עבור לתוכן

הסבר על AP וריפיטרים

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי AP שרשום עליו Smartnet אבל כאשר מריצים חיפוש למודל WL-699 VER.C מוצאים שזה של SparkLAN

את הדגם הספציפי קצת קשה למצוא ברשת אבל מצאתי דגם דומה - פה'>http://www.sparklan.com/product_details.php?prod_id=44]פה http://www.sparklan.com/product_details.php?prod_id=44

אציין שבדגם שלי רק מצב 3 ו 4 פעילים

על שני המצבים 1 ו 2 רשום N\A

יש לו כניסת ETHERNET, מתח, ואני מצליח למצוא אותו באלחוט דרך הנייד.

אין לי מושג איך מקנפגים אותו ומה הוא אמור לעשות אני רק מקווה שזה יכול לעזור לי בהגדלת הטווח לרשת.

אם זה יכול לעזור אז אשמח לקבל עזרה כיצד או לפחות להבין מה זה אמור לעשות.

שאלה נוספת היא על ריפיטרים - הבנתי שזה קולט את האות המשודר ומגביר אותו.

האם הוא צריך קינפוג או שזה ממש כמו מ.ק 22 תחנת ממסר לתדרים קבועים ?

פורסם

מצב 1? 2? 3? 4? מה זה בדיוק אמור להגיד לנו :nixweiss:

לפי הלינק זה AP/wireless bridge בלבד, כלומר אתה מחבר אותו לרשת כלשהי דרך החיבור רשת והוא נותן גישה אלחוטית אליה.

הדרך היחידה שאתה תוכל להגדיל בעזרת המכשיר הזה את הכיסוי האלחוטי היא לחבר אותו עם כבל ארוך לנתב ולהציב אותו במקום שאין קליטה.

לגבי משחזרים (repeaters), אתה צריך להגדיר אותם, זה לא שאתה מציב אותו בשטח והוא מתחיל לשדר מחדש את כל מה שהוא קולט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אכן זה מה שחשבתי שהדבר הזה עושה, כך שזה לא יכול לעזור לי.

לגבי חיבורו לנתב ומשיכת כבל עד לאיזור ללא כיסוי - הפתרון הזה הוא אכן הפשוט ביותר,

אבל אני לא מעוניין בכבלים כלל (ענייני דקורציה שלא נכנס אליהם.. תשאלו את חברה שלי ;))

זה משאיר אותי עם ריפיטר או לקנות מתאם רשת עם טווח גדול יותר עבור הנייד.

כיום אני משתמש במתאם רשת של TP LINK WN620-G לדבר הקטנצ'יק הזה יש טווח יפה מאוד אבל הוא עדיין לא מספיק.

מישהו יכול (פרט לדפי הנתונים השקריים) לעזור לי לגבי טווחי הכיסוי של מתאמי הרשת השונים שיש בשוק.

האם המתאם שיש ברשותי נחשב בעל כיסוי טוב או שאני יכול למצוא יותר טוב ?

כמו כן מהו טווח הכיסוי של ריפיטר ?

פורסם

המחשב הנייד הוא ללא כרטיס אלחוטי פנימי? בדר"כ הם יציגו ביצועים טובים יותר מתאמים חיצונים.

כמעט כל כרטיסי הרשת שנמחרים כיום מציגים מניסיוני כמעט אותם נתונים.

אישית אני לא מת על מוצרים של TP-LINK, לא היה לי נסיון טוב עם המוצרים שלהם, אבל זה לא אומר שתקבל ביצועים טובים יותר מכרטיס אלחוטי אחר.

בכל מקרה, משחזר או כרטיס חדש הם לאו דווקא מה שאתה צריך. מה המרחק שבו אתה צריך לקלוט? האם מדובר בקומה אחרת? הנתב או החדר בו נמצא המחשב הם ממ"ד או מרתף? איזה נתב יש לך?

פורסם
  • מחבר

הנייד הוא T40 ויש לו אלחוט פנימי, אבל אני לא מסכים איתך שיש לו טווח טוב יותר.

אני משתמש במתאם חיצוני של TP LINK והטווח שלו הרבה יותר גדול ואני מאוד מרוצה ממנו/

המרחק ממנו אני צריך לקלוט הוא בערך 50 מטר דרך קירות ומפלס שונה.

איך אני יודע איזה נתב זה ? לא כתוב עליו כלום וכשאני נכנס לתפריט שלו כתוב - DSL וזהו.

פורסם

תמיד כתוב משהו... אם כתוב DSL בצבע כחול על רקע שחור אז כנראה זה RTA1025W, כלמור אתה לא מתחיל עם נתונים מרשימים במיוחד.

50 מטר ומפלס שונה (אני מניח גם כמה קירות בדרך)... גם עם רפיטר זה מרחק גדול. אם אין לך דרך להעביר כבילה לשם או לפחות למקום באמצע ויש לך שקע טלפון של אותו קו כמו שהמודם/נתב (שכנראה) שיש לך מחובר עליו, HPNA3 יכול להיות פתרון יותר טוב בשבילך. תעשה חיפוש בפורום ו/או בגוגל תמצא עוד מידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים