עבור לתוכן

חיבור לאינטרנט ללא תלות במחשב הראשון

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי 2 מחשבים בבית.

הראשון מחובר לאינטרנט בדרך הרגילה דרך כבל USB ומודם, והמחשב השני מחובר דרך המחשב הראשון באמצעות כבל מוצלב (אדום) היוצא מהמארז של המחשב הראשון אל המחשב השני ומספק לו אינטרנט. כלומר, לא ניתן לגלוש באינטרנט במחשב השני כאשר הראשון איננו מחובר.

אני רוצה להפוך את המחשב השני על מנת שלא יהיה תלותי במחשב הראשון (כמובן, ידועים החסרונות באינטרנט שיתופי כמו אצלי - מהירות אינטרנט שמתחלקת בני שני המחשבים, מהירות ההורדות וכו'). האם קיימת דרך להפוך את המחשב השני למחשב שמקבל אינטרנט ללא תלות במחשב הראשון מבלי לחבר אותו למודם וכבל USB?

(אגב, איני מתכוון לשיטת הנתב - מכיון שבנתב המהירות מתחלקת ואינני רוצה בזה).

תודה לעונים! :) :) :)

פורסם

אם אתה רוצה לחבר שני מחשבים לאינטרנט ללא תלות אחד בשני אתה חייב נתב.

פורסם

המהירות תתחלק בכל מקרה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הפתרון בשבילך הוא לקנות נתב / לבקש מבזק להחליף את מודם ה USB למודם רשת, לעשות לו הסבה לנתב ולחבר אותו לסוויץ'.

פורסם

במחירים של היום כבר עדיף לקנות נתב נורמלי ב200 ש"ח

פורסם

שלום,

יש לי 2 מחשבים בבית.

הראשון מחובר לאינטרנט בדרך הרגילה דרך כבל USB ומודם, והמחשב השני מחובר דרך המחשב הראשון באמצעות כבל מוצלב (אדום) היוצא מהמארז של המחשב הראשון אל המחשב השני ומספק לו אינטרנט. כלומר, לא ניתן לגלוש באינטרנט במחשב השני כאשר הראשון איננו מחובר.

אני רוצה להפוך את המחשב השני על מנת שלא יהיה תלותי במחשב הראשון (כמובן, ידועים החסרונות באינטרנט שיתופי כמו אצלי - מהירות אינטרנט שמתחלקת בני שני המחשבים, מהירות ההורדות וכו'). האם קיימת דרך להפוך את המחשב השני למחשב שמקבל אינטרנט ללא תלות במחשב הראשון מבלי לחבר אותו למודם וכבל USB?

(אגב, איני מתכוון לשיטת הנתב - מכיון שבנתב המהירות מתחלקת ואינני רוצה בזה).

תודה לעונים! :) :) :)

מה זאת אומרת שהמהירות מתחלקת? כפי שאני מבין את זה היא ממש, אבל ממש, לא מתחלקת. כל אחד המחשבים שמחובר לנתב מקבל את רוחב הפס הדרוש לו לצורך הפעילות שלו באינטרנט. כאשר אחד המחשבים כבוי, המחשב השני מקבל את כל רוחב הפס. אולי אתה מבין את המונח "מתחלקת" בצורה אחרת, אבל בעולם האינטרנט "חלוקת" רוחב הפס היא די סוציאליסטית -- כל אחד מקבל על פי צרכיו...

פורסם

אצלי בדירה למודם (שקיבלתי מהכבלים נראה לי) יש יציאה של USB וגם יציאה של כבל רשת ואני מחבר אליו שני מחשבים שונים (הקרוב דרך ה-USB והרחוק דרך הכבל רשת) וכל מחשב מקבל אינטרנט בנפרד ולא קשור אחד לשני (כמובן חוץ מהמהירות הפחותה בכל מחשב כששניהם מחוברים בו זמנית).

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת שהמהירות מתחלקת? כפי שאני מבין את זה היא ממש, אבל ממש, לא מתחלקת. כל אחד המחשבים שמחובר לנתב מקבל את רוחב הפס הדרוש לו לצורך הפעילות שלו באינטרנט. כאשר אחד המחשבים כבוי, המחשב השני מקבל את כל רוחב הפס. אולי אתה מבין את המונח "מתחלקת" בצורה אחרת, אבל בעולם האינטרנט "חלוקת" רוחב הפס היא די סוציאליסטית -- כל אחד מקבל על פי צרכיו...

אז כנראה שלא הובנתי נכון.

כשאני אומר "מתחלקת", אני מתכוון שכאשר שני המחשבים מחוברים לאינטרנט אז המחשב שלי (שלא מחובר דרך המודם) מקבל מהירות נמוכה יותר מזה שמחובר ישירות דרך המודם.

זה לא עוזר לי שכאשר המחשב הראשון מכובה, אני מקבל את כל רוחב הפס. צא מנקודת הנחה שהמחשב הראשון תמיד מחובר לאינטרנט: במקרה כזה, אני לעולם לא יכול להנות מכל רוחב הפס, אז מה יעזור לי נתב במקרה הזה?

בקיצור:

אנסח את שאלתי אחרת. אני רוצה מהירות אינטרנט רגילה ומקסימלית למחשב שלי בלי שום קשר לראשון. יש דרך לעשות את זה ללא נתב?

פורסם

גם אם נתב אתה לא יכול לעשות את זה...

אתה צריך חיבור שונה לאינטרנט בשביל שלא תהיה תלות בינהם מבחינת רוחב הפס.

פורסם

יש כמה דרכים לחלק קו אינטרנט אחד ל2 מחשבים או יותר.

באף אחת מהן לעולם לא תקבל את מלוא רוחב הפס כאשר מחשבים אחרים גם משתמשים בו.

הדרך המומלצת ביותר היא באמצעות נתב, ואם תקנה אחד כזה שמאפשר לך להגדיר QOS ביתי בצורה טובה,

תוכל לשלוט במאפייני החיבור, ולהגדיר עדיפות גבוהה יותר למחשב שלך, או לאפליקציות ספציפיות.

פורסם
  • מחבר

גם אם נתב אתה לא יכול לעשות את זה...

אתה צריך חיבור שונה לאינטרנט בשביל שלא תהיה תלות בינהם מבחינת רוחב הפס.

נראה לי שהבנתי.

צריך פשוט להתקשר להוט ולנטוויז'ן (סתם דוגמא) ולבקש נקודה חדשה למחשב השני.

פורסם

וגם לשלם להם כפול...

פורסם

אני חושב שכלכלית יהיה עדיף לקנות ראוטר ולשדרג את חבילת הגלישה.

פורסם

אני חושב שכלכלית יהיה עדיף לקנות ראוטר ולשדרג את חבילת הגלישה.

+1

במקום עוד קו, שיעלה המון כסף, שדרג את האינטרנט לפי 2 יותר רוחב פס, המחיר יהיה יותר זול, ותשתמש כבר בנתב וזהו...

פורסם

ADSL או כבלים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים