עבור לתוכן

שאלה על קצב העברת נתונים

Featured Replies

פורסם

שלום

לא ידעתי איפה אפשר לפתוח את ההודעה הזאת, אבל אני רוצה לשאול על העברת נתונים, ואני חושב שזה קשור בתקשורת.

קראתי את המידע על bit rate שיש פה ויש לי שאלה שלא הבנתי אותה . http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A6%D7%91_%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

הבנתי שה bit rate מציין כמות של ביטים העוברים תהליך כלשהו לאורך זמן מסוים. ולא הבנתי בדיוק מזה אומר.

למטה קצת בדף, רשום - "קצבי נתונים נפוצים" ואז מופעים כל הנתונים ולא הבנתי בדיוק איך זה מתקשר נגיד לקובץ שיר מסוים או וידיאו.

רשום שם שקבצי mp3 הם בקצב נתונים של 192kbit/s, מזה אומר בדיוק? שככל שה kbit/s יותר גובהה כך איכות השיר תיהיה טובה יותר?

אפשר הסבר ממישהו שמבין?

זה חושב לי

תודה

פורסם

קבצי מולטימדיה למשל מאוכסנים על הדיסק שלך בצורה דיגיטלית של אפסים ואחדים. הביטרייט של הקבצים קובע כמה גודל (ביטים) הם יתפסו לך על הדיסק וכתוצאה מזה מה תהיה האיכות שלהם (בפורמט ופרטמטרים דומה, ביטרייט גבוהה יותר אומר איכות גבוהה יותר).

ביטרייט זה המדד העיקרי לאיכות אבל לא היחידי (כי יכול להיות אלגוריתם דחיסה טוב יותר באותו ביטרייט למשל).

פורסם

אם השיר שלך ב192kb/s זה אמור שעבור כל שניה של שיר יש לך 192 ביטים של נתונים. ככל שיש לך יותר ביטים לשניה, משמע יותר מידע לשניה, האיכות יותר טובה.

פורסם

יש גם פורמטים עם קצב משתנה (כמו VBR MP3) שאז כל שניה משתנה האיכות לפי איך שהאלגוריתם מחליט.

פורסם

אם השיר שלך ב192kb/s זה אמור שעבור כל שניה של שיר יש לך 192 ביטים של נתונים. ככל שיש לך יותר ביטים לשניה, משמע יותר מידע לשניה, האיכות יותר טובה.

192 אלף ביטים בשניה.

פורסם

צודק, סליחה טעות שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים