עבור לתוכן

האם כדאי לרכוש היום SIPS יד שניה או TN חדש

Featured Replies

פורסם

מה הסיכונים בלרכוש מסך דק יד שניה?

והאם פנל SIPS משמעותי כל כך לעומת TN או PVA

עריכה

האם קצב רענון חשוב במסכים דקים ?

כי ראיתי שהפנל IPS הוא מאד איטי 16 מילי שניות לעומת 5 של ה TN

תשובות בבקשה

פורסם

מה הסיכונים בלרכוש מסך דק יד שניה?

אם אין אחריות למסך והוא מתקלקל במקרה זמן קצר לאחר הקנייה לא תוכל לעשות משהו בקשר לזה.

והאם פנל SIPS משמעותי כל כך לעומת TN או PVA

כי ראיתי שהפנל IPS הוא מאד איטי 16 מילי שניות לעומת 5 של ה TN

S-IPS טוב בכל מובן מ-TN, במבט ישיר די דומה ל-S-PVA - למעט בניגודיות בתכני וידאו שהיא גבוהה יותר ב-S-PVA.

מבחינת זמן תגובה מרבית מסכי VA ו-IPS עם OverDrive אינם נופלים בביצועים ממסכי TN 2MS.

פורסם

אני מסכים עם מה ש-orleans כתב.

אבל, יש דברים שהם מעבר לטכנולוגיה, ושרק אתה יכול לענות עליהם:

עד כמה מרתיע אותך לרכוש יד שניה? לחילופין - ממי אתה קונה? (לקנות מקרוב משפחה או חבר טוב שאתה סומך עליו שהצג תקין זה לא כמו לקנות מאדם זר).

אתה יכול לבדוק את ההבדלים הטכנולוגיים בין הצגים השונים, אבל רק אתה תוכל לומר עד כמה ההבדלים האלה משמעותיים עבורך ועבור השימושים שלך. יש מי שההבדלים בין הפאנלים קריטיים עבורו, ויש מי שהם לא ממש ישנו לו (למרות שאובייקטיבית יש הבדלים).

בנוסף, אתה צריך לשאול את עצמך האם ההבדלים במחיר ובגודל הצג חשובים לך.

פורסם
  • מחבר

אני מתבסס על דיוני עבר שהיו פה בפורום מסכים.אישית בעין לא יצא לי לראות מסך SIPS.ראיתי את המסך בטרייד זון פה באתר שלנו.

עד כמה זה משנה לי ?? אני ממש לא יודע כי לא חוויתי הבדל בין המסכים.מה שאני יודע שהסמסונג המקביל לשלי הוא מאד איכותי (יש לי דל 228 או משהו כזה)

ואני מדבר על סמסונג 226 רחב.

ראיתי את מחירי המסכים החדשים והם מאד זולים יחסים (כי כולם מבוססי TN) ואז שוטטתי קצת ומצאתי דגמים ישנים מבוססים IPS והם יקרים הרבה יותר בכמעט

800 שקל הפרש.כרגע אני צריך מסך נוסף לעבודה וזה מאד משמעותי המחיר.ואני רוצה איכות וקשה למצוא את עמק השווה.(אפשר לקחת CRT....)

השאלה האם לקנות חתול בשק ולהתבסס על משהו שלא ראיתי בעיניים אלה רק על דיוני עבר שהיו פה

פורסם

יש בחנות הזו:

http://www.notebookclub.co.il/

תצוגה של צגים של Dell.

אתה יכול לברר איתם אילו דגמים יש להם בתצוגה וללכת לראות - הם נמצאים בפתח תקווה.

אם מדובר בדגם ספציפי אתה יכול לברר למי יש אותו וללכת לראות, זה במיוחד סביר ללכת אל מי שאתה שוקל לרכוש ממנו את הצג ביד שניה כדי לראות שאין לצג איזה פגם חמור.

אני גם הלכתי לחנות וגם הלכתי לאנשים הבייתה לראות את הצגים, ובסוף קניתי Dell 2407HC (אתה יכול לראות אותו אצלי אם אתה רוצה - אני גר ברחובות).

על איזה גודל צג אתה מדבר? אני לא מכיר את הדגמים האלו אבל אם הם 22" אז אם אני זוכר נכון כולם עם TN

אם הפרש המחירים קריטי - אז אולי הצגים היקרים בכלל לא רלוונטים...

עצתי לך היא לא לקנות חתול בשק ולא לקנות צג שלא ראית קודם, גם אם מדובר בתיזוז כדי לנסוע לראות אותו. זה מה שאני עשיתי...

רק דבר אחרון - היום זה נורא באופנה ללכלך על צגים עם פאנל TN. אבל מה, לפני נניח 4 שנים כולם היללו אותם (למרות המגרעות).

מה השתנה? הם הפכו לפחות טובים. לא. כל ההבדל הוא שצגים בטכנולוגיה טובה יותר הפכו לזמינים יותר.

אני ממש לא שולל רכישת צג מבוסס TN. הכל תלוי עד כמה זה מפריע לך אישית. זה עניין מאוד סובייקטיבי - גם האיכות, וגם האם שווה להשקיע בצג טוב מבחינה כספית.

היו תלונות של אנשים על כך שפאנל TN הוא פחות נוח להם לקריאה וגורם לכאבי ראש - לי זה לא קרה גם בתקופה שהייתי 12 שעות ביום מול המחשב.

אישית הוא גם התאים לי למשחקים וסרטים מזדמנים, ומכיוון שאני לא גרפיקאי ועבדתי לבד מול המחשב לא היה עניין של דיוקי צבע או של זוויות צפיה.

שורה תחתונה - אתה היחיד שיכול לדעת עד כמה ההבדל באיכות הצג משמעותי לו ועד כמה ההפרש במחיר משמעותי.

אז למרות שהעצות פה בפורום הן מועילות, בסוף אתה תצטרך לקבל את ההחלטה ואין פה שום אמת מוחלטת בקשר למה כדאי...

פורסם

רק דבר אחרון - היום זה נורא באופנה ללכלך על צגים עם פאנל TN. אבל מה, לפני נניח 4 שנים כולם היללו אותם (למרות המגרעות).

מה השתנה? הם הפכו לפחות טובים. לא. כל ההבדל הוא שצגים בטכנולוגיה טובה יותר הפכו לזמינים יותר.

לא ממש. IPS היא לא טכנולוגיה חדשה בכלל, היא קיימת כבר שנים. הצגים היותר טובים רק הפכו לפחות זמינים עם הזמן, כשנדחקו בשלבים מקטגוריות הגודל השונות (תחילה מ-17", אח"כ מ-19" וכעת כמעט לחלוטין מ-24" ומטה). אבל הייתה איזו תקופה שבה היה מבחר סביר במחיר לא רע, וזה תרם לפופולריות שלהם. ההבדל העיקרי הוא שהמודעות עלתה. אבל אני מסכים שלפעמים יש נטייה (במיוחד בפורומים מקצועיים כמו זה) להגזים וליצור רושם ש-TN זה כזה דרעק שאסור להתקרב אליו בכלל (כמו מיתוס כאבי הראש והעיניים).

אני לא אקנה TN, כל עוד יש לי אפשרות מבחינת תקציב ומבחר לקנות לא TN, אבל לרוב האנשים זה ממש לא ישנה.

פורסם
  • מחבר

תודה QTTP

אתמול עשיתי בדיקת מחירים וראיתי שאפשר לקנות היום 22 24 26 במחירים של עד 2200 שקל (שזה בערך מחירו של 20 ISPS)

המחירים נעים בין 1500 1860 2100 באותה חנות ראיתי את המסך דל 2007WFP במחיר 2300 שהוא 20 אינטש

איפה ההגיון מתחבר פה?? (אם כי המחירים הנל הם של מסכים סמסונג והם דיי מכוערים.. :P :P)

פורסם

לא ממש. IPS היא לא טכנולוגיה חדשה בכלל, היא קיימת כבר שנים. הצגים היותר טובים רק הפכו לפחות זמינים עם הזמן, כשנדחקו בשלבים מקטגוריות הגודל השונות (תחילה מ-17", אח"כ מ-19" וכעת כמעט לחלוטין מ-24" ומטה). אבל הייתה איזו תקופה שבה היה מבחר סביר במחיר לא רע, וזה תרם לפופולריות שלהם. ההבדל העיקרי הוא שהמודעות עלתה.

אני חושב שלא ממש סתרת אותי ושאנחנו אומרים דברים די דומים.

אני לא חושב שאמרתי ש-IPS זו טכנולוגיה חדשה, רק אמרתי שהיא טובה יותר.

העניין הוא שלפני 4-5 שנים כולם דיברו על צגי LCD ואף אחד לא היה מוטרד מזה שהפאנל הוא TN (אולי גרפיקאים או אנשים שממש מבינים, אבל רוב אתרי הביקורות לא התייחסו לנתון הזה). היום כל אחד שהולך לקנות צג יודע ש-TN זה פאנל נחות לעומת VA ו-IPS (אם היית שואל אנשים לפני 4-5 שנים הם לא היו מבינים מה אתה רוצה מהם).

למיטב ידיעתי, המודעות והזמינות של צגי VA ו-IPS גברו, והם הפכו לפופולרים, ועכשיו הזמינות שוב פחתה, אבל המודעות נשארה גבוהה.

אבל אני מסכים שלפעמים יש נטייה (במיוחד בפורומים מקצועיים כמו זה) להגזים וליצור רושם ש-TN זה כזה דרעק שאסור להתקרב אליו בכלל (כמו מיתוס כאבי הראש והעיניים).

אני לא אקנה TN, כל עוד יש לי אפשרות מבחינת תקציב ומבחר לקנות לא TN, אבל לרוב האנשים זה ממש לא ישנה.

זה כבר ממש דומה למה שאמרתי - שאישית לא הייתי שולל רכישת צג מבוסס TN ושזה עניין מאוד סובייקטיבי.

אגב, אם הייתי צריך לשלם על הצג בעצמי - כנראה שלא הייתי רוכש צג של 3,000 ש"ח....

אתמול עשיתי בדיקת מחירים וראיתי שאפשר לקנות היום 22 24 26 במחירים של עד 2200 שקל (שזה בערך מחירו של 20 ISPS)

המחירים נעים בין 1500 1860 2100 באותה חנות ראיתי את המסך דל 2007WFP במחיר 2300 שהוא 20 אינטש

איפה ההגיון מתחבר פה?? (אם כי המחירים הנל הם של מסכים סמסונג והם דיי מכוערים.. :P :P)

הזמינות של ה-2007WFP ירדה, אבל הביקוש לא ירד בהתאמה, מה שגרם לעליית מחירים.

מה ההגיון? הנה שאלה מנחה: מה סוגי הפאנל של הצגים שהזכרת?

(רמז: אם להקצין את הדוגמה, כנראה שפורש קטנה תעלה יותר ממאזדה גדולה...)

פורסם
  • מחבר

יפה שאלה מעניינת (פורש יותר שווה ממזדה)

אבל למה אין מסכי ISP בגדלים "נוחים" - כלומר מעל 20 אינטש ? במחיר שפוי.אפשר למצוא היום מסכי TN 24 26 כמו שציינתי במחירים מאד נוחים.אני

אישית לא ראיתי אותם אבל גודל כזה במחיר יחסית זול זה מחשיד מאד - ואני מדבר על חדש מקופסא !!!.אני מאד מרוצה מהדל שלי ויהיה לי קשה לרכוש

חברה אחרת.אני אוהב את העיצוב האפור שחור שלו (מה לעשות הוא יפה ;))

ראיתי דלים חדשים אבל כולם מבוססי TN ואם כבראני רוכש משהו חדש אני ארצה IPS או VA אבל אין של דל ואין במחיר נורמלי.אני לא אוציא על מסך סכום שאני

יכול לקנות מחשב חדש...

זמינות ירדה אבל יש

אבל שרואים את המחיר שלו היחס עלות\תועלת שלו לא לטובתנו לעומת מסכים אחרים.

כי 20" ב2200 או 2300 שבמחיר כזה אפשר לקנות 26" הגודל מושך יותר מאשר איכות הפנל.

בשיטוט מהיר בין כמה חנויות מוכרות (לטובה....) מצאתי את ה 2007WFP במחיר נא בין 2100 ל 2222

ואת ה 2007FP ב 2100 האם זה מחיר טוב?

פורסם

אני חושב שלא ממש סתרת אותי ושאנחנו אומרים דברים די דומים.

אני לא חושב שאמרתי ש-IPS זו טכנולוגיה חדשה, רק אמרתי שהיא טובה יותר.

העניין הוא שלפני 4-5 שנים כולם דיברו על צגי LCD ואף אחד לא היה מוטרד מזה שהפאנל הוא TN (אולי גרפיקאים או אנשים שממש מבינים, אבל רוב אתרי הביקורות לא התייחסו לנתון הזה). היום כל אחד שהולך לקנות צג יודע ש-TN זה פאנל נחות לעומת VA ו-IPS (אם היית שואל אנשים לפני 4-5 שנים הם לא היו מבינים מה אתה רוצה מהם).

למיטב ידיעתי, המודעות והזמינות של צגי VA ו-IPS גברו, והם הפכו לפופולרים, ועכשיו הזמינות שוב פחתה, אבל המודעות נשארה גבוהה.

אני ואתה בהחלט מסכימים ברוב הדברים, אחדד את הנקודה שאליה התכוונתי.

הסיבה שאף אחד לא היה מוטרד מענייני הפאנלים זה כי לא הייתה מודעות בקרב האוכלוסיה הרחבה. הביקורות הראשונות, איפוא, לא היו מספיק מקצועיות (ברובן, היו יוצאים מן הכלל) וידעו להתייחס לדברים שוליים כמו כמה MS יש למסך, ואיך הרגלית שלו נראית, ולא לעיקר. פשוט מחוסר ידע.

לגבי הזמינות - השאלה למה אתה מתכוון. אם הכוונה היא למבחר בשוק, הזמינות דווקא ירדה באופן עקבי בשנים האחרונות (וזו למעשה הנקודה היחידה שבה אני חולק עליך). אם הכוונה היא ל"זמינות לצרכן", כלומר שילוב של היצע ומחיר, אז אתה צודק - הייתה עליה מסוימת, ואז ירידה.

אבל למה אין מסכי ISP בגדלים "נוחים" - כלומר מעל 20 אינטש ? במחיר שפוי.אפשר למצוא היום מסכי TN 24 26 כמו שציינתי במחירים מאד נוחים.

עניין של היצע וביקוש. יש פה שילוב של כמה מגמות.

בעבר מסכים באלכסון גדול יוצרו בכמות קטנה והיו יקרים. כל-כך יקרים, שהצרכן הממוצע לא היה קונה אותם, ואז כבר היה שווה להשקיע עוד קצת וללכת על פאנל איכותי. פעם לא היה כזה דבר TN ב-24". פשוט לא היה.

אח"כ התחילו לייצר מסכי 24" קצת יותר זולים עם פאנל TN, כדי למשוך קונים. ככל שההיצע עלה, המחירים ירדו, והעלות היחסית של הפאנל האיכותי לעומת TN נהייתה יותר משמעותית, מה שטרם להפרשים גדלים והולכים במחירים. זה בתורו דחף צרכנים ללכת יותר ויותר לכיוון מסכי ה-TN הזולים, כך שייצור מסכים איכותיים נהיה עסק לא כדאי, וכל היצרנים החלו לצמצם את ההיצע, מה שהגדיל שוב את הפרשי המחירים. כמו כדור שלג מתגלגל.

בשיטוט מהיר בין כמה חנויות מוכרות (לטובה....) מצאתי את ה 2007WFP במחיר נא בין 2100 ל 2222

ואת ה 2007FP ב 2100 האם זה מחיר טוב?

לרוב החנויות שמפרסמות את המסכים האלה אין אותם במלאי ואין דרך להשיג. לדעתי את ה-2007WFP כבר לא תמצא בכלל. 2007FP - אולי, גם בספק.

פורסם

אחת הסיבות למחיר הגבוה יותר של פאנלי VA/IPS היא האופן שבו צריכים לייצר את האלקטרודות בפאנלים האיכותיים. הם לא יהיו שווי ערך במחיר לפאנלי TN בגלל תהליך הייצור המסובך יותר. גם אחרי הוזלות כלליות של כלל המסכים יישמר פער במחירים.

בכלל מה שהכי מפריע לי ב-TN זה שבגלל זוויות הצפייה יש אי-פיזור של האור לפינות המסך ושבבהירות נמוכה נדמה לך, ששמו עוד מסננים הגורמים לתמונה להיות דהויה. גם הצבעים בתמונות מלאכותיים. במשחקים צבעים מזוייפים לא ממש משנים לגיימר. למי שעבד הרבה עם טקסט במסך CRT יהיה יותר קל לעבור למסך מבוסס VA/IPS מאשר ל-TN, כי האיכות תמונה של TN ממש רחוקה מלהזכיר מסך CRT מבחינת אחידות של התאורה (רק בסעיף של חדות טקסט CRT זקן נופל מ-TN).

יש אנשים שחושבים שהשוואה בין מסכי TN 24"-26" ל-2408WFP היא רלוונטית. עבור מיצוי זמן שימוש 80-90% למשחקים לאורך כל חיי המסך, לא משתלם לקנות 24" מבוסס VA. ה-2408WFP נועד לא רק למשחקים אלא גם לתחומים נוספים בהם הוא מפגין מצויינות מבחינת ניגודיות גבוהה ואחידות תאורה טובה: הקרנת תכני HD, תיכנות ועבודות משרד ממושכות. הייתי אומר ש-24" הפך לסטנדרט יותר נפוץ בקרב מסכים איכותיים מאשר גדלים קטנים ממנו. בחו"ל לא מסתכלים כל כך על 20"/22" איכותיים. הם לא מספיק גדולים מבחינת יכולת לתת חוויה במשחקים וסרטים וזו הסיבה העיקרית לכך שיצרנים החליטו שלא משתלם להם להחזיק קווי ייצור עבור כמות קטנה של 20". שטח עבודה ברזולוציה 1920X1200 יותר נוח לעבודה מזדמנת על שני יישומים שונים.

2007WFP כבר לא מיוצר. בארץ הצעות מחיר לא משקפות זמינות וייצור של דגמים. לגבי 2007FP אני לא יודע מה הסיכוי שלך להצליח להזמינו. היו בעבר ניסיונות לקנותו ללא הצלחה מסיבה שטרם התבררה.

אולם, אתה יכול גם לרכוש LG L2000CP, עליו לא הייתי מסכים לעומת HP LP2065 (אשר זמין אצל Nextop) לשלם יותר מכ-1700 ש"ח. הוא פחות טוב מ-HP. ידוע לי שב-HP קיים ניהול בהירות אוונגרדי כמו במסכי איזו, ניהול שמשמר את הכיול של הצבעים והניגודיות שמהקופסא , דבר שיותר חשוב לגרפיקה מאשר לשאר התחומים, אבל גם למשתמש רגיל זה יותר נעים לראות בדפדפן אינטרנט תמונות עם שיחזור צבעים בהירים וכהים, המשתמר בבהירות של 100 או אף 80 ניטים.

פורסם
  • מחבר

וואוו

עכשיו בכלל אני כבר נופל בין הכיסאות ;D ;D ;D

כבר חשבתי שיהיה שווה להוציא 2000 פלוס על מסך (אני והעיניים המפונקות שלי וההרגל של איכות ה CRT )

אם ה 2007 כל כך טוב למה להפסיק לייצרו ?

למה ללכת על גדול ופשוט מאשר על קטן ומוצלח?

אני מאוכזב מנושא האפור כאשר אני רואה סרטים ואני טיפה זז הצידה או למעלה (קם מהכיסא) או למטה.

כלומר הזוויות של המסך ברגע שאתה לא נמצא מולו מאד מאכזבות

התיקווה שלי שמסך מבוסס IPS לא ישא את המחלה הזו ואני מקווה שההשקעה תיהיה כדאית אם אמצא אחד כזה.

אם לא אני פשוט "אתפשר" ואקח TN נוסף אבל יותר גדול 24 או 26.

פורסם

לשימושי טקסט וסרטים כן כדאי לדעתי להרשות לעצמך לרכוש מסך עם פאנל איכותי. מסכי TN לא השתפרו מהותית במהלך השנה וזו המסקנה של הביקורת ל-22" האחרונה. ראיתי איך בקטעים כהים בסרטים פרטים שגלויים לעין במסך עם פאנל איכותי נעלמים ונבלעים. הניסיון לכיול מסכי TN לניגודיות גבוהה באחרונה גורם לכך שההבדל בין גוונים בהירים מיטשטש. גווני האפורים ממומשים בצורה טובה בהרבה בפאנלים האיכותיים. לא יודע מאיפה הבנת ש-IPS/VA סובלים מסימפטום כזה. זוויות הצפייה בהם רחבות משמעותית לעומת TN. בהזדמנות זו כדאי לך לקרוא את המדריך למסכים בנעוץ המאמרים.

אתה לא הראשון שתמה על מדיניות Dell לגבי זמינות סידרת ה-2007. אבל בסופו של דבר הם לא לבד בזירה, ואפשרי בהחלט ללכת על ה-LG L2000CP אשר יש לו מחירים נמוכים בכמה חנויות המפורסמות בזאפ. אין סיבה להוציא מהארנק עוד 200-500 ש"ח עליו אם אפשר לקנותו בכ-1700.

פורסם
  • מחבר

למה כזה הפרש ?

מה זה צריך להיות ?? בגלל שם של חברה?.יש עוד מסכי IPS בכזה מחיר אטרקטיבי ואם אפשר רחב (או שאני מבקש יותר מדי )

פורסם

ה-LG בהחלט נמצא במחיר אטרקטיבי היום וזה לא מעיד על כך שהוא נחות בצורה מהותית בזוויות צפייה ואחידות של רקע לטקסט לעומת Dell. אני לא חושב שיש מה להרחיב מבחינת דיבור על Dell ב-20". הדגמים האיכותיים שלה עם סיכוי גבוה לאספקה מהירה בארץ הם רק מגודל 24" ומעלה.

ב-20" רחבים יש לך ASUS PW201 עם פאנל P-MVA, אבל אני לא אוהב להמליץ עליו בגלל הציפוי המבריק של הפאנל. מעבר אליו רק ב-22"/24" ומעלה יש פאנל איכותי רחב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים