עבור לתוכן

מחשב נייד עם תדירות רענון של 75 מגה הרץ או יותר

Featured Replies

פורסם

רענון מסך, עברתי היום על כמה מחשבים ניידים בכמה חנויות ובכולם הייתה רק אפשרות של 60 מגה הרץ

יש 75+?

תודה

איל

פורסם

במסכי LCD אין משמעות ל "תדירות" הנ"ל

פורסם

מסכי LCD (גם למחשבים) עובדים ב 60Hz.

פורסם
  • מחבר

אה, אז אין שום דבר שאפשר לעשות בנושא אני מבין, נכון?

אם כך, יש מחשבים ניידים עם מסך לא LCD?

[אם אני זוכר נכון יש עוד סוג של מסך דק חוץ מLCD, אבל אני מניח שהוא לא בשימוש בניידים...]

פורסם

למה אתה צריך את הדבר הזה ?

תאיר את ענינו

פורסם

מסכי LCD (גם למחשבים) עובדים ב 60Hz.

זה לא מדוייק

במסך LCD אין תדר רענון כמו בCRT, התמונה לא מתעדכנת X פעמים בשניה

כל נקודה נשארת בסטטוס שלה עד שהיא "מקבלת פקודה" להשתנות[br]פורסם בתאריך: 24.10.2008 בשעה 21:56:37

[אם אני זוכר נכון יש עוד סוג של מסך דק חוץ מLCD, אבל אני מניח שהוא לא בשימוש בניידים...]

יש ניידים עם מסך LED

פורסם

אין ניידים עם מסך לא LCD.

LED זה רק סוג של תאורה אחורית.

כל מסכי ה-LCD בניידים מסוגלים להתעדכן בתדר 60HZ בלבד. גם במסך LCD שולחני, 75HZ זו רמאות, זה לא באמת 75HZ.

פורסם

כל מסכי ה-LCD בניידים מסוגלים להתעדכן בתדר 60HZ בלבד. גם במסך LCD שולחני, 75HZ זו רמאות, זה לא באמת 75HZ.

אתה מפספס את הנקודה, התמונה במסך LCD לא מתעדכנת X פעמים בשניה, היא סטטית. (להבדיל מתמונה במסך CRT שמוקרנת X פעמים בשניה)

Much of the discussion of refresh rate does not apply to the liquid crystal portion of an LCD monitor. This is because while a CRT monitor uses the same mechanism for both illumination and imaging, LCDs employ a separate backlight to illuminate the image being portrayed by the LCD's liquid crystal shutters. The shutters themselves do not have a "refresh rate" as such due to the fact that they always stay at whatever opacity they were last instructed to continuously, and do not become more or less transparent until instructed to produce a different opacity.

http://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate

.

יש טלוויזיות LCD "בתדר" 120HZ

פורסם

היא עדיין לא סטטית, היא מתעדכנת 60 פעם בשניה, בין העדכונים היא סטטית (בניגוד ל CRT כמובן). טכנלוגית, אם קצב הרענון של המסך ה 2 מילי שניות אז אפשר לעדכן את המסך ב 500Hz גם (לפחות תאורתית מבחינת הפיקסלים).

פורסם

כלומר הקצב המקסימלי בו יכולים הSHUTTERS (מה המילה בעברית?) להתעדכן הוא שישים פעמים בשניה?

מה גורם למגבלה הזאת?

פורסם

צםצם, אמרתי שהוא 500 פעמים בשניה (תאורתית). למה יש את המגבלה ? אני מניח שבין היתר זה גם זמן תרגום המידע שמגיע וגם הזמן שלוקח לעדכן את כל הפאנל. אבל אם יש מסכי LCD שמסוגלים להגיע ל 120Hz אז כנראה שאפשר להגיע ליותר בלי יותר מדי בעיה (אין לי מושג למה הגבילו את זה ל 60, אני לא מומחה בתחום).

פורסם

אוקיי, פחות או יותר הבנתי :)

תודה על המידע והתיקון

פורסם

Hz משמעותי כמות פעמים בשניה. אזי 60 הרץ אומר 60 פעם בשניה, הנוסחה למעבר בין כמות פעמים בשניה לשניה היא 1 חלקי הכמות. עכשיו בדרך כלל זה יוצא מספרים ממש קטנים, אז מכפילים ב 1000 כדי להגיע משניות למילישניות. 60 פעמים בשניה = 1000*1/60 = 16.67 מילישניות (הזמן בין עדכונים של התמונה).

אותו דבר לגבי המעבר מ 2 מילישניות ל 500 פעמים בשניה (אם כי זה קל יותר לראות את זה סתם ככה) אבל זה רק ההתייחסות למעבר בין צבעים נטו (ולכן אמרתי בתאוריה, אני לא יודע איזה תהליכים בדיוק קוראים במסך).

פורסם

את המתמטיקה אני יודע, אני דיברתי על אספקט אחר

לצורך העניין, המסך מציג תמונה (סטאטית)

במסך CRT קצב הרענון מוגבל למספר הפעמים שתותח האלקטרונים "יורה" על הפיקסל

במסך LCD, מרגע שהפיקסלים הגיעו "לצבע שלהם" (יותר נכון, שהצמצם הגיע לשקיפות שלו), תיאורטית, קצב הרענון הוא "אינסופי" כי אין בעצם רענון

אז המגבלה היא לא בגלל זמן המעבר (RESPONSE TIME)

ייתכן שהמגבלה היא בגלל רוחב פס כי נתקלתי במסכים (נניח של EIZO) שבהם מצויין תדר רענון אחד לחיבור דיגיטלי ותדר רענון שונה לחיבור אנלוגי

פורסם

אם אני זוכר נכון, קראתי שה120HTZ בטלוויזיות

הם בעצם לוקחים 60, ובין כל 2 תמונות יוצרים תמונת ביניים נוספת המורכבת ממוצע 2 התמונות וככה מקבלים 120.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים