עבור לתוכן

crt vs lcd

Featured Replies

פורסם

האמת שכבר לא מייצרים מסכי CRT, בכלל...

כך שהאפשרות לקנות מסך כזה היום מתבססת בעיקר על שוק היד-2.

אם ההתלבטות שלך היא לגבי מה לקנות עכשיו, חדש, כנראה שאין מנוס מאשר "להתקדם" ל-LCD.

הדעה שלי היא שאנשים בעלי מסך CRT איכותי (למשל כמו שלי, iiyama vision master pro 451) לא צריכים לעבור ל-LCD אלא אם יש להם סיבה טובה אחרת (למשל, גודל).

ה-CRT 19" שלי עלה בזמנו כמו שה-DELL 2408 עולה היום, קצת מעל 3,000 ש"ח.

כשאני אשדרג אותו בקרוב בסכום דומה, זה יהיה רק בשביל הגודל (24 או 27 אינץ') ולא בגלל שאני לא מרוצה ממנו משום סיבה שהיא.

פורסם

אף פעם לא שמעתי על מישהו שהעדיף CRT לעבודה ממושכת..

שאני משחק ב-CRT יותר מ-4שעות אני מתחיל להרגיש עייפות בעיניים ואני חייב לקחת הפסקה בשביל לחזור לשחק.

ששיחקתי עם LCD באמת ראו פחות טוב אבל היה יותר נוח להתסכל על המסך מבלי שהעיניים התעייפו,אז אני חושב שאם אתה נמצצא על המחשב הרבה שעות ביום עדיף LCD בלי קשר לאיכות,עם CRT זה יכול להיות סבל אם אתה עובד איתו הרבה שעות בלי הפסקה.

פורסם

כשאני אשדרג אותו בקרוב בסכום דומה, זה יהיה רק בשביל הגודל (24 או 27 אינץ') ולא בגלל שאני לא מרוצה ממנו משום סיבה שהיא.

או שתחכה עד שתופעות הזקנה של CRT (אובדן בהירות, טשטוש) יגיעו לרמות שזה יתחיל להפריע לך. בסופו של דבר כל המסכים הולכים בדרך הזאת, אם כי אני מצפה שמסך איכותי יחזיק בממוצע מספר שנים יותר מאשר מסך פושטי שעלה בזמנו 1000 שקל.

פורסם

שאני משחק ב-CRT יותר מ-4שעות אני מתחיל להרגיש עייפות בעיניים ואני חייב לקחת הפסקה בשביל לחזור לשחק.

אתה בטח על refresh rate של 60hz. אם היית עולה ל-100hz או אפילו 85hz, הכל היה בסדר.

פורסם

לי יש crt 17 של מאג ו crt 17 lg flatron ועוד אחד של aoc

בוא קח אותם עדיין עובדים ותקינים תמורת תשלום סמלי :silly:

פורסם

אתה בטח על refresh rate של 60hz. אם היית עולה ל-100hz או אפילו 85hz, הכל היה בסדר.

אני עובד על 85 HZ תמיד זה ברור,אף אחד לא יכול לעבוד על 60HZ בלי שיכאבו לו העיניים אחרי 5 דקות, בשבילי זה בלתי אפשרי להתסכל על מסך אם הוא עובד על60HZ בעיקר על רקע לבן.

אבל עדיין אפילו על 85 HZ או 100HZ על LCD יקרה פחות שיכאב לך הראש או העיניים.

אתה באמת חושב ש-CRT עדיף לעבודה ממושכת?

פורסם

אני עובד עליו כבר מעל 7 שנים, והכל סבבה. מה זה סבבה, מושלם.

פורסם

:xyxthumbs: חביב

אבל אני עדיין מוביל עם מסך MAD 786FD שעובד משנת 2000 כשקניתי את המחשב הראשון שלי... עובד כמו גדול עד היום

פורסם

לא חשבתי שמסך יכול להחזיק יותר מ-7 שנים..

כמה זמן הוא דלוק ביום?

והמסך MAG 786FD באמת מסך מעולה יש אותו לאחי ורואים בו מצוין.

אבל במסכי CRT יש בעית פוקוס ולפעמים גם CONVERGENCE ERRORS ,זה בעיקר גורם לעיוותים בתמונה, זה נמצא בעיקר בפינות של המסך.

במסכי LCD הפוקוס מושלם אין טישטוש או CONVERGENCE בגלל זה אני חושב שהוא עדיף לעיניים..אבל לא בטוח,בכל מקרה על LCD אני יכול לשחק שעות בלי שיפריע לי,עם CRT זה קצת יותר קשה. (גם שזה עם 100HZ)

פורסם

לא חשבתי שמסך יכול להחזיק יותר מ-7 שנים..

כמה זמן הוא דלוק ביום?

והמסך MAG 786FD באמת מסך מעולה יש אותו לאחי ורואים בו מצוין.

חלק מתקופת חיו - כמה שעות ביום

חלק אחר - 24/7

חלק אחר - כ-16 שעות ביום

ובאמת שאין מה להשוות את המאג 786FD ל-iiyama VM Pro 451.

המאג מסך נחמד, אני מכיר אותו, אבל הוא לא משתווה ל-iiyama שבזמנו גם עלה בערך פי 3 ממנו..

פורסם

אף-פעם לא שמעתי עליו מה הדגם המדויק?

ובאיזה שפורפרת הוא משתמש TRINTRON.?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים