עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

אתה לא יכול.

בני האדם מוגבלים להכיר ולהבין (באופן מושלם) רק את החומריות. אלוהים יכול להתגלות בצורה גשמית אך לפי כל הסימנים אינו כזה.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אתה לא יכול.

בני האדם מוגבלים להכיר ולהבין (באופן מושלם) רק את החומריות. אלוהים יכול להתגלות בצורה גשמית אך לפי כל הסימנים אינו כזה.

לא נכון

איך באמת אפשר לדעת שאין בורא עולם?

זה לא חשוב אם יש בורא לעולם העיניין מה הוא/ הם רוצים ממך .

תגיד לי אתה

אתה מעיד על עצמך כבעל אמונה קרי דתי - למה לא תתרום לדיון את "שני הסנט " שלך ותגיד מה זה עושה לך ומדוע נהפכת להיות דתי ??

פורסם

1.תסביר מדוע.

2.אתה מוזמן לברר, מדוע אתה לא הולך ומברר באמת שהרי התשובה אינה 2 מילים או שורה שתכתב על ידי אף אחד מהמשתמשים.

אם תברר, עשה זאת בכל מקום מלבד ויקיפדיה העברית - תורה\יהדות, רוחניות ואפילו נצרות לא לומדים ממקור אתאיסטי. אם כי אני חייב לאמר שהערך העברי בנושא אסלאם איכותי מאד.

פורסם

1.תסביר מדוע. - נשמה ככה רק בשביל ההתחלה בלבד

2.אתה מוזמן לברר, מדוע אתה לא הולך ומברר באמת שהרי התשובה אינה 2 מילים או שורה שתכתב על ידי אף אחד מהמשתמשים.

אין צורך ללכת ולברר אלוהים הוא לא רב ולא צריך ללכת אליו - אם הוא רוצה משהו מאיזה בן אדם וכו' הוא מגיע אליהם בלי תיווכים ושטויות הוא לא צריך שותפים .

אם תברר, עשה זאת בכל מקום מלבד ויקיפדיה העברית. אתה מסתובב בעולם של רוחות רפאים יקירי

פורסם

צר לי שלא עניתה לעניין.

:'(

פורסם

איך באמת אפשר לדעת שאין בורא עולם?

אין דרך ממשית לדעת, כמו שאני לא יכול להוכיח שהוא לא קיים אף אחד לא יכול ההפך (זה לא מפריע כמובן לפאנאטים משני הצדדים ;) )...

בקשר לגשמיות אני מסכים איתך חלקית תותח, יש ויש. יש אנשים שמאוד מאוד גשמיים ויש כאלו שלא, אסור לעשות הכללות...

פורסם

זה לא חשוב אם יש בורא לעולם העיניין מה הוא/ הם רוצים ממך .

אם זה לא חשוב אז מה מטרת כל הדיון הזה?

אין דרך ממשית לדעת, כמו שאני לא יכול להוכיח שהוא לא קיים אף אחד לא יכול ההפך (זה לא מפריע כמובן לפאנאטים משני הצדדים ;) )...

הבנתי.

אז זה עניין של בחירה נכון?

אם כן אני בוחר להאמין שיש בורא עולם.

פורסם

אתה מעיד על עצמך כבעל אמונה קרי דתי - למה לא תתרום לדיון את "שני הסנט " שלך ותגיד מה זה עושה לך ומדוע נהפכת להיות דתי ??

אם הייתי יודע הייתי אומר לך

אין לי צורך להסתיר ממך

ובעל אמונה הוא לאו דווקא דתי

השימוש במונח דתי הוא בכלל שגוי מהיסוד

2 הסנט שלי? אני לומד הרבה פסיכולוגיה ואפילו התחלתי לנגן בגיטרה לפני כמה שנים רק כדי להכיר את עצמי

אז אני אדע מה גרם לי לחזור?

אני רק יודע שזה לא היה בעיה נפשית, אני לא ילד בודד, או אחד שהיו לו ציונים נמוכים, או אחד שעונה לביטוי "חנון"

אז את הטיעון האבסורדי של מי שחוזר בתשובה היה לו בעיה נפשית או משהו ממש לא תקף

אם תגיד שהיה חסר לי משהו? סביר להניח שכן, אי אפשר למלאות מקום מלא, מה היה חסר? אין לי מושג, כשאני אדע אני מבטיח להגיד לך[br]פורסם בתאריך: 5.12.2008 בשעה 14:37:07

הבנתי.

אנחנו מדינת פלורליסטית אחי, בימינו אנשים ישתדלו שלא לסקול אותך אם אתה מאמין

פורסם

אכן עניין של בחירה (ואמונה, אתה יכול להאמין מה שאתה רוצה...), אבל בין להאמין ביוצר כל שהו לבין אמונה באחת הדתות יש הבדל...

אני יכול להסכים איתך שנוצרנו ועל זה אין לי חילוקי דעות, המחלוקת מגיעה (לפחות מבחינתי) שמישהו טוען לייצג את האנטיליגנציה הזו...

פורסם

אתה דאיסט (כמו אלברט אינשטיין למשל).

אדם שמאמין באלוהים מתוקף הגיון סובייקטיבי בלבד.

ניתן להשתמש בטיעון האלגורי: אתה מודה שאלוהים הוא נהג המנהיג רכב (היקום הוא הרכב ואלוהים הוא הנהג).

פורסם

:wy:[br]פורסם בתאריך: 5.12.2008 בשעה 15:27:42

אם הייתי יודע הייתי אומר לך

[br]

אם אתה מתחיל משפט כך , איך אתה חושב יהיה היחס להמשך שלו ???

אם אתה לא יודע למה אתה עושה ? ואם אתה לא יודע למה אתה דורש מאדם אחר ? ואם אתה לא יודע אז איך אתה יודע מה לא ???

בדיוק בגלל זה - למה אתה חושב שחייבת להיות מטרה ??? מאיפה זה בא לך שיש מטרה ? מי אמר שצריכה להיות מטרה ?

צר לי שלא עניתה לעניין.

:'(

:screwy:

פורסם

עכביש המטרה נמצאת כאן.

כנראה מרוב כורי (קורי?) העכביש שלך שאתה תקוע בהם אינך יכול להגיע אליה. ;)

להיות דאיסט זה נחמד וזה יפה אבל למה יש דאיסטים?, למה יש תאיסטים\אתאיסטים?, חשבת?.

הכל מגיע מאברהם אבינו ומעשרת הדברות והתורה, לטענת הנוצרים - לאחר מכן התווסף חומר עם ביאת המשיח, ולטענת האלסאם - הקוראן היא תורת האמת - משמע היא התורה מסיני והבשורות על ישוע כפי שהופיעו לפני "השתחטן" בידי הנוצרים והיהודים.

אנחנו דנים פה על משהו, זה אתה שטוען שאיננו דנים על כלום אך למרות הכל לוקח חלק פעיל בדיון.

פורסם

אתה דאיסט (כמו אלברט אינשטיין למשל).

אדם שמאמין באלוהים מתוקף הגיון סובייקטיבי בלבד.

ניתן להשתמש בטיעון האלגורי: אתה מודה שאלוהים הוא נהג המנהיג רכב (היקום הוא הרכב ואלוהים הוא הנהג).

אפשר לומר... לא ידעתי שגם לזה יש הגדרה... ;)

פורסם

עכביש המטרה נמצאת כאן.

והיא ?

מלבד כמובן , קביעת שם סופי לך מר טוטא :biggthumpup:

פורסם

:wy:[br]פורסם בתאריך: 5.12.2008 בשעה 15:27:42

בדיוק בגלל זה - למה אתה חושב שחייבת להיות מטרה ??? מאיפה זה בא לך שיש מטרה ? מי אמר שצריכה להיות מטרה ?

דיון בעל 36 עמודים, הייתי בטוח שיש לו מטרה כלשהי.

כנראה מרוב כורי (קורי?) העכביש שלך שאתה תקוע בהם אינך יכול להגיע אליה. ;)

קורי

בכל מקרה.

אני חושב שהעולם הזה הוא מורכב מדיי מכדי להיות מקרי, או טבעי.

וכל גילוי מדעי כזה או אחר רק מחזק אצלי את הדעה שיש בורא לעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים