגיוון בטבע עובד - אפילו אצל הדתיים שטוענים " ביום ההוא יהיה השם אחד ושמו אחד " כאילו מדברים על אחדות - אחדות היא דבר שאיננו יכול להחזיק בעולם ו / או ביקום מגוון כמו שאנחנו חיים בו , אז הינה סתם דוגמה ( כמובן שיש רבות על תנועות וכתות שונות באותה דת ) אבל זו "מחממת את הלב" ,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3641209,00.html

פורסם

אם תמשיך לתקוע לינקים של אנשים מסטולים :screwy: שכבר טחנו אותם בדיון ושכבר משעממים את אני לא רוצה להגיד

ניראה לי די בקרוב :bash:

לגבי הלינק הזה

http://sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=861&CategoryID=1&SubID=4&PageView=1

הרצתי חיפוש ולא מצאתי שטחנו אותו או דיברו עליו, ועל סמך מה אתה אומר מסטול?

פורסם

Ron עכביש סותר את עצמו עזוב אותו.

הוא תמיד הצהיר שאי אפשר לדעת מה שאי אפשר לדעת אבל עכשיו טוען שאתה מסטול. נו. :kopfpatsch:

פורסם

העכביש איננו סותר את עצמו

הסרט הזה טחון לפחות בשני טרדים באתר

וטוטא אני אמרתי שאתה צדיק - זה לאו דווקא עושה אותך צודק

מסטול הכוונה למסטול שמספר את הסיפור של השטות הזו

כמו שכתבתי כבר בקשר לזה - מהבחור הזה לא הייתי קונה מסטיק אז אתה חושב שאני אסמוך עליו בקשר לאלוהים ?

פורסם

ממי מרון?.

מדוע?.

פורסם

מהבחור שמופיע בסרט הדבילי הזה וההזוי הזה

אאל"ט - ארטי כבר עשה לו טובה וניתח את הסרט

טוטון - מה נהיה לך ? האם אי פעם תשוב מהפסקת הצהריים ?

פורסם

כל מה שהאיש ההזוי הזה מספר שם זה חלק מהקבלה, אז הוא קצת השתגע מזה, לא הייתי מתיחס לזה ברצינות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים