עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

עד כאן נכון.

עד כאן הבנתך מגיעה ! ;)

אבל זה כבר לא נכון. מהן אותן פעולות שנגזרות מהאמונה באי קיומה של יישות עליונה?

הוכחת ה"חשוכים " ומציאת התשובה .It is the Question that drives us, Neo"

מי שמאמין באלוהים לא יכול להאמין בחופש, אז WTF ?

אתה כל כך טועה שאתה צריך להחליף את השם שלך לטועמה ולבעוט בעצמך

עריכה: ורק שתדע לך שכפייה לא מונעת חופש.

:screwy:

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

זה מעניין, אתה יכול להרחיב טיפה?

למשל אם מישהו יאמר לך "תפסיק להתפלל או שאנחנו נרצח אותך ואת אשתך" לפי מה שהבנתי זאת כפייה, לא?

אז איפה נפגע החופש שלו?

עריכה: למה אתה חושב שאני טועה עכביש?, אני דיברתי על אותו אלוהים ש"יודע הכל" ו"כל יכול" לא על כל האלים הדימיוניים.

פורסם

למשל אם מישהו יאמר לך "תפסיק להתפלל או שאנחנו נרצח אותך ואת אשתך" לפי מה שהבנתי זאת כפייה, לא?

איזו דת זו ? אני מכיר כמה שרוצים להצטרף . :lol: ( או לפחות שצריכים להצטרף ואם לא אז צריך להכריח אותם להצטרף אליה )

פורסם

זאת לא חייבת להיות דת, הבאתי דוגמה לכפייה, לפחות כך אני רואה את זה.

פורסם

מה זאת אומרת? אתה באמת שואל או שאתה מסטלבט?

אם בא לבן אדם להתפלל מה אכפת לך? זה מה שמפריע לך?

פורסם

אני מתכוון, העובדה שהם מאיימים להרוג אותו אם הוא יפסיק להתפלל לא מונעת ממנו להתפלל...

בנסיבות שלו, יש לו את החופש להתפלל, אבל יש חשש שהם יהרגו אותו ואת אשתו על כך, אבל להתפלל

הוא יכול.

פורסם

^^^^^^

:kopfpatsch:

שמע, בנסיבות שלך אתה יכול לקחת חרב נינג'ה ולרצוח את כולם בבנק, פשוט אל תעשה את זה, אתה יכול לעשות הכל זה לא אומר שאתה צריך.

ואם היו מאיימים עליך שעוד פעם אחת אתה נוגע במקלדת שורפים לך את הבית, זה ימנע ממך לכתוב את בתגובה בטיפשית הבאה? כנראה שלא...

רק שאתה מסתכן שאם יתפסו אותך ישרפו לך את הבית...

קיצר, אתה חושב קצת כמו ילד (ואני לא אתפלא אם אתה גם אחד...)

פורסם

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד, שילדים הם מטומטמים או משהו כזה?

קיצר אתה חושב קצת כמו מבוגר (ואני לא אתפלא אם אתה גם אחד...)

פורסם

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד, שילדים הם מטומטמים או משהו כזה?

חלילה, הילדים של היום לא מטומומים בכלל, מה שכן, לפי התגובות שלך, אני מבין שאין לך היסתכלות בוגרת על החיים (אם הייתה לך

לא היית חושב אפילו לשניה לרצוח מישהו ולשבת בכלא, ואם כן תגיד לי אני אכין לך סבונים עם חור [שתוכל לקשור אותם ליד במיקלחת]).

אף אחד בעולם הזה לא שווה שניה אחת שאתה חופשי ועד שלא תאבד את החופש הזה כנראה שלא תבין.

פורסם

הוכחת ה"חשוכים " ומציאת התשובה .It is the Question that drives us, Neo"

נו, באמת. ואם אתה לא מוכיח את ה"חשוכים" ומסתפק באמונה שאין כח עליון, אתה לא אתאיסט? אם כן, מה אתה? אם לא אז זו לא דת.

פורסם

בעיקר לאלה שלא מאמינים באלוהים יש לי שאלה אליכם:

האם קרה לכם שהייתם במצב קשה/מורכב/מסובך והתפללתם לאלוהים בלב (או למישהו שם למעלה שישמע אותכם?)

אני בן אדם שלא מאמין אבל במהלך השירות הצבא קרה לי שכן התפללתי בלב

מה זה לדעתכם אומר (לאלה מכן שכן)?

פורסם

זה אומר שאנשים כמהים לכח עליון שיסדר את העניינים בשבילם. האם זו נטיה מולדת או השפעה תרבותית, את זה אני לא יודע. המחב"תים אוהבים לטעון שזו נטיה מולדת, אז נגיד. מה זה מוכיח? שום דבר. גם כניעה ליצרים, במיוחד אם אף אחד לא נפגע מכך, היא נטיה מולדת, ועדיין הדת רוצה שנתגבר על יצרינו. כלומר נטיה מולדת אינה הוכחה לדבר.

פורסם

נו, באמת. ואם אתה לא מוכיח את ה"חשוכים" ומסתפק באמונה שאין כח עליון, אתה לא אתאיסט? אם כן, מה אתה? אם לא אז זו לא דת.

נו מה אתה חושב שאני ?

אבל בלי להציץ בהודעות הקודמות

פורסם

זה אומר שאנשים כמהים לכח עליון שיסדר את העניינים בשבילם. האם זו נטיה מולדת או השפעה תרבותית, את זה אני לא יודע. המחב"תים אוהבים לטעון שזו נטיה מולדת, אז נגיד. מה זה מוכיח? שום דבר. גם כניעה ליצרים, במיוחד אם אף אחד לא נפגע מכך, היא נטיה מולדת, ועדיין הדת רוצה שנתגבר על יצרינו. כלומר נטיה מולדת אינה הוכחה לדבר.

ולמרות הכל אינך יודע אם מישהו באמת שומע את התפילה הזאת או לא.

אם זו תופעה מולדת - יש על כך תשובה - האלוהים, שברא את האדם, תבע בתבונתו את רעיון עצם קיומו בכוונה תחילה. לכן אנשים (גם אם גדלו בתרבות אתאיסטית למהדרין) יכולים להגיע להבנה (מתוקף הגיון סובייקטיבי) שיש מישהו שאחראי לכל, שהוא מעבר להבנתנו. ולכן אנשים רבים מתרבויות כאלה פונים אל המונותאיזם (האברהמי).

[br]פורסם בתאריך: 6.12.2008 בשעה 06:06:52

אגב עכביש, אני מצטרף לשאלה של איסתרא.. מה אתה ?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים