עבור לתוכן

כמה frames per seconds נחשב טוב?

Featured Replies

פורסם

אני רואה הרבה סיקורים ובאנצ'ים שמשתמשים במושג FPS (פריימים לשניה)

הבנתי שאיזור ה40 נחשב סבבה...

מה לדעתכם נחשב למספיק טוב ומה כבר מעצבן?

פורסם

35-60=טוב

-25=לא טוב

אם היית עושה חיפוש בפורום היית מוצא את התשובה.

פורסם

אי אפשר לתת לך תשובה כי זה סובייקטיבי.

מעבר לזה, זה תלוי בסוג המשחק.

לRTS מספיק לרוב קצב של כ30 בזמן שלFPS נדרשים לרוב 45 לפחות.

פורסם

אך זה לא מספיק? אם סרטים רואים במהירות של 25 תמונות לשניה ויש הרבה אקשן בסרטים?

פורסם

סרט ומשחק הם שני דברים שונים עם דרישות שונות.

ברוב המשחקים 30+ זה תמונה חלקה ונעימה לעין. במקרה שיש לך LCD אז ה FPS המאקסימלי שהמסך יציג הוא 60FPS. על מנת שהמשחק תמיד יעבוד חלק צריך 45+ בשביל שבנפילות FSP הוא יהיה בסביבות ה 30.

כאמור יש משחקים נוראיים שיש בהם נפילות FPS של 30 פריימים ואז אתה בבעיה (מ 45FPS ל 15) אבל זה רק עם התכנות של המשחק לא משהו.

פורסם

בסרטים יש מן אפקט של טשטוש בין כל פריים (Motion Blur) שגורם לך לחשוב שהתנועה חלקה יותר.

בכל מקרה זה תלוי במשחק, אם סגנון המשחק לא מצריך תגובה מהירה והרבה תזוזה מהירה גם FPS נמוך יהיה שחיק, אך אם סגנון המשחק מהיר יותר עם הרבה תזוזה (כמו UT או משהו) אז יהיה צורך בFPS גבוה יותר.

פורסם

ברוב המשחקים 30+ זה תמונה חלקה ונעימה לעין. במקרה שיש לך LCD אז ה FPS המאקסימלי שהמסך יציג הוא 60FPS. על מנת שהמשחק תמיד יעבוד חלק צריך 45+

טעות... זה שמסך LCD הוא 60HZ זה לא אומר שהוא מציג 60FPS, אין שום קשר... (ואת זה אני יכול להגיד לך מהבדל במשחקים בין 60FPS ל 120FPS למשל)

CRYSIS WARHEAD עובד אצלי על 20-30 FPS וזה זז חלק, לעומת זאת משחק כמו COD4 זה בלתי אפשרי לשחק בפחות מ 50FPS

אז שוב אי אפשר לקבוע כמה FPS זה טוב, זה תלוי במשחק

פורסם

מסך LCD לא יציג יותר מ 60 תמונות בשניה, בדוק. ואין הבדל בין 60 ל 120.

פורסם

טעות... זה שמסך LCD הוא 60HZ זה לא אומר שהוא מציג 60FPS, אין שום קשר... (ואת זה אני יכול להגיד לך מהבדל במשחקים בין 60FPS ל 120FPS למשל)

CRYSIS WARHEAD עובד אצלי על 20-30 FPS וזה זז חלק, לעומת זאת משחק כמו COD4 זה בלתי אפשרי לשחק בפחות מ 50FPS

אז שוב אי אפשר לקבוע כמה FPS זה טוב, זה תלוי במשחק

כמו שאמרו מעלי, לא יכול לתת יותר מ 60FPS.

פורסם

לפי דעתי הנתון הכי מעניין בbenchmarks זה הmin FPS כי אם הוא יורד מתחת לרמה מסוימת אתה תסבול במשחק בלי קשר לממוצע או המקסימום. FPS חשוב שיהיה מספיק ויהיה יציב.

פורסם

תלוי מאוד במשחק...

למשל קרייסיס אני משחק עכשיו על 20-25 ולפעמים יורד ל 15 אפילו, אבל המעבד של חזק (הוא כרגע 3@) ויש לי הרבה ראם אז אין תקיעות ו"גיהוקים",

המשחק עובד חלק, פשוט עם FPS נמוך, ותאמת אני כמעט מצליח לשחק, וכשבא אליי חבר, הראתי לו את זה, הוא טען שזה חלק לגמרי ושאין

בעיה לשחק ככה...

קרייסיס אני אישית יכול לשחק וממש להנות ב 25-30 אבל כדי להגיע לזה אני צריך לבטל צל או משהו גדול אחר אז אני מעדיף FPS טיפה יותר נמוך ושיראו טוב.

פורסם

גם אצלי המקסימום הוא 60 FPS

אני משחק ב LOTRO - LORD OF THE RINGS ONLINE

ובמקומות משחקים שיש עשרות שחקנים ביחד המקסימום אין לי שום נפילות כמעט (מחשב חדש וכ. מסך חדיש)

מה שכן כשאני בודק את הFPS תמיד ראיתי לא יותר מ60. בדוק

פורסם

כמו שכבר נאמר, המספר הנחשק הוא 60 FPS, שכן רוב כרטיסי המסך מגבילים ב DEFAULT את המספר המקסימלי האפשרי ל 60 (אף שניתן להסיר את ההגבלה )- מהסיבה הפשוטה, שהעין האנושית לא מבחינה בהבדל מעל מספר זה. מספר זה ייתן את התחושה הכי מציאותית למשחק.

למשחקים החדשים דרוש כרטיסי מסך/מעבדים עוצמתיים במיוחד על מנת לעבוד על 60 FPS, אך האזור שגם נחשב "טוב" הוא האיזור שבין 30-60 FPS. מתחת לזה יהיה ניתן להרגיש בהדרגה בהבדל ניכר, מה שכנראה יפחית מהיכולת שלך להנות מהמשחק.

פורסם

לא כל כך צודק, יש לך שם כמה אי דיוקים.

דבר ראשון,זה לא שהעין האנושית לא מסוגלת להבחין ביותר מ 60FPS, ברק מופיעה להרבה הרבה פחות מזה ואתה רואה ברק, העיניין שרוב

מסכי ה LCD לא יכול להציג יותר מ 60, אם הכ.מ שולח להם יותר מזה קורה מצב שחלק מהפריימים נזרקים, וכתוצאה מאי סינכרון בפריימים נוצר חתך בתמונה,

כדי למנוע תופעה יש את ה VSYNC, שהוא מגביל את ה FPS ל60, אך יש לזה גם חסרונות (חפשו בגוגל אין לי כוח לפרט יותר מזה..)

דבר שני, אין כזה דבר-"אזור טוב", לכל משחק זה אחרת כמו שאמרו פה - ל RTS מספיק 30, למשל המשחק CNC 3 מוגבל ל 30 FPS

ולא משנה איזה חומרה יש לך אתה לא תעבור את זה.

במשחקים יותר מהירים עם שינויים יותר קיצוניים בתמונה - ניקח לדוגמה את COD 4 - עדיף בסביבות 60, משום שבמשחקים כאלו יש נפילות

FPS, ברגע שהוא נופל נמוך מידי אתה תרגיש את זה.

עוד משהו, יש משחקים יוצאים מהכלל, ניקח שני דוגמאות קיצוניות, הראשונה היא קרייסיס, למרות שזהו משחק FPS מהיר, 30 יהיה חלק.

הדבר הזה קורה בד"כ בגלל ה MOTION BLUR, יש כאלא שיוכלים לשחק גם עם 15-20 וכמעט ולא לשים לב.

הדוגמה השנייה שאני אקח היא CSS, במשחק זה גם 60 FPS לא יספיק, וע"מ לקבל משחק חלק לגמרי צריך 100FPS.

אך שתי דוגמאות אלא הן קיצוניות, אך בד"כ מעל 60 אין הבדל ומתחת ל20 זה בלתי שחיק, הגדרה יותר מדוייקת מזאת לא תיהיה

מדוייקת, דבר זה משתנה מאדם לאדם ומעיו לעין.

תיקונים ייתקבלו בכיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים