עבור לתוכן

בעית מסכים כחולים , הרצתי בדיקות והכל , צריך את חוות דעתכם + שאלות

Featured Replies

פורסם

קודם כל,

ספק חדש [גנר'י אומנם] ,

כרטיס מסך ON BOARD ,

מעבד פנטיום 4 ,

2 סלוטים של זכרונות תפוסים 2x256mb.

וכו' ...

עכשיו , הרצתי בדיקות של המסך הכחול , ממה הוא נובע, בחלק מהמקרים רשמו לי שגיאה memory_corruption , בחלק מהמקרים 0x0000007f [כשל מערכתי] .

אין בעיה , memory_corruption ? , הרצתי בדיקה בmemtest86+ , בדיקה של תבייש אף זיכרונות , מעל ל80 פעמים שעבר תבדיקה .

אבל ! יש שגיאה ! , רק כשהוא בDual Channel , כשהזכרונות לא במצב של Dual Channel [סלוט אחד כל פעם] , הם עוברים תבדיקה כמו שצריך אפילו 80 פעמים , בdual channel אחרי 8דק' בערך קופצת שגיאה בmemtest86+ , מה שמעלה את החשד שלי לגבי פגימות של הלוח אם .

[ובדקתי את 2 הבנקים של הזיכרונות , עשיתי 4 בדיקות , 1 עם זיכרון 256mb א' , העברתי את א' לבנק אחר , אחרי זה הכנסתי את זיכרון ב' והוצאתי את א' , העברתי את ב' לבנק אחר , והבדיקות עברו בהצלחה] .

מה שעוד מעלה לי תחשד לגבי הלוח אם זה שהמחשב כולו נמצא תחת זרמים , ז"א אתה נוגע במארז יחף בלי ליגוע בפיסת ברזל נוספת , קבל זרם [לא זרם שיהרוג בן אדם , אבל מרגישים אותו ... זרם מדגדג כזה] , תיגע במאורר של המעבד? קבל זרם , תגע בזכרונות ? קבל זרם , תגע בכרטיסי PCI ? קבל זרם .

כל כל כל המחשב נמצא תחת זרם , לא יודע מה התקלה פה .

יש לי 2 שאלות כלליות גם :

1) איך אפשר לבדוק אם מעבד אינו תקין ללא להחליף למעבד תקין ולראות אם עדיין קיימות הבעיות שהיו עם הלא תקין ?

2) איך בודקים אם לוח אם לא תקין ?

יש תוכנה לבדיקת ה2 הנ"ל או שצריך להחליף לחדש בשביל לדעת ?

תודה רבה ובוקר טוב ,

חן .

פורסם

יש תוכנות שמאמצות את המעבד אבל לא נראה לי שיעזרו לך לגבי הלוח אם תבדוק שאין קבלים נפוחים או נוזלים

תנסה גם לאפס ביוס ולהחליף זכרונות כדי להיות בטוח שהבעיה היא לא בהם לפעמים תוכנות משקרות

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הבדיקה של הmemtest86+ הלכה ככה :

1) הפעלת התוכנה, 2 הסלוטים בפנים , קבלת שגיאה כעבור מספר זמן .

2) הרצת התוכנה 4 פעמים על סלוטים בודדים [כל פעם זיכרון אחר בסלוט אחר] , ללא קבלת שגיאה כשאין Dual Channel .

3) בדיקה שנית אם זה קורה רק בDual Channel , שוב פעם הכנסתי את 2 הזכרונות יחד , הרצתי תתוכנה , כעבוד מספר זמן קיבלתי שגיאה .

כעבור מספר זמן = 8 דק' בערך , 8דק' אני זוכר מהפעם ה3 , לא ראיתי כמה זמן עבר בשלב ה1 .

ניסיתי כבר לאפס ביוס, וכרגע ניתן לעדכן ביוס בעוד גירסא אחת , לפני כמה חודשים עשיתי לו עדכון , אני לא מאמין שיפתור משהו כי העדכון מוסיף תמיכה במעבדים נוספים למיטב ידיעתי .

מה שעוד גורם לי לחשוב שזה הלוח-אם זה הזרמים שאני מקבל מהמחשב עצמו [מארז , הארד דיסק , זכרונות , מאורר המעבד , כל דבר שנוגע בחשמל] .

אבל אני לא בטוח שזה קשור ללוח-אם כי איך הוא מעביר לכל החלקים תזרם [למארז , לשאר החלקים זה די ברור איך הוא מעביר , אלא אם אין הפרדה בין הלוח אם למארז ואז הוא גם מקבל זרמים ] .

אני אבדוק תקבלים כרגע , אבל יש לי שאלה , מי בדעה שלי שבאמת הלוח-אם הוא הפגום ולא חלק אחר במחשב [לפי הסיפטומים שנתתי כאן בהודעה]

עריכה :

בעיית הזרמים לא מגיעה מהלוח , היא מגיעה בכלל מהכבל של המסך עצמו [זה שמחברים למסך] ואז ברגע החיבור למחשב הוא נוגע במארז , ועצם חיבורו ללוח אם הוא עושה מה שזרם עושה , מעביר את עצמו .

בדקתי קבלים , לא יודע איך בדיוק לדעת אם הם נפוחים או לא , יש כאלו שהראש שלהם קצת פתוח למעלה [לא ממש פתוח , אלא ממש טיפונת עלו למעלה] וחלק עם ראש שטוח , אני לא יודע ... אולי זה סוג אחר של קבל ?

עריכה פעם שניה :

הזרמים אכן מגיעים גם מהלוח עצמו וגם מהמסך [המחבר שלו] , ניתקתי תמסך מהמחשב , והמחשב עדיין מעביר זרמים , נגעתי בקצה המחבר של המסך [כשהוא מנותק] והוא גם מעביר זרמים , אז חיברתי אותם יחד שוב פעם , אין מה לעשות :\ .

לגבי קבלים נפוחים , שוב פעם , זה נראה כאילו יש , אבל עדיין אני לא בטוח ב100% כי יש מספר כאלו עם בליטה מלמעלה ואני לא יודע אם זה אמור להיות ככה או לא .

פורסם
  • מחבר

אפשר תגובה בבקשה ? יום שלם לא ענו לי .

פורסם

כבר היו דברים מעולם..תנסה לקחת סלוט אחד של 256 (לא מאלה שיש לך עכשיו, אחד אחר) ולשים ולנסות לעבוד עם זה, תראה מה קורה.

פורסם

זרמים ? להזמין חשמלאי לבדוק מערכת חשמל בבית במיוחד GROUNDING שזה חיבור לאדמה.

DUAL CHANNEL ? אני היתי מנסה לעדכן ביוס, ואם לא עוזר, עוזב את זה. השיפור ביצועים קטן ולא שווה

מאמץ לטפל בזה.

פורסם
  • מחבר

הזרמים אך ורק במחשב שמצויין בהודעה, יש עוד 6 מחשבים בבית שאין להם זרמים ,

ה"Dual Channel" שאני מדבר עליו זה מצב אוטומטי ... ברגע שיש 2 זכרונות זה עובר לדואל צאנל, אני מתכוון פה ל2 סלוטים זיכרון ולווא דווקא Dual Channel ,

2 סלוטים של זכרונות > שגיאה , סלוט אחד > אין שגיאה .

באמת שאני כבר לא יודע מה הולך במחשב הזה ,

ניסיתי לעבוד עם רק סלוט אחד של זיכרון , עדיין יש ריסטרטים כמו חמור .

אגב הזרמים מגיעים מ : המחבר של המסך למחשב [חשוב לציין שזה מהמסכים של הCRT , אני מדבר על החיבור למחשב ולא לחשמל] , והשני אני לא יודע מהיכן זה מגיע , סביר להניח שמהלוח כי רק הוא מעביר זרמים לכל שאר הרכיבים .

לגבי קבלים נפוחים , אפשר לקבל תמונות של קבלים נפוחים בכל מיני מצבים ? אצלי פשוט יש כמה קבלים על הלוח שהפיקה של למעלה קצת פתוחה למעלה [לא פתוחה כמו שאתם מתארים , אלה בליטה כלפי מעלה] , ויש מספר קבלים מועטים שהראש שלהם שטוח ובלי בליטה מעלה וזאת הספיקה שלי .

יש דרך לבדוק לוח אם ומעבד ללא החלפה שלהם ?

למה אני חושב שהלוח-אם הוא מקור הבעיה ?

א) מעביר זרמים לכל הרכיבים [כנראה שזה גם הוא וגם הזה של המסך]

ב) ברגע שמחברים 2 סלוטים של זכרונות יחד בmemtest86+ מופיעה שגיאה כעבור 8דק' , כשמחברים רק סלוט אחד אין שגיאה גם כעבור 8שע' .

ג) לפעמים יש לו בעיה שהוא אומר לי : "No boot device has been detected" אתם יודעים השגיאה שמופיעה כשאין מערכת הפעלה ו\או הארד-דיסק במחשב , ואז אני צריך להזיז קצת את הכבל של הSata בלוח-אם ובהארד-דיסק ואז פתאום זה מסתדר .

ממש לא בא לי להחליף רכיב שכזה ואז לגלות שזה לא הוא מקור הבעיה , לכן אני עושה בדיקות מקיפות ורציניות .

הלוח-אם הוא של Asus דגם : P5GD1-VM , המעבד הוא Pentium 4 3.0 Socket 775 , ספק גנר'י די חדש שנקנה לפני חודש חודש וחצי ... , זכרונות DDR1 אם אינני טועה [אפשר לבדוק לפי הדגם של הלוח] , הארד דיסק סאטא 1 80גיג'ה , כרטיס מסך On-Board , אממ זהו , זה רכיבי החומרה החשובים נראה לי , יש גם כרטיס טלוויזיה ו2 כוננים אופטים אבל זה לא חשוב ;) .

אגב , תודה רבה לעוזרים באשכול הזה , זה מאוד חשוב לי :)

פורסם
  • מחבר

אפשר תשובה בבקשה ? זה דחוף

פורסם

בלי DUAL עובד עם 2 זכרון ? תסים סטיק אחד בשחור והשני בכחול ככה

אין DUAL בזכרון ואז תריץ MEMTEST87.

לבדוק בספר של לוח אם איזה זכרון אפשר לשים ואיזה לא.

וביוס עדכנת ?

וזה המחשב בחדר אחר גם מחשמל ? אם כן - ספק או כבל מקיר למחשב. אם לא זה שקע בקיר לא טוב.

פורסם

אם יש זרמים מהמחשב להביא חשמלאי שיבדוק את הארקה בבית ואת ממסר הפחת!!!

בנוסף לבדוק את המחשב עם ספק כוח אחר, אבל גם אם זה יעלים את הזרמים , עדיין חובה לבדוק את ממסר הפחת בבית.

ובקשר לבעיה של המסכים הכחולים, ניסית לנתח קבצי DUMP?

פורסם
  • מחבר

לאחר ממצאים נוספים , כנראה שבאמת אין גראונדינג במספר שקעים בבית [מוזר אש] ...

יש מצב שזאת הבעיה ? הזרמים שמועברים מבצעים ריסטרטים וכו'...?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים