עבור לתוכן

המלצה לראוטר תקציב 200-250 ש"ח

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי יש נייד והוא מעוניין לגלוש דרכו מכל נקודה בבית ואולי גם הוא יפעיל יוטורנט בלילה(או אימיול), יש לו עוד מחשב PC רגיל

התשתית שלו היא כבלים(אם זה משנה בכלל) צריך שתיהיה קליטה בכל הבית(דירת שלוש חדרים)

תודה על העזרה

פורסם
  • מחבר

אז הוא לא יוכל לחבר כל נתב?

ממה שהבנתי הוא אמור לחבר את הנתב למודם (המודם מתחבר לאינטרנט) וזהו בגדול לא?

פורסם

אם ספק האינטרנט מחייב אותו בחייגן, רצוי מאוד שיקנה נתב שתומך ב-L2TP, רצוי אחד שמודגש באדום. אכן הנתב מתחבר למחשב מצד אחד ולמודם מצד שני. לרוב הנתבים הנפוצים בארץ יש מדריכים מסודרים להתקנה בעברית.

פורסם
  • מחבר

ואיזה מבין האדומים יהיה עדיף יש שם הרבה דגמים וקצת קשה לדעת מה ההבדל ביניהם

פורסם

בתקציב שלך לך על ה-EDIMAX 6204.

פורסם

בתקציב שלך לך על ה-EDIMAX 6204.

אתה מוכן להסביר על מה אתה מסתמך בהמלצות ?

קניתי שניי EDIMAX כאלו חודש שעבר בעקבות ההמלצות וגיליתי נתב מאוד חלש ואומלל.

לעומת זאת TREDNET נתב טוב למדי ולא מומלץ על ידך.

אשמח אם תשתף אותנו במידע שלך.

פורסם

אני לא יודע מה זה "חלש ואומלל" ולעומת זאת מה זה "טוב למדי". תן הסבר יותר מדוייק.

הניסיון שלי עם EDIMAX מראה שמדובר נתב עם תכונות מתקדמות (כמו QOS ו-WDS), עם תמיכה ב-CLIENTS אלחוטיים ובכל שיטות ההצפנה הידועות, שיכול לעמוד יפה במספר חיבורים סביר בתוכנות שיתוף קבצים, קל מאוד להגדרה ותפעול (פרט להשהיה של 30 שנ' בן כל פעולה), תומך הן ב-ADSL והן בכבלים בצורה חלקה ושיש לו גב ותמיכה טובים מאוד בארץ. גם המחיר שלו מאוד אטרקטיבי ובשורה התחתונה יחס העלות/תועלת שלו מצויין. לגבי ה-TRENDNET, אני לא יודע לאיזה דגם אתה מתכוון, אבל אשמח לשמוע.

פורסם
  • מחבר

אתה מוכן להסביר על מה אתה מסתמך בהמלצות ?

קניתי שניי EDIMAX כאלו חודש שעבר בעקבות ההמלצות וגיליתי נתב מאוד חלש ואומלל.

לעומת זאת TREDNET נתב טוב למדי ולא מומלץ על ידך.

אשמח אם תשתף אותנו במידע שלך.

אתה יכול אולי לפרט איזה בעיות היו לך? זה היה הדגם שהומלץ פה?(6204)?

איך הוא ביחס לדי לינק DIR300?

פורסם

אני לא יודע מה זה "חלש ואומלל" ולעומת זאת מה זה "טוב למדי". תן הסבר יותר מדוייק.

הניסיון שלי עם EDIMAX מראה שמדובר נתב עם תכונות מתקדמות (כמו QOS ו-WDS), עם תמיכה ב-CLIENTS אלחוטיים ובכל שיטות ההצפנה הידועות, שיכול לעמוד יפה במספר חיבורים סביר בתוכנות שיתוף קבצים, קל מאוד להגדרה ותפעול (פרט להשהיה של 30 שנ' בן כל פעולה), תומך הן ב-ADSL והן בכבלים בצורה חלקה ושיש לו גב ותמיכה טובים מאוד בארץ. גם המחיר שלו מאוד אטרקטיבי ובשורה התחתונה יחס העלות/תועלת שלו מצויין. לגבי ה-TRENDNET, אני לא יודע לאיזה דגם אתה מתכוון, אבל אשמח לשמוע.

רוב הנתבים היום תומכים בכל שיטות ההצפנה, ב PPPOE וב L2TP PPTP , .

EDIMAX 6204 אחד הותקן אצל חבר וצורך RESET כל כמה ימים , אימיול אחד מצליח לחנוק אותו.

EDIMAX אחר הותקן אצל לקוח ואחרי ה 30 שניות שצריך להמתין אחרי שינוי הגדרות לא איפשר לי להתחבר אליו עד לריסט ידני ,

אחרי הריסט הידני התחברתי והוא אכן שמר את השינויים . באג מעצבן ביותר :)

מכיוון שנאלצתי לשנות הגדות 5-6 פעמים עברתי את התהליך של להמתין 30 שניות ,לא ניתן להתחבר וריסט ידני 5-6 פעמים.

השותף שלי בעבודה לא רוצה לשמוע על EDIMAX , בסך הכל לא הייתי ממליץ עליו.

דגם ה TRENDNET הינו הדגם הפשוט שעולה מתחת ל200 שקל.

חובה להתקין אותו דרך הWIZARD ב CD שזה מאוד לא אהבתי אבל בסוף מתקבל נתב עם הרבה יכולות ודיי אמיד יחסית למחירו.

אני לא יודע איך הוא ביחס ל D-LINK.

בכותרת כתוב תקציב 200-250 , אני הייתי ממליץ על 3COM.

פורסם
  • מחבר

על איזה דגם אתה ממליץ?

אז ממה שאני מבין הEDIMAX וDLINK פחות טובים מה3COM?

בהודעה הראשונה נתנו לינק - http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

ששם רשום שלא כל נתב מתאים לתשתית של כבלים וממה שראיתי רק דגם אחד מתאים של 3COM והוא 3CRWER100-75 יש לך אותו?

פורסם

EDIMAX 6204 אחד הותקן אצל חבר וצורך RESET כל כמה ימים , אימיול אחד מצליח לחנוק אותו.

EDIMAX אחר הותקן אצל לקוח ואחרי ה 30 שניות שצריך להמתין אחרי שינוי הגדרות לא איפשר לי להתחבר אליו עד לריסט ידני ,

מכיוון שנאלצתי לשנות הגדות 5-6 פעמים עברתי את התהליך של להמתין 30 שניות ,לא ניתן להתחבר וריסט ידני 5-6 פעמים.

חובה להתקין אותו דרך הWIZARD ב CD שזה מאוד לא אהבתי אבל בסוף מתקבל נתב עם הרבה יכולות ודיי אמיד יחסית למחירו.

1. לא ברור לי למה אתה לא מציין את דגם ה-TRENDNET שאתה חושב כמוצלח.

2. כל הנתבים ב-200-250 שקל סובלים במידה כזו או אחרת מבעיות עם תוכנות שיתוף קבצים. ההמלצה שלי לגבי ה-EDIMAX היא לעבוד עם מספר CONNECTIONS שנמצא בין 100 ל-200. זה מצד אחד מאפשר הורדה ממספר גדול של מקורות ומצד שני לא חונק את טבלת ה-NAT של הנתב. מעבר לכך, אני גם תמיד ממליץ להשתמש בתכונת ה-QOS שיש ב-EDIMAX (ואין באף TRENDNET שאני מכיר) על מנת להגביל את רוחב הפס שתוכנת השיתוף צורכת, כך שישאר משהו גם לגלישה ודוא"ל.

3. ההמתנה של ה-30 שנ' (שגם אני ציינתי אותה) היא אכן מעצבנת, אבל גם ב-3COM יש את אותה "תכונה" (והאמת בעוד די הרבה נתבים). מכיוון שהגדרת נתב היא בדרך כלל חד פעמית אז המתנה של עוד 3-5 דקות בזמן ההגדרה לא נראית לי בעיה מהותית.

4. לגבי ה-3COM, למרות שאני ממליץ גם על הנתב הזה, הרי שיש לשים לב לגרסת הקושחה שיש בו ולעיתים קצת לשחק איתו על מנת שיפעל היטב ברשת הכבלים.

פורסם

coldfire

3CRWER100-75 , כן יש לי אותו והתקנתי אותו השנה אצל 10 לקוחות בערך. יש לי ניסיון טוב איתו.

cheif

1. ציינתי את מחירו ,הייתי בטוח שאתה יכול להכנס ל ZAP ולבדוק , אני לא מבין למה לא עשית את זה באמת.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=402233

2. מסכים שלא קשה להפיל נתבים בסביבות המחיר הזה , ה 3COM עמיד יותר מה EDIMAX וההגבלה שאתה מציין היא גרועה בהרבה ממצב של חייגן.

לדעתי ברגע שהנתב מוגבל עד כדי כך זה יותר אזהרה מהמלצה :)

אין QOS ב TREDNET. ואני לא טוען שהוא עד כדי כך טוב רק שהוא קצת יותר חזק מה EDIMAX שנמצא כמומלץ בניגוד אליו.

אני לא זוכר בוודאות כרגע ( אין לי אותו) יש סיכוי שגם אין לו L2TP ,אולי זה מה שגרם לך לפסול אותו, היום אפשר להתחבר ב PPTP בכבלים ללא בעיה

ואת זה יש לו.

3. לא הבנת, 30 שניות המתנה יש גם בנתבים אחרים , אני דיברתי על באג שאחרי העליה לא ניתן להכנס לנתב ללא ריסט פיזי.

4. יש גרסת קושחה 1.3 מ2008 שעובדת ללא בעיה (אצלי ) עם L2TP וכבלים.

אגב גם ל 3COM יש המתנת 30 שניות "נחמדה".

פורסם

אני עם ניסיון רב בנתבים של EDIMAX, ולא מבין על מה אתה מדבר.

אומנם אין לי את הדגם הספציפי המדובר, אבל התקנתי אותו בעבר למספר חברים שאין להם תלונות עליו. לשימושי האישי אני עובד עם 6216 כבר שנתיים שסוחב איתו 5 מחשבים (שניים אלחוטיים), ביום יום עובדים במקביל 3 קליינטים של P2P ושימוש שוטף באינטרנט (גלישה הורדות FTP+HTTP וכו'), הדבר היחידי שחנק לי את האינטרנט היה ה- Half open connections במערכת ההפעלה שנפתר עם הגדלת החיבורים (אפשר ידני וע"י Patch)...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות בסוף הוא קנה את הedimax br6402 עזרתי לו לקנפג אותו

יש שתי בעיות:

1) משום מה כל פעם שאני מוציא את הכבל חשמל של הנתב המחשב (PC) מתחיל לעבוד שזה ממש מוזר

2) ניסיתי לקנפג לו את הUTORRENT ע"י NAT -> PORT FORWARDING קראתי על זה בגוגל שצריך לתת לו בprivate ip את האי פי

שיש למחשב ולגבי הפורטים לתת לו את הערכים 4660-6700 , בתוך הUTTORRENT נתתי לו את הפורט 4505 אבל הוא מוריד בקושי על 3KB

מה יכולה להיות הבעיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים