עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

דיון בעל 36 עמודים, הייתי בטוח שיש לו מטרה כלשהי.

זה כמו המשיח - אם הייתה לו מטרה כבר היא הייתה מתגלה .

המטרה של טוטא זה לסדר את הראש שלו ( וסוף סוף להחזיק שם משתמש שלא יתנו לו עליו באן :smile1:)

המטרה של המיסיונר זה לגייס כמה כבשים טועות לעדר

המטרה של החתול הזקן היא להוציא אגרסיה על המיסיונרים

המטרה של מסטלה היא לרחוץ את ידיו בניקיון כפיו

המטרה של מטאו ושל עוד כמה ,היא להתחזק

יש כמה כמה שהמטרה שלהם להסטלבט ולא לוקחים את הדיון ברצינות

ולחיים המטרה היא הכל - כמובן , רק מה קשה לאדם אגואיסט שחושב על עצמו בלבד להבין משהו שמורכב יותר מהאני שלו ומה הוא רוצה ,כך שהוא משוכנע שיש דברים שמעבר - מה שנכון - רק מה , הכוונה היא מעבר לו עצמו מצוי האדם האחר הבעל חיים האחר , העולם כולו וכל השאר , כל מה שהוא יודע וכל מה שהוא יכול לדעת וכל מה שיש והוא אף פעם לא ידע אממה מה ,הוא לא רואה אותם , הוא רק יכול להרגיש אותם , ממש כמו "אלוהים" ואז במקום "לפצות" את הדברים שמעבר לו , במקום להתנהג בצורה ערכית אל הדברים שמעבר הוא מתחיל "לפצות" איזו דמות נעלמה שמישהו "תיכמן" לו לתוך המערכת תמורת השקט הנפשי שהוא איבד מרוב רגשות .

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

עכביש בכביש.. יש לך עוד ללמוד, גם על המשיח וגם על המשתמשים :lol:.

המשיח, מכונה גם: נביא כמשה, הגואל, המושל, מלך, שר ושופט (רוני תקן אותי עם יש עוד).

הוא יביא את הברית החדשה מזו שנכרתה בסיני.

כפי שנכתב בירמיהו לא-לד.

ובאו ימים רבים ואכרות את ישראל ברית חדשה, שונה מזו אשר כרתי עימם לאחר הוצאתם ממצרים.

המשיח הוא אדם, ילוד אישה, שליח אלוהים כמו כל אחר שיוולד בבית לחם, יבוא ויעשה ניסים, יתיר אסורים, יקים נופלים, יחיה מתים, יכפר על חטאי עמו (שימו לב משיחיים שטוענים שעל כל האנושות) על עמו בלבד דרך דחייתו והוצאתו לגרדום הלא עוול בכפו. כמו כן יביא המשיח הבנה חדשה לתורה.

יש אומרים שמשיח בא פעמיים, פעם הראשונה אל כריתת ברית זו ופעם שנייה לגאול את ישראל.

יש אומרים שהוא גלגול של משה רבנו.

פורסם

עכביש בכביש.. יש לך עוד ללמוד, גם על המשיח וגם על המשתמשים :lol:.

(רוני תקן אותי עם יש עוד). רוני ??? הוא לא יתקן אותך , הוא יעשה לך שיפוץ כללי כולל פתיחת ראש והשחזה - יא גנוב :lol: בשבילו אתה סדין אדום , הוא צריך אותך כאן רק כנגד אנשים כמו איסתרא ושכאילו אתה איזה גב בשביל התאוריות האלוהיית שלו .

שמע נא מוראל עזרא יקירי אתה שרוט ברמות חבל"ז .

ספר לנו עוד על הנביאים ועל למה "משיח לא מטלפן" ?

סרטים של אנשים הוזים חמוד - הדעה שלך היא ההוכחה הכי גדולה שאלוהים במתקונתו הפופולרית הוא לא יותר מהזיה של אחד שאכל קצת יותר מידי קרטונים או קש .

פורסם

הסיפור שאתה מביא זה בדיוק מה שהנוצרים אומרים שקרה... ;)

פורסם

הוא יהודי משיחי

פורסם

עכביש אני אתן לך לחשוב מה שאתה רוצה. בתוך תוכי אני מתפלל שתגיע לאמת, אתה לא נראה לי בחור תמים כמו שאתה עושה את עצמך.

אני ממש לא יהודי משיחי.

אני יהודי שקרא את התנ"ך, אותו תנ"ך שרוני קרא, אותן נבואות שרוני קרא ואותן נבואות שכל יהודי עלי-אדמות קרא או יקרא.

ירמיהו לא-לד.

ישעיהו נ"ג.

דניאל פרק ה, ז, ט.

מיכה פרק ו.

כולם.

ixslashix

מדוע אינני מסכים עם הנוצרים\משיחיים ? - כתוב שהמשיח (כצאן לטבח יובל ולא יפתח פיו). הבשורות מספרות שישו זעק (בעודו מובל לגרדום) אלי אלי, למה שבקתני?.

הנבואות אומרות - ולא יפתח פיו.

אם כי ישו אכן ענה על רוב הנבואות ואני לא חושב שיש יהודי שיחלוק על זה.

עוד דבר שטעית בו: הנוצרים מכנים את המשיח אלוהים. היהדות טוענת שלא משנה מיזה היה (גם אם היה זה ישו) הוא אדם ילוד אישה, שליח ולא יותר מיזה. לא רק שזו ממילא כפירה לאמר שאדם הוא אלוהים.

נכתב בתורה הקדושה: לא יהייה לך אלוהים אחרים על פני, כמו כן נכתב: שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד. הנוצרים והמשיחיים סותרים את עצמם בעודם לומדים תורה שבה כתוב שמע אחד אך מנגד טוענים שאלוהים עושה ילדים - אבסורד.

פורסם

:lol:

ראשית שתדע אני די מסמפט אותך כי אתה לא אגריסיבי וכמו שנאמר בתהילים " בבית האלוהים נהלך ברגש "

אבל מכאן ועד לחוסר ההכרה באי ידיעתך את מהותך הדרך ארוכה בלשון המעטה .

זה מה שאתה - נקודה .

מה לך ולנביאים חוץ מכמה קרטונים ?

השאלה כאן היא לא הלגיטימיות של הדת המשיחית הכנענית שלך אלא : "מדוע אתה חש שאתה צריך להיות כזה ?" לא הלגיטימיות של האמונה שלך , אלא הלגטימיות של הצורך הזה . אני מקווה שאני מובן ( אם כי אני בספק רב )

עריכה :

טוטא הכוונה היא לא רק אילך אלא אל כל מי שמגדיר את עצמו דתי , מדוע הוא / היא מרגישים את הצורך להיות דתי ( נניח כמו הבחור הזה מטאו שמאד עדכני בקשר להרבה דברים אבל מקבל את גחמותיו כדבר שאינו מצריך הירהור ( יש יותר אגואיסטי מיזה ??? )

פורסם

בסדר תהייה בריא.

תשובה לשאלה שלך כנראה לא תשיג לעולם.

הרי נותנים לך אותה ואתה לא רוצה לקבל אותה - שוב ושוב.

פורסם

אני אסביר את עצמי ...

אז שמתי את הפורום של בלס שמי שירצה לשאול שאלה בכל נושא מוזמן [שאלות כדי לברר]

ואז רצו כמה מכאן שהוא יגיע לפה, ניסיתי אבל לאא הצלחה [לפי תנאי הפורום כאן.]

אז בלס נכנס לפורום אחר,ושמתי כאן קישור שהמעוניין להשתתף מוזמן.

זה הכל.

זה לא הכל. "שכחת" כמה שלבים בדרך, אותם שלבים שבהם אנשים (כמוני) ענו לטענות שלך ואתה, במקום להתמודד עם הטענות הנגדיות, שלחת אותם לחפש את בלס.

אממה אתאיזם היא אמונה באי קיום האל ולכן נופלת תחת הגדרה של מאמין/ואמונה

עד כאן נכון.

יש אמונה ? יש סידרת פעולות הניגזרות מאמונה זו קרי דת ואתה אדם דתי .

אבל זה כבר לא נכון. מהן אותן פעולות שנגזרות מהאמונה באי קיומה של יישות עליונה?

פורסם

^^^^^

רצח חתולים וכו' . ;)

פורסם

אין סיכוי בעולם שהדתות צודקות... זה פשוט נראה כל כך משהו שבן אדם פרמיטיבי היה ממציא שזה כבר לא מצחיק,

כל הדברים שם הם פשוט אוסף של דברים לא הגיוניים שנראים כמו ההסברים שהיום אנחנו נותנים לילדים קטנים.

כל העניין הזה של: "אתה תאמין במה שאתה תאמין ואני בשלי" או הבולשיט הזה של לכבד את הדת... כל כך שטויות,

זה תירוץ ממש טוב לתת למלא אנשים תקוות וחלומות על מקומות כמו גן עדן וליצור לך צבא של זקיפים אשר מאמינים

בטמטום מוחלט, במקום להחליט על החיים שלהם הם בחרו בדרך המטומטמת ביותר, להשמע לאנשים אחרים (האנשים

שהמציאו את התנך למשל).

אנשים כל כך עיוורים ומטומטמים שיש לך רצון לבוא עם SHOTGUN ולהוריד להם את הראש, ולצעוק "איפה האלוהים

שלך עכשיו" ולשבת בכלא 7 שנים עם חיוך על הפנים :) הבעיה שלי עם אנשים מאמינים הם שזה פשוט בלתי אפשרי

לשכנע אותם אחרת, לא משנה כמה הוכחות תביא להם, הם לא יקשיבו להגיון.. ואז הם עוד מתגאים בזה "האמונה

שלי חזקה" -> האמונה שלך היא שטות יא אהבל!

אז האמת היחידה היא, אנחנו מוקפים באידיוטים.

פורסם

כל העניין הזה של: "אתה תאמין במה שאתה תאמין ואני בשלי" או הבולשיט הזה של לכבד את הדת...

לא, זה עניין של חופש, כמו שאתה לא רוצה שיכפו עליך אמונה אסור לך לעשות אותו הדבר.

בחופש אני דווקא כן מאמין, אם בא לך להאמין שהגענו מביצת הפתעה (לצורך הוויכוח) זה עניין שלך ולא ענייני בכלל (אלא אם בחרת לשתף אותי),

הבעיה מתחילה שאתה רוצה שכולם יאמינו כמוך...

אנשים תמיד יאמינו בכל מיני דברים (כי יש הרבה אנשים בעולם ויש גיוון), הם רק צריכים לשמור את זה בבית...

פורסם

מי שמאמין באלוהים לא יכול להאמין בחופש, אז WTF ?

חוץ מזה, אתה בכלל לא עונה בקשר לתגובה שלי, לא באמת שאלתי מה זה, אמרתי שזה בולשיט, וזהו, זה שאתה מאמין בחופש

שכזה, לא אכפת לי ולא כתבתי שאכפת לי, אז מה שאמרת הוא לא רלוונטי לציטוט שהבאת.

עריכה: ורק שתדע לך שכפייה לא מונעת חופש.

פורסם

עריכה: ורק שתדע לך שכפייה לא מונעת חופש.

זה מעניין, אתה יכול להרחיב טיפה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים