עבור לתוכן

בעיה | טמפ' מעבד גבוהה לאחר החלפת משחה תרמית.

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולכם ,

יש לי בעיה , המחשב שלי התחמם לטמפ' דיי גבוהה , כי כל ישום שהדלקתי שמעתי שהמאוור התחיל להסתובב יותר RPM וגם הטמפ' עלתה ..

הטמפ' הייתה בגבול שי 45-55 ... אז הורדתי את הגוף קירור של המעבד , הורדתי את המשחה התרמית הישנה , ושמתי חדשה של ZALMAN .

המשחה פוזרה לכל אורך המעבד אך כשהפעלתי ראיתי שהטמפ' של המעבד הוא 88 -90 , למרות שהפעלתי את המחשב , הכל עובד נורמאלי! לא נתקע אפילו טיפה , וגם משחקים עובדים נורמאלי לגמריי והמחשב לא נכבה בעצמו .

הגוף קירור אכן נוגע במעבד ככה שאני לא מבין מה יכול לעשות את הבעיה הזו ? אולי ה סנסור של הטמפ'?

תודה לעוזרים .

פורסם

אתה בטוח שמרחת את החומר התרמי כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

יאפ , נמרח וגם כשסגרתי עם המאוור הוא פשוט נמרח עוד יותר לאורך כל המעבד

פורסם

תפעיל תוכנת מאמץ(OCCT)

ובאותו זמן תבדוק גם מה מצב הטמפ' של המעבד.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שגם בתוכנות כמו EVEREST זה לא מראה את הטמפ' האמיתית , ככה שגם ב BIOS זה לא ... וזה כבר ככה מאז שנים הבעיה הזו ( שנה - שנתיים )

והפעלתי תוכנות מאמץ והמעבד שלי הגיע ל 100 % והוא היה ככה איזה 5 דק' ולא הייתה שום קריסה

פורסם

אז כנראה שפשוט מדובר בחיישן פגום.

איזה לוח זה? יש לך עליו עדיין אחריות?

פורסם
  • מחבר

אחריות אין כבר , והלוח של גיגבייט ... דגם לא זוכר כי המחשב של סבתא שלי , הוא לא עד כדי כך ישן בכל מקרה :S ...

ואם הבעיה בחיישן פגום זה לא אמור להשפיע על כלום בגדול ? כל עוד הכל עובד נורמאלי? ( ככה זה נראה לפחות )

פורסם

אם הרצת בדיקות מאמץ, והכל פועל כשורה - אין בעיה.

חיישן פגום רק מונע ממך את האפשרות לבדוק טמפ' בעת הצורך.

אבל היות והמחשב שייך לסבתא שלך, אז אין אם זה בעיה(אני מניח שסבתא שלך לא עושה OC)

פורסם
  • מחבר

אכן , חחח .

העניין פה הוא רק שחשבתי שיכול להיות שקיימת בעיה , וניתן לטפל בה לפני שהיא תהיה חמורה יותר ותפגע בהתקני חומרה אחרים ,

וגם קורה כשמדליקים את המחשב אחרי הרבה זמן , ספק הכח עושה הרבה רעש כאילו שהמאוור עובד על RPM מאוד גבוהה ואחרי כמה דק' זה מפסיק לגמריי , ניסיתי גם להחליף את המאוור בספק עצמו וזה גם לא עזר 0.0 מאוד מוזר כל העניין הזה

פורסם

המחשב לא היה שורד ב-OCCT עם טמפ' של 90 מעלות למעבד.

במצב כזה גם היית מרגיש את תוצאות הטמפ'(בהנחה והיא הייתה אמיתית) בעבודה שגרתית על המחשב.

הספק מוציא אוויר ממש חם מפתח שלו?(הוא אמור להיות קצת חם, אבל לא בצורה מוגזמת)

פורסם
  • מחבר

לפני הרבה שנים במחשב הישן שלי גם היה את הקטע עם הספק , אבל זה לא ממש השפיע .. וגם , כאשר הספק עושה את הרעש החזק הזה , בקושי אפשר להרגיש אוויר יוצא , וכאשר הרעש מופסק מרגישים שיוצא זרם אוויר ממש נורמאלי

פורסם

יכול להיות שהמאוורר של הספק עומד לשבוק חיים.

הרעשים שאתה מתאר נשמעים כמו רעשי מנוע.

פורסם
  • מחבר

כמו שציינתי החלפתי את המאוורר , אותו רעש גם.

אבל זה רק כאשר המחשב לא עבד הרבה זמן כמו שעה ככה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים