עבור לתוכן

disk boot failure לאחר החלפת צורב+הצורב והHD לא מזוהים בביוס.;

Featured Replies

פורסם

אהלן.

לאחר חיפוש בת'רדים קודמים בפורום בנושא הזה, עדיין לא הצלחתי למצוא את הפתרון.

הארדיסק + צורב IDE נמצאים במחשב הזה, החלפתי צורב ואני מקבל את ההודעה system boot failure. שיניתי סדר עליה בביוס אבל זה לא משנה כי

ההארדיסק והצורב לא מופיעים בביוס. מה עושים במצב כזה ?

בינתיים ניתקתי וחיברתי חזרה את הכבלים של ההארדיסק, לא עזר.

תודה מראש.

פורסם

קצת קשה לפתור תקלות כאלה מרחוק, אבל ננסה

הם על אותו כבל IDE? מה הג'ימפור של כל אחד מהם? (אם הם על אותו כבל הם חייבים להיות מוגדרים בהתאם בתור מאסטר וסלייב. גם אם כל אחד מהם על כבל נפרד, צריך לג'מפר, למרות שמקרה כזה לא יסביר למה ההארדיסק לא מזוהה, אם לא שינית לו את הג'ימפור).

תנסה לנתק את הצורב, לג'מפר את ההארדיסק בתור מאסטר (או סינגל, תלוי מה היצרן) ולראות אם המחשב עולה, כדי לפסול אפשרות של קלקול חומרה.

תחזור עם התשובות, ונראה מה הלאה.

פורסם
  • מחבר

הם על אותו הכבל. אני לא יודע מי המאסטר ומי הסלייב כי שום דבר לא מופיע לי בביוס.

לא נגעתי כלל בחיבורי ההארדיסק\צורב. פשוט לקחתי את הצורב הקיים , הוצאתי אותו ואל תוך החיבורים הקיימים שלו הכנסתי את החדש , לא שונה דבר כאן, זה מה שמתסכל אותי...

ניתקתי את הצורב כמו שאמרת, המחשב לא מזהה בכלל boot sector . אין לו כלום . הוא "מחפש" עד שהוא מגיע לפלופי (שמוגדר לו כאמצעי האחרון לתת בוט ממנו)

פורסם

לא נגעתי כלל בחיבורי ההארדיסק\צורב. פשוט לקחתי את הצורב הקיים , הוצאתי אותו ואל תוך החיבורים הקיימים שלו הכנסתי את החדש

סבבה. מה שהיית צריך לעשות, זה לנתק את הצורב הישן, לבדוק מה בדיוק הג'ימפור שלו, להעתיק לצורב החדש ואז להכניס. יש עליך את הצורב הישן? הספקת לגעת בינתיים בג'ימפור של ההארדיסק?

פורסם
  • מחבר

את הצורב הישן שמתי במחשב שלי (הוא ישן אבל לא עבד כמעט בכלל, אז שמתי את שלי במחשב ההוא ואת הישן כאן).

מה הכוונה "מה הג'ימפור שלו ?" פתחתי עכשיו את המחשב לראות למה אתה מתכוון, אני לא רואה הבדל כלשהו ביניהם.

פורסם

על כל כונן (IDE) יש פלסטיקים קטנים כאלה שיש בתוכם מתכת, שמקצרת בין שני פינים. החתיכת פלסטיק הזאת נקראת ג'אמפר (או שלשני הפינים קוראים ג'אמפר, לא סגור על זה). אתה יכול להעביר את הג'אמפר ממקום למקום, וזהו למעשה אמצעי קלט לכונן. ככה אתה יכול להגיד לו להיות מאסטר, סלייב, או שיחליטו בשבילו, או שהוא כונן בודד (כמובן שיש עוד אפשרויות יותר מתקדמות בחלק מהכוננים). אתה צריך להעתיק בדיוק את המיקום של הג'אמפר מהכונן הישן לכונן החדש, רק כך המחשב יזהה את הכל (וכשאני אומר "מיקום" אני מתכוון לברירה בין: מאסטר, סלייב, או cable select, יכול להיות שהמיקום הפיסי יהיה שונה אם הכוננים מתוצרת שונה, למרות שרוב הסיכויים הם שזה יהיה אותו דבר).

להסבר יותר מפורט אתה צריך לחפש בגוגל ולקרוא מה זה ג'אמפר, מה זה מאסטר, סלייב, cable select, ולקרוא על ג'ימפור כוננים.

פורסם

אם יש בעיה בלי צורב בכלל רק עם דיסק, אז כבל לא מחובר נכון או כבל מקולקל או פינים על דיסק.

תבדוק טוב טוב איך כבל מחובר לדיסק ולוח.

פורסם
  • מחבר

שאול, אתה מלך. המחשב הזה שייך לחברה שלי והיא באמצע פרויקט. אם היא היתה חוזרת הביתה ורואה את זה, סביר להניח שלא היה לי אשך.

אני הייתי צעד אחד לפני ייאוש ולקיחת המחשב לטכנאי השכונתי, שהוא אמין בערך כמו אולמרט. (ניימדרופינג: גאיה מחשבים - יש לי הרבה חומר שלילי לכתוב עליהם אבל זה לא לכאן...)

זה בסך הכל היה הג'ימפור.

תודה.

:xyxthumbs:

פורסם

תודה!

קצת לא נעים לי שגזלתי עבודה מהטכנאי השכונתי. מצד שני, מגיע לך לחסוך על זה שנכנסת לאינטרנט חקרת ומצאת את התשובה בעצמך. שמחתי לעזור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים