עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

רוני תפסיק להיות אידיוט כבר.

סליחה שאני משתמש במילה הזאת אבל זו בדיוק הצורה שבה אתה מנסה להציג את עצמך.

אם זו חוצפה לבקש ממך, יהודי ככל היהודים, ויהודי מאמין בפרט, לכבד את זכרם של נספי השואה, זו ממש חוצפה לצפות מהציבור החילוני לעמוד בחוקיהם של הדתיים על מגוון הגבלותם וחגיהם. ואם אני רוצה לקנות פיתה בפסח? או לנסוע ביום כיפור? או לקנות חזיר בלי הצורך לנסוע 15 קילומטר לטיב-טעם? או, חס ושלום, לשבת בחלקו האחורי של האוטובוס? אני פאקינג משלם על הכרטיס, אני אחליט איפה אני אשב, כל עוד המקום פנוי.

אל תהיה מגוחך. אתה רוצה להגיד לי שאין לך את הכבוד לעמוד במשך דקה אחת לזכר ששת המליון, שרובם היה דתי בדיוק כמוך אם לא יותר? חוצפן, רד מהארץ.

בקריאת תהילים אתה גם כן לא עוזר לנפטר, זהו הוא כבר מת אתה לא יכול להחיות אותו (ואל תזבל לי שקריאת תהילים מחייה נפשות, עד שאני לא רואה מישהו שחזק מהמתים זה בולשיט, ואם זה יעזור לו או לא בגן-עדן אתה לא יודע). אנחנו עומדים דום לזכר שישה (קרוב לשבעה) מליון שנרצחו בידי הנאצים ועוזריהם, ובעמידה הזאת יש ביטוי של כבוד. כל אחד, אפילו הערבים, זונח את תעסוקתו ועומד דום במשך דקה-שתיים, ובזמן הזה מצפים ממך בטבעיות לחשוב על המסכנים שנרצחו ועל מר גורלם, למען נזכור ולא נשכח. יש כאן ביטוי של כבוד במפורש.

אמרת את זה בעצמך - הגויים גם אוכלים, אז מה לא תאכל? הגויים גם מכבדים את קורבנותיהם - אתה לא תכבד את שלך?

אתה חי על חשבון המדינה, המעט שאתה יכול לעשות זה לכבד את האנשים שהיו צריכים למות כדי שהעולם יבין שהיהודים צריכים מדינת בית משלהם. האוכל שעל הצלחת שלך מגיע מהמדינה, אז אתה פאקינג תעמוד למשך שתי דקות פעם אחת בשנה ותכבד את זכר הנופלים יחד עם כל עם ישראל. אתה לא רוצה פילוג? תפסיק לצאת מיוחד בדווקא כמו ילד קטן. אנשים כאלה פשוט מחליאים אותי.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

שמת לב שאני כבר לא מגיב לדברים שלך כי הם נכתבים עלי בצורה שקרית שמשנה את הדעות שלי.

פלוס עדיין אני רואה את "הידע "הבקיא שלך ביהדות -לגבי מה שכתבת על התהילים -באמת שזה עד כדי כך מוזר לכתוב כאלה דברים שקריים ולא מדוייקים בעליל.

עד כאן.

פורסם

הטענות שלי הן הטענות של כולם, גם בהודעה הקודמת לא הגבת, כנראה כי אין לך מה להגיב בלי לפלוט שטויות, ובגלל זה אני פונה אליך בצורה כזו בהודעה הנוכחית.

פורסם

כתבתי מה שהיה לי לכתוב ,אתה יכול כל החיים להמשיך להגיב -אבל אין התיחסות.

שבוע טוב..

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שאלה שכבר שאלתי כמה אנשים ועדיין לא קיבלתי תשובה שלא סתרה את השנייה, לכן אני אשאל כאן-

מדוע אם הציבור החרדי ברובו לא חייב בלמידת מקצועות ליבה, חייב אני כתלמיד חילוני ללמוד תנ"ך ואף לגשת לבחינת בגרות במקצוע זה, בחינה שבלעדיה אין לי תעודת בגרות?

אם בהיסטורייה אני לומד שאת התנועות הלאומיות הציוניות הניעו מניעים מוחשיים ולא איזה בחורצ'יק שעצם קיומו מותנת בספק רב, תנועות שאמרו דיי לחכות למשיח, תנועות שאמרו- אם העם היהודי רוצה מדינה הוא צריך לבנות אותה לבדו ולא ע"י האל. אנשים שהאמינו באידאולוגייה זאת נילחמו ושפכו דמם בשביל שאנחנו ניחייה כאן בארץ הזאת ונתחיל לגלגל את הגלגל אחורה?

אז למה לעזזל אני לומד גם תנ"ך וגם היסטורייה? מסורת? נא... חופרים לי על זה בכל טקס שלושים פעם כל שנה... היסטורייה של העם היהודי? יש בספר הזה הרבה מידי הגזמות וסיפורים בדויים בשביל להוות מקור היסטורי... חוקים? גם במאה ה21 נחליף שבויי מלחמה בעיזים ונגאול בדם את מתינו?

פורסם

פשוט מאוד , אם לא היה תנך , בגלות של 2000 שנה , לא היה נשאר טיפה זכר לעם היהודי כולם היו מתבוללים .

זה הספר ערובה שהעם היהודי ימשיך להתקיים לנצח נצחים . לכן נכנס כלימוד חובה למערכת החינוך .

פורסם

^^^

שחושבים על זה, מה בדיוק רע בהתבוללות?

זה הספר ערובה שהעם היהודי ימשיך להתקיים לנצח נצחים . לכן נכנס כלימוד חובה למערכת החינוך .

הזהות צריכה להיות לדרך חיים, חברה ומדינה ולא לדת

בינתיים שום דבר טוב לא יצא מזה

פורסם

פשוט מאוד , אם לא היה תנך , בגלות של 2000 שנה , לא היה נשאר טיפה זכר לעם היהודי לדת היהודית כולם היו מתבוללים .

פורסם

^^^

שחושבים על זה, מה בדיוק רע בהתבוללות?

שעושים אחד ועוד אחד , אחרי 2000 שנה של התבוללות , לא היתה קמה מדינת ישראל בכלל , כי אין יותר עם יהודי , כולם התבוללו .

פורסם

נו אז?

זה לא אמר שאותם האנשים היו נעלמים או משהו :nixweiss: הם היו ממשיחים לחיות במדינות שלהם, יכול להיות שישראל כן הייתה קמה אך לא

במתכונת הדתית שלה

פורסם

נו אז?

זה לא אמר שאותם האנשים היו נעלמים או משהו :nixweiss: הם היו ממשיחים לחיות במדינות שלהם, יכול להיות שישראל כן הייתה קמה אך לא

במתכונת הדתית שלה

לא. ישראל קמה בזכות כך שהיו אנשים ששמרו את המסורת. בהתבוללות אתה מאבד את הזהות שלך ומחליף אותה עבור זהות אחרת. לא הייתה קמה ישראל כי פשוט אף אחד לא היה יודע שהוא היה פעם יהודי.

אנו חבים המון לתנ"ך, עד כמה שחלקו פיקטיבי. הוא מקור חלקי להיסטורייה כי אנחנו יודעים דרכו (ודרך ממצאים שתומכים בו) מה עבר על העם. נכון, חלקו אם לא רובו בולשיט מוחלט מהול בעובדות מעוותות, אבל אנו חבים את קיומינו כעם יהודי במדינה יהודית ציונית לתערובת הבולשיט הזו.

השתמשתי במילים קיצוניות במכוון כדי להבהיר את הניגוד בין הכתוב ובין המשמעות שנפח הספר הזה ביהודים. הוא גם יכול היה להיות ריק לגמרי - העיקר שהוא שמר עלינו עד עכשיו. ועכשיו כשאין לנו יותר צורך קיומי בתנ"ך, אנו לומדים אותו כמו שלומדים על השואה.

חוץ מזה זה אחלה מקור למשלים מעניינים שיכולים ללמד אותך הרבה על החיים. יש בספר חוכמה, מעולם לא שללתי אותה, אבל אל תראו בכך סימן שאני מאמין לכל הכתוב בו. יש הבדל גדול בין להאמין ולהעריך. אני מעריך את התנ"ך.

אגב, אם בשבילך להתבולל זה לא נורא, אז אתה פשוט לא מרגיש קשר לעם היהודי. אני כן, לפי מסורת (חס ושלום לא לפי אמונה). כל אחד וטעמו.

פורסם

יש אלפי עמים שהחלו את דרכם כעובדי אלילים, כיבוש אחד הפך אותם לנוצרים וכיבוש אחר הפך אותם למוסלמים, הגירה החזירה אותם לנצרות וכו' וכו' והם עדיין נישארו בני אותו לאום בגלל המסורת שלהם, שלא כתובה בספר כלשהו אלא עוברת מדור ההורים לדור הילדים. קח לדוגמא את הצ'רקסים.

אני יכול להניח שמישהו תורם רבות בשביל לחזק את הרעיון של "תנ"ך כמה ששמר על העם היהודי" כיום, זה מביא מיליוני צעירים עם בסיס מוכן היטב לשטיפות מוח רבות. להגיד "אם לא היה X אז לא היה Y " קצת קשה בלי מכונת זמן, לעומת זאת להגיד "אם לא היה X אז Y היה שונה" נישמע יותר הגיוני בשבילי לפחות.

גם לעם היהודי יש מסורת בע"פ העוברת מדור לדור, אפילו ליהודים הלא טהורים במאה אחוז (כמוני למשל) יש הרבה מאוד משותף עם משפחות יהודיות "נקיות".

פורסם

יש אלפי עמים שהחלו את דרכם כעובדי אלילים, כיבוש אחד הפך אותם לנוצרים וכיבוש אחר הפך אותם למוסלמים, הגירה החזירה אותם לנצרות וכו' וכו' והם עדיין נישארו בני אותו לאום בגלל המסורת שלהם, שלא כתובה בספר כלשהו אלא עוברת מדור ההורים לדור הילדים. קח לדוגמא את הצ'רקסים.

אני יכול להניח שמישהו תורם רבות בשביל לחזק את הרעיון של "תנ"ך כמה ששמר על העם היהודי" כיום, זה מביא מיליוני צעירים עם בסיס מוכן היטב לשטיפות מוח רבות. להגיד "אם לא היה X אז לא היה Y " קצת קשה בלי מכונת זמן, לעומת זאת להגיד "אם לא היה X אז Y היה שונה" נישמע יותר הגיוני בשבילי לפחות.

גם לעם היהודי יש מסורת בע"פ העוברת מדור לדור, אפילו ליהודים הלא טהורים במאה אחוז (כמוני למשל) יש הרבה מאוד משותף עם משפחות יהודיות "נקיות".

אם התנ"ך לא היה נשמר ועובר מדור לדור, ההווה שלנו היה שונה. סביר מאוד להניח שלא הייתה לנו מדינה יהודית.

פורסם

אני חושש שעליכם לבדוק את העובדות שלכם בשנית , מדינת ישראל לא הוקמה בגלל היהדות !

נכון להיום מרבית היהודים החרדים הם בעד ביטול המדינה קרי נגד הציונות , המדינה של היהודים הוקמה כאן ( ציון ) בגלל הציונים שרובם ככולם היו נגד הדת לגמרי ( ראה ערך קיבוצים / חלוצים וכו' ) היהודים מארצות ערב שברובם היו "מסורתיים" הגיעו לאחר הקמת המדינה העליה הראשונה ( 1881 ) והעליה השניה לא הייתה עליה דתית ( למעט תלמידי הגר"א שהיו קבוצה קטנה ) זו הייתה עליה מדינית ראה ערך "הליה ראשונה " , החרדים אינם ציונים ! רחוק מכך הם אנטי ציונים ( וזה כולל את ש"ס ואת שאר המפלגות הדתיות למעט מפד"ל )

הם אינם משתתפים בקיום המדינה בכלל , לא בכספים , הם בעיקרון לוקחים ואינם משלמים מע"מ על שרותים ( ואת זה יודע כל אחד שעובד איתם ) ואת חוסר הרצון שלהם להשתתף בשרות הצבאי הם מתרצים בקישקושים רבים אך גם בנח"ל החרדי ובשאר יחידות רק עבורם הם ממעטים להשתתף , שלא לדבר על מערכת הערכים הבאה לידי ביטוי בחינוך וכו' .

ואכן מה שהחזיק את העם היהודי בגולה הוא הממסד הרבני ( אבל יחד עם זאת גם מי שהוציא את העם היהודי לגולה הוא הממסד הרבני ) ( אתם יכולים לבדוק את העובדות האלו תחת המילים פרושים / צדוקים , אתם יכולים לבחון את התפתחות הדת היהודית ( להבדיל מ "דת משה" ) תחת המילים "זרתוסטרה" שהוא למעשה מביא לידיי ביטוי את ההבדל בין הדת היהודית ( הלכה ) לבין דת משה ( תורה ) . אל תבלבלו , תורת משה היא איננה ההלכה ( הספר של הכת הרבנית שכל כך התחזקה בעם שבזמן הזה נחשבת ליהדות , מה שלא נכון מפני שיש זרמים שונים ביהדות אם כי נכון להיום הזרם שיוותר הוא הכת הרבנית שתוליך בשנית את העם אל הגולה ) .

פורסם

הזהות צריכה להיות לדרך חיים, חברה ומדינה ולא לדת

בינתיים שום דבר טוב לא יצא מזה

מי אמר לך שיהדות היא רק דת? יהדות היא גם דת וגם לאום. בלי הדת, שמנעה מהיהודים להיטמע בקרב עמים שהחזיקו בדתות אחרות, העם היהודי היה נעלם כמו עמים עתיקים רבים אחרים. במדינת ישראל, בה הרוב המוחלט הם יהודים, אפשר להישאר יהודים (לאום) גם בלי לשמור על היהדות (דת) בגלל שאין כ"כ עם מי להיטמע פרט ליהודים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים