עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

תתן הערות לעצמך - אידיוט !

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אכפת לך להרחיב איזו הוכחה בדיוק קיבלת שמה שכתוב בספר זה טקסט אלוהי? כי כתבת תגובה שלמה בלי להגיד כלום כמעט.

זו ההתמחות שלהם.

להגיד הרבה, אבל בעצם כלום.

אולי זה מנגנון השהייה שהם מנצלים בשביל לחשוב על תשובה, או בשביל לשאול את הרב.

ואולי הם לא באמת חושבים. הם רק חושבים שהם חושבים.

פורסם

רוח נבואה בטלה אבל רוח הקודש מחכמים האמיתים לא . חוץ מזה זה לא נבואה בכלל ולא רוח הקודש אלא מה שנקרא "אמיתת מציאותו "

קראתי בכתובים שכדאי לבקש את אמיתת מציאותו וקיבלתי כמו אלפים בדור הזה . אין לזה שום דבר שקשור לאיזשהי רוח ה' .

הקטע הוא שה"אמיתת מציאותו" הזאת שלך לא נובעת מאמת המציאות, אלה טוואי של מציאות אלטרנטיבית המבוססת על עצמה.

מי שמבין את המציאות בעזרת שילוב בריא של אינטלקט, אינטואיציה, אינסטינקטים, וחשיבה עצמאית, רואה את אמיתת מציאותו באופן אחר לגמרי... במוחם של אנשים.

לא ניראה לי שמודעות עצמית וחשיבה היא ה"פורטא " שלו

אני הייתי הולך יותר בכיוון של להשתולל בטרמינלים ולרקוד ברחובות לשירים דופקיי מוח בפול ווליום תוך כדי הפרעה והטרדה של העוברים ושבים תוך כדיי הורדת ראשים בבאנג זה יותר הסטייל שלו .

( אתה יודע הוא יכול לענות על שאלות כמו :" כמה מים שמים בבאנג כך שלא ירטיב את הקססה כששומעים נח נח נח נחנח ?" שאלות כאלו , )

איך שקראתי את המילה באנג, ובגלל שהראש שלי היה בנושא הדיון, השתלבו שני הדברים, ועלתה בראשי מחשבה חזותית.

מי שעישן פעם חומר טוב יודע שאין מצב שאתה לא מרגיש את זה פועל.

ומי שיצא לו לעשן חומר חרא עם מלא זרעים ממרחבי הנגב הפתוח, מכיר את הסיטואציה שיושבים כמה חברה ומעשנים את זה.

ואז אחד אומר בואנה זה לא עושה כלום.

והשני אומר, אני חושב שזה עשה משהו.

והשלישי שכבר מריץ סרטים עוד הרבה לפני שעישנו אומר כן כן אני מרגיש את זה חזק זה חומר טוב זה.

מה לומדים מזה ?

כשמחפשים אם מרגישים משהו, לפעמים מרגישים את זה גם אם זה לא קיים, רק בגלל הסיטואציה שמעלה תחושה מהזיכרון החוויתי.

במיוחד בסיטואציות שאמורות כביכול להוביל לאותה תוצאה.

סוגסטיה היא האימא של אלוהים.

והאבא של אלוהים הוא הצורך או ההכרח.

אתה לא מרגיש שיש משהו גדול מאיתנו ? ומצביע עם הידיים כאילה מנסה להכיל את הכל ולא מצליח...

אתה לא מרגיש שיש משהו מעבר לנו ? ומסתכל גבוה גבוה לשמיים איפה שאיננו יכולים להגיע...

אתה לא מרגיש שיש משהו חזק יותר מאיתנו ? אומר על מרגלות הר ענק תחת סופת ברקים ורעמים...

"אמיתת מציאותו".

איך אמר אבא של המזרחי מהבסיס גרעיני הסודי, אתה מתחיל בקטן, ואז קצת בבינוני, ואז אתה עושה את זה בגדול.

גם מחלת נפש מתחילה בקטן, ואז קצת בבינוני ואז בגדול הופכת ל"אמיתת מציאותו".

האם היא אמיתית ? כן.

האם באמת יש גמדים קטנים שמעלימים גרביים ? לא, אבל אם תטפח את המחשבה ותתן לה מספיק כוח, היא תרגיש אמיתית אצלך בראש.

אומנם מעולם לא ראיתי את הגמדים, אבל למי לא נעלמו גרביים בלי הסבר הגיוני.

יש לך הסבר יותר טוב ?

סבתא שלי סיפרה לי עליהם, והיום אני כבר יודע זה נכון.

כשמחברים דברים באופן שרירותי ומגמתי, אפשר ליצור גם יש מאין.

והרי מי שלא מסכים איתי יטען את אותו הדבר בדיוק. ;)

פורסם

ראשית, מדענים בסך הכל קובעים את מספר הכוכבים על פי נקודות האור הנצפות בפניהם, ולא על פי תצפית בכוכבים עצמם. מסיבה זו גם מדענים מודים שרבים מן הכוכבים שאנו רואים כבר התכלו ואינם באמת קיימים עוד במציאות. מה שנראה לעינינו הוא רק אורם החוזר אלינו, כך שהמספר האמיתי של הכוכבים אינו מדוייק במדע.

ורבים אחרים נוצרו אבל אורם עדיין לא הגיע אלינו. אז מה? בכל מקרה אף אחד לא ספר והגיע למספר המדוייק, ספרו כמה מקטעים בשמיים והכפילו כדי לקבל הערכה סבירה.

שנית, שים לב לעובדה שהעין האנושית לא מסוגלת להבחין ביותר מ-6000 כוכבים בשמים. גם היוונים וגם הבבלים לא טענו שיש מיליוני כוכבים, ולמעשה כל תרבויות העולם לא שיערו בדעתם מספר כה עצום של כוכבים. אז קודם כל זה פלא עצום שחז"ל בכלל תיארו מספר אסטרונומי של כוכבים, וזאת בתקופה בה לא היו טלסקופים משוכללים או לווינים. טענתם של חז"ל סתרה את המדע המקובל בתקופתם, ורק כיום התברר שמספר הכוכבים הוא באמת עצום.

אותי המספר 6,000 הרבה יותר מרשים משטיזמיליון. כי כל ילד קטן יודע להמציא מספרי ענק ("יש לאבשלי מיליוןת'לפים כסף!"), אבל נראה אותך יושב בלילה וממש סופר את הכוכבים כדי להגיע למספר כמו 6,000.

אך בזה לא תם הפלא, מכיוון שגם בתקופת גליליאו גלילי לא חשבו שיש טריליוני כוכבים, ולמעשה שום טלסקופ ארצי לא מסוגל לתאר טריליוני כוכבים. גם האסטרונומים הראשונים כמו קפלר וגליליאו לא צפו ביותר מ-30,000 כוכבים בחלל. כך שגם אם מדען כלשהו היה משער שיש מיליוני כוכבים בחלל, הוא ודאי לא היה מעלה בדעתו מספר כה עצום ובלתי-נתפס כמו 10 בחזקת 18... איש לא העלה על הדעת מספרים אסטרונומיים כל כך לפני שעלו הלווינים הראשונים של נאסא לחלל.

רק שהיום מדברים על 10^22, או ארבעה סדרי גודל יותר מהמספר שריש לקיש שלף מהאוויר.

לכן זה פלא גדול עוד יותר לגלות כיצד חכמי התלמוד, שחיו לפני 2000 שנה בקירוב, לא רק ידעו שמספר הכוכבים עולה על 6000, אלא אף תיארו מספר כה עצום של כוכבים, שכיום מחושב ומתואר רק במסגרת המדע החדיש ביותר של שנות האלפיים. המספר שתיארה הגמרא הוא כה גדול, עד שרק בימינו נתנו מדענים למספר שכזה שם: "טנטליון".

במספרים זה נראה כך: 1,064,340,000,000,000,000

זה מסוג הדברים שאני אוהב: טענה שאפשר לבדוק בקלות!

אז חיפשתי "טנטליון" בגוגל. מי שכבר מכיר את רוני לא יתפלא לשמוע שה"מילה" הזו נמצאה רק שלוש פעמים: בהודעה של רוני כאן, באתר "הידברות" ממנו נראה שהוא שולף את כל פניני החכמה שלו ובאתר אמונה.אינפו, שרק משמו אפשר להבין במה הוא עוסק. אגב, הטקסט ב"הידברות" זהה לחלוטין להודעה של רוני, כמה מפתיע. מאחר שרוני מאשים כל מי שמעז להתנגד לו בהעתקה מאתרים, ברור שהוא עצמו לא יחטא בכך, הרי רוני אינו צבוע. מכאן שהדברים נכתבו בהשראה אלוהית, שהרי הסבירות ששני אנשים שונים יכתבו טקסט זהה לחלוטין בכזה אורך היא אפסית. הרי זו הוכחה חותכת לקיומו של אלוהים!

או הוכחה לכך שרוני צריך ליטול קורה מבין עיניו. 8)

ניסיתי לחפש טנטליון באנגלית. איך כותבים את זה? tantilion, tentilion, tentillion? שום אפשרות לא העלתה תוצאות. רגע, אבל מה אם המספר עצמו? יש מנוע חיפוש נהדר לשברים כאון זה, וולפראם אלפא. הנה התוצאה:

http://www92.wolframalpha.com/input/?i=1064340000000000000+

Number names:

1 quintillion, 64 quadrillion, 340 trillion

לא טנטיליון ולא שמנטליון. כנראה שהחרטטן המקורי התבלבל עם קווינטיליון ובכלל שכח את כל השאר. וזה, אגב, היה צפוי: המדע המודרני נותן שמות למספרים לפי השיטה המטרית בלבד, כלומר מספרים שמתחילים באחד ואחריו שורה של אפסים, ולא למספרים שמתחילים באחד ואחריו ספרות שונות שחלקן אינו אפס.

חז"ל בעצם נתנו לנו כאן מספר מקורב מאוד למספר הכוכבים הכללי, או אם תרצה, מספר שיוכל להמחיש לנו כמות כה בלתי נתפסת של כוכבים בחלל.

לא רוני, המדע נותן לנו ערך מקורב למספר הכוכבים, חז"ל נותנים מספר שרחוק ממנו בארבעה סדרי גודל לפחות. זה בערך כמו לטעון שעכבר הוא בקירוב פיל.

ואולם, כבר נאמר בתורה עצמה שלא ניתן לספור את הכוכבים במדוייק. עניין זה רמוז בתורה עצמה (בראשית, מו, ה): "ויוצא אותו החוצה, ויאמר הבט נא השמימה וספור הכוכבים אם תוכל לספור אותם, ויאמר לו כה יהיה זרעך". ההשוואה שעושה התורה יוצאת מנקודת הנחה שיש בחלל הרבה, הרבה יותר מ-6000 הכוכבים הנראים לעין, והיא מרמזת שלא ניתן לספור את כל הכוכבים במדוייק. רק כיום מדענים מגיעים למסקנה שלעולם לא נדע בוודאות גמורה מהו מספר הכוכבים המדוייק, כי אפילו החישובים המדוייקים ביותר נעשים רק על פי הקרינה הבלתי נראית שמפיצים הכוכבים, אצל רבים מהם הקרינה כלל לא נצפית, ואצל אחרים הקרינה מגיעה כאשר הם עצמם כבר אינם קיימים.

וכך למעשה נאמר בדיוק בספר התהילים (פרק קמז): “מונה מספר לכוכבים", כלומר רק בורא עולם מסוגל לספור את הכוכבים ולדעת את מספרם המדוייק בוודאות גמורה. אם כן נראה כי חז"ל לא ניסו למסור לנו מספר מדוייק עד הכוכב האחרון, אלא רק תיארו לנו באופן מחוכם את גודלו ועוצמתו של המספר הזה. ואכן המספר אותו תיארו חז"ל עולה על כל דמיון, לא היה ניתן להעלותו על הדעת בתקופתם, ועדיין קשה לתארו גם בתקופתנו.

כלומר כשחז"ל נקבו במספר מאוד ספציפי, הם התכוונו בעצם שאין מספר ספציפי, לפחות לא כזה שבני אדם יכולים לדעת? ::) כן, וכשהעובדיה יוסף אומר ש"אלוהים יתן לו נוגרא שיפול ולא יקום" (או משהו דומה), הוא מתכוון לברך את האיש בחיים ארוכים ומאושרים.

כמו כן, ראוי לשים לב לעוד עניין שתיארו חז"ל במסכת ברכות, והיא העובדה שהכוכבים לא מפוזרים סתם כך בחלל, אלא נמצאים בתוך מערכות, גלקסיות, כוכבים וכוכבי לכת. נתון זה התגלה לנו רק בעידן האחרון, אך הוא מוזכר בצורה פשוטה באותה גמרא לפני קרוב לאלפיים שנה (ברכות לב): "ועל כל חיל וחיל בראתי לו שלשים לגיון, ועל כל לגיון ולגיון בראתי לו שלשים רהטון, ועל כל רהטון ורהטון בראתי לו שלשים קרטון, ועל כל קרטון וקרטון בראתי לו שלשים גסטרא...". חז"ל לא רק תיארו כאן לראשונה מספר אסטרונומי של כוכבים, הם גם תיארו סדר והרמוניה של הכוכבים בחלל הריק. אנו רואים שכבר אז חז"ל תיארו את הכוכבים כשייכים למערכות מוגדרות הנמצאות אחת בתוך השנייה בסדר מופתי. הגמרא כאן מתארת סדר קוסמי ביקום, עובדה שרק כיום התגלתה בעקבות מחקרים חדישים יחד עם תורת היחסות הכללית של איינשטיין. הכוכבים באמת לא מפוזרים בכאוס ופיזור מקרי כפי שהם נראים לנו מכדור הארץ, אלא הם מורכבים מגלקסיות, ובתוכן שבילים ומערכות שמש, ואף בתוכם כוכבים וכוכבי לכת הנעים אלה סביב אלה בסדר מופתי על פי כח הגרביטציה הקוסמי. פלא אחרי פלא, וזה מה שנקרא פלאי פלאים.

וזו עוד הוכחה לכך שריש לקיש המציא את הדברים ממוחו הקודח. הנה הטקסט כפי שהוא מביא "מפיו" של הקב"ה:

אמר לה הקדוש ברוך הוא - בתי יב' מזלות בראתי ברקיע, ועל כל מזל ומזל בראתי לו שלשים חיל, ועל כל חיל וחיל בראתי לו שלשים לגיון, ועל כל לגיון ולגיון בראתי לו שלשים רהטון, ועל כל רהטון ורהטון בראתי לו שלשים קרטון, ועל כל קרטון וקרטון בראתי לו שלשים גסטרא, ועל כל גסטרא וגסטרא תליתי בו שלש מאות וששים וחמשה אלפי ריבוא כוכבים כנגד ימות החמה

המבנה הקטן שיותר לפי "אלוהים" כולל 36.5 מיליוני כוכבים ויש כמעט 300 מיליוני מבנים כאלו. מישהו יכול להראות לי מבנה אחד שכזה? המערכת הקוסמית הקטנה ביותר שיש היא הגלקסיה. אבל גלקסיות באות בגדלים שונים, מכאלו בנות כמה מאות מיליוני כוכבים ועד למפלצות בעלות מאה טריליון (או 10^14 כוכבים) - פי 1,000,000 יותר מהקטנות ביותר [עריכה: שכחתי שלושה אפסים]. קח למשל את שביל החלב שלנו: גלקסיה בינונית עם כרבע טריליון כוכבים. סביבה יש כמה גלקסיות לווין ננסיות (כמו ענני מגלן) שבהן כמה מיליארדי כוכבים. השכנה הקרובה ביותר, אנדרומדה, מכילה בערך טאיליון כוכבים או פי ארבע משביל החלב. איפה כל הגיוון הזה אצל ריש לקיש? אצלו כל ה"גסטראות" הן בני אותו גודל בדיוק.

ובואו נלך לכיוון ההפוך: ההמבנה הגדול ביותר לפי חז"ל הוא המזל. יש 12 כאלו וכולם מכילים את אותו מספר של כוכבים. אבל רגע, מי פרט לאסטרולוגים רואה מזלות בשמים? הרי אין מבנים כאלו, זו חלוקה שרירותית של בני האדם (נדמה לי שעוד מתקופת הבבלים הקדומים).

במילים אחרות, אין שום קשר בין החלוקה שמציג ריש לקיש למציאות. הוא פשוט זרק שורה של מספרים גדולים, זה הכל.

(המקורות לתשובה זו נלקחו מספרו הנפלא של הרב יוסף גבאי "מסילות אל האמונה", והם מובאים שם על פי הספר "צבא השמים: אסטרונומיה", של פרופסור נסים וידל, חלק ב', מאמר יד ו-טו).

"

כבר חשבתי שחזינו ברגע היסטורי: רוני מפנה למקור! אמנם בלי קישור שאפשר לבדוק אבל בכל זאת, זה משהו שהוא למיטב זכרוני מעולם לא עשה. מיד מתברר שזה פשוט חלק מהטקסט שהופיע באתר "הידברות", שרוני העתיק על קרביו וכרעיו ביחד הם ההפניה למקור. רק לצורך הבדיקה יהיה מעניין לשתול בתוך אחד מהמאמרים האלו טקסט שאינו קשור לחלוטין, נאמר בית מהשיר "יונתן הקטן", כדי לראות אם רוני יעתיק גם אותו או שהוא ממש קורא ומבין את הטקסט שהוא מעתיק.

פורסם

ראש השועלים הגיע [שעוסק כבר במחב"ש ]- הנה סילוף 1 [ציטוט ]... את שאר הזילזולים ולקיחת פרטים שולים ניתן לראות ב80 אחוז בהודעה .

........

ציטוט מהדברות שאני מסכים.

על הדרך סתם בשביל הצחוק.

http://www.news1.co.il/Archive/003-D-44173-00.html

נפל וגם חיים ארוכים :hat: .

*זה מה שאתאיסטים שליליים תמיד עושים קוראים שקרן לרב כזה או אחר ולכל מי שדן איתם בסופו של דבר - איתך דנתי בעבר -הדגשתי את הנושא של דיון תרבותי בלי כתיבה זה מפגר וזה דפוק כי זה לא טענה, דבר אחר כל הנושא הזה מראה לי את אותו אדם - אותו אדם לא בא לשמוע לא בא לבחון את הדברים אלא רק בא לסתור את השני בכל מחיר ולהצטדק כמה שיותר - זאת הסיבה שאני לא רוצה להגיב לאותם חברה ואם ניקח את דברי חז"ל אף אסור כי כל הדיון יגרום לאותו אדם יותר להתרחק מהדת, שוב כי הוא לא בא לשמוע, הוא רוצה לצאת צודק בכל מחיר וברגע שמתנהל דיון עימו זה יגרום לו עוד יותר שנאה [אני ניסיתי את זה בשטח- חז"ל קלעו למטרה ]

אדם מאמין "ואתאיסט חיובי" אין לי שום בעיה להגיב - כי מתוך כתיבתם יש כיוון לפחות לשמוע ולבחון את הדברים.

הם יכולים לפנות גם כאן [צבע אדום ], כנראה אין בשביל מה.

בכל אופן ההדגשה שלי בהודעה זאת על הסילוף.

פורסם

"הפוסל במומו פוסל "

הוא עוד בכלל טורח להראות גם לך כמה שטויות אתה מנפק וזו התגובה שלך ?

פורסם

מצטער רוני, אני לא מדבר ג'יברישית. מאיפה הייתי אמור להבין מגיבוב המלים חסרות הקשר הזה שזה ציטוט שהבאת מאתר "הידברות"? כמינימום, יש כאן למעלה כפתור "הכנס ציטוט" שמאוד עוזר. שימוש נכון בשפה העברית גם יעזור. למשל "הנה ציטוט מאתר הידברות שמסכם את דברי". אה, וגם מומלץ להוסיף את הקישור לאותו דף - אם אתה כבר מעתיק מאתר, תן לאנשים לקרוא את המקור.

ושוב, אם חלק כל כך נכבד מההודעות שלך מועתק על קרביו וכרעיו מאתרי חזרה בתשובה, למה אתה מתלונן כל הזמן שברי פלוגתך מעתיקים מאתרים המתנגדים למחב"תים? אם לך מותר, גם להם מותר. וזה כשלפחות חלק מהם (טוב, אני ;D) מעולם לא העתיקו משם אפילו פסקה אחת ובד"כ בכלל לא נכנסים אליהם.

כפי שכבר כתבתי: טול קורה מבין עיניך.

והשאר? התעלמות מוחלטת. למה לענות לעניין כשאפשר להתעלם?

פורסם

וכרגיל, רוני טוען שהוא לא מגיב לתגובות ענייניות שמתייחסות לתוכן דבריו (ולא לדביל שכתב אותם)

בגלל שמי שכתב את התגובה הוא "אתאיסט שלילי"

רוני, כמה מפגרים אתה חושב שאנחנו? באמת נראה לך שמישהו קונה את ההצגה הטיפשית הזאת?

כולם הבינו כבר מזמן שפשוט אין לך מה לענות ושבמקום להודות בטעותך כמו אדם

בוגר ומבוגר, אתה מתבצר בפינה כמו ילד בן שלוש.

פשוט ביזיון לאינטיליגנציה, וכנראה דוגמא מובהקת לדה-אבולוציה.

פורסם

כמה נקודות.

*ההודעה ממלא מופנת לאנשים שכבר ציינתי - והם כנראה קוראים הכל , לא הובא הלינק כי מתוך מאמר שלם צוטט רק מה שקשור לנושא.

*מעולם לא ציינתי שיש בעיה בלעתיק אלא כתבתי שאם מעתיקים אז רצוי לדעת גם מה [ כאן אדגיש שלא צריך להתיחס לכל דבר שולי- אלא לעיקר הנאמר בכל מקור ]

נכון זה לא משנה מהיכן בא המידע, אך צריך לדעת אם הוא נכון את זה לא תמיד יודעים כי רק מעתיקים.

*הבחור שכח שבזמנו "שדנו" הוא הביא טענות של "דעת אמת" [ רק בניסוח שלו כמובן ] .

*הוסבר בדף הקודם -ההודעה נשלחה סתם בשביל להראות סילוף , את שאר הלגלוגים [ גם על ריש לקיש ] כל אדם ישר שם לב לבד.

*איני עוסק בחזרה בתשובה [ לכן לא מגיב לתוכן ] אך חלק מהחבורה עוסקים בחזרה בשאלה- מהסיבה שירדפו אותי ויגיבו [בשביל "להשפיע " על הקוראים ]

כיף ללכלך על מחב"ת שאתם מחב"ש .

פורסם

היהדות היתה פרוייקט קטן שייצא מכלל שליטה במעבדות ארץ ישראל והתפתח ל שני כלי הנשק להשמדה המונית הגדולים ביותר בהיסטוריה של האנושות : הנצרות והאיסלאם

פורסם

לא התפתחה לשום דת, אתה מתכוון חיקו ממנה דברים.

פורסם

*ההודעה ממלא מופנת לאנשים שכבר ציינתי - והם כנראה קוראים הכל , לא הובא הלינק כי מתוך מאמר שלם צוטט רק מה שקשור לנושא.

לא רלוונטי. העתקת למשל את ההפניה לספר בסוף ההודעה שלך למרות שהיא התייחסה רק לעמוד או שנים שם ולא לספר כולו. תן קצת קרדיט למי שאליו אתה כותב, אנחנו יודעים למצוא את הפסקאות הרלוונטיות במאמר.

*מעולם לא ציינתי שיש בעיה בלעתיק אלא כתבתי שאם מעתיקים אז רצוי לדעת גם מה [ כאן אדגיש שלא צריך להתיחס לכל דבר שולי- אלא לעיקר הנאמר בכל מקור ]

נו, באמת. הרי הטענה השגורה שלך היא "העתקת את זה מחופש/דעת אמת!", כאילו עצם ההעתקה כביכול מאותם אתרים מוכיחה שהטענה שגויה. אבל ניחא, כמה פעמים כבר הראו לך שאתה לא מבין את מה שאתה מעתיק, שמה שאתה מעתיק שגוי או אפילו שקרי?

*הבחור שכח שבזמנו "שדנו" הוא הביא טענות של "דעת אמת" [ רק בניסוח שלו כמובן ] .

לא שכח ולא נעליים. כבר הסברתי לך: זה שאתה חושב שהעתקתי משהו, לא אומר שהעתקתי משהו. כשאני מביא טענה שמצאתי באינטרנט, היא תמיד מגיעה עם ייחוס למקור, מסומנת כציטוט ואם אפשר עם קישור למקור, כדי שתוכל להתרשם בעצמך. מתי אתה עשית משהו כזה?

בנוגע לדעת אמת, היה מקרה אחד בו, במהלך חיפוש, נתקלתי בדף ספציפי באתר ובו טענה מעניינת. בניגוד אליך, אני לא מעתיק כמו תוכי כל טענה שנראה לי שמתאימה לצד שלי; אני הלכתי ובדקתי את הטענה שלהם וראיתי שהיא נכונה. לכן הבאתי את המקור הראשוני (נדמה לי שזה היה תלמוד בבלי) אותו מצאתי בעקבות אותה טענה. אלא מה, במקרה הזה בכלל לא טענת שהעתקתי... כל שאר הטענות התכופות שלך על העתקה מאותם אתרים, שתמיד באו במקום תשובה עניינית, היו שקריות.

באתר חופש קראתי רק דף אחד, זה שמדבר על לנשק ליחזקאל ת'תחת, וגם זה רק בגלל ששלחו לי את הקישור באימייל.

*הוסבר בדף הקודם -ההודעה נשלחה סתם בשביל להראות סילוף , את שאר הלגלוגים [ גם על ריש לקיש ] כל אדם ישר שם לב לבד.

רק שלא התייחסת לאף אחת מהטענות הענייניות שהעליתי. למשל שהמבנים בהם אתה מתגאה כל כך לא קיימים במציאות.

*איני עוסק בחזרה בתשובה [ לכן לא מגיב לתוכן ] אך חלק מהחבורה עוסקים בחזרה בשאלה- מהסיבה שירדפו אותי ויגיבו [בשביל "להשפיע " על הקוראים ]

כיף ללכלך על מחב"ת שאתם מחב"ש .

שקרן. איפה ראית הודעה שלי בה אני מנסה להפריך את קיומו של אלוהים? איפה ראית הודעה בה אני מעלה נושא ולא מגיב לנושא שאתה וחבר מרעיך העליתם? אם לא תנסה להוכיח (בדרך מגוחכת) את קיומו של אלוהים ואת נכונות הדת היהודית ותסתפק באמונה, לא תשמע מילה ממני. אתה מתחיל, אני רק מגיב.

פורסם

לא התפתחה לשום דת, אתה מתכוון חיקו ממנה דברים.

גם היהדות חיקתה דברים מדתות אחרות.

סיפור הבריאה בכלל לא אורגינל שלנו.

פורסם

תורת היא משה היא דבר אחד

היהודות היא תנועות שהתפתחו ב 2000 שנים האחרונות

דרך אגב בשנים האחרונות הרבה יותר מכל ה 2000

האידיוט חושב שהרבי הוא היה יחד עם משה בהר סיני :bash: לא מוזכרים רבנים בכלל בתורת משה

את ההלכה התחיל רבן בן גמליאל בכלל , כל הדינים של הטהרה וההפרדות - זה מפרס / אירן - מהנביא זרטוסטרה ( אפילו את הכתב של התורה הדוסים שינו - הוא היה כתוב בכתב עברי עתיק והיום הדוסים כותבים את התורה בכתב אשורי בכלל . ) התלמוד הבבלי שעליו מבוססת הכת של רוני הוא המצאה גלותית מבבל ( פשששי איך לא ידענו - רק השם כבר מספיק - בבלי :bash: ) כולל החודשים וכו' , כל הבלוף של ראש השנה זה בלוף בבלי בכלל .

את שאר השטויות הם המציאו והביאו בפגניות מהעמים האחרים . למעשה רוב התורה של הכת הרבנית זה המצאה ולקיחה מדתות אחרות .

פורסם

היום ראיתי עמדת כפרות של חרדים עם תרנגולות מסריחות.

פעם היו שוחטים אותם כדי לכפר על העוונות, כאילו שאלוהים יוותר להם קצת בגלל שהעוף מת במקומם.

היום רק מעבירים את העוף מעל הראש וממלמלים כמה שטויות (חלק עדיין שוחטים).

יש כאלה שאומרים שבכל מקרה תרנגולת זה לזרוק כסף אז אפשר גם לסובב כסף מעל הראש ולהקריב את זה במקום (בחיי, אני לא ממציא את זה, רבנים פסקו כנראה בגלל שגם להם לא היה נעים כל הסיפור המביך הזה).

כל בן אדם עם טיפה שכל מבין שאלו שטויות שהמציאו אנשים הזויים מלפני אלפי שנים.

זה כמו הילידים שהקריבו בני אדם ללוע הר הגעש כדי להרגיע אותו.

הו הר געש עצום וכביר, אל תכעס הר רעב... קח בתולה ותעזוב אותנו במנוחה... בתולה זה טוב...

בתיאבון.

ובדיוק כמו שבמקרה הקרבת הר הגעש השכל המודרני שלנו מבין את הבורות והפחד שהביאו אותם לעשות את מה שהם עשו, כך צריך להסתכל על מנהג הכפרות והקורבנות בדתות אחרות כמו גם ביהדות.

אל תתנו להם לבלבל לכם במוח עם הסברי ממבו ג'מבו, אין כאן שום סוד או אמת אלוהית.

זה רק טימטום אנושי בהיתגלמותו שנובע מיסודות שגויים, חשיבה מוגבלת, ויצרים קדמונים.

מי שנופל ומסתבך עם הסברים עד שאינו מבין את הטימטום שבמנהגים הפגאנים האלה, איבד את הדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים