עבור לתוכן

עזרה בבחירת זכרונות DDR3 - ללא תקציב

Featured Replies

פורסם

חג שמח לכולם

אני עומד לקנות מחשב חדש ואני רק צריך המלצה לזכרונות שיחזיקו ל-OC כמה שיותר טוב

אבל שלא יהיו הזכרונות הכי מהירים בשוק

כרגע אני רק רוצה שהם לפחות ישתוו למודולים המהירים של DDR2 אבל לא מחפש את השיא שיש כרגע ב-DDR3

הלוח יהיה ASUS Formula Extreme

כרגע אין תקציב

נחשוב על תקציב אחרי שאראה מה סדר גודל המחירים והביצועים

בבקשה לא לבלבל את השכל כמה שזה לא משתלם ולא זול ושאני אהבל ;D

תודה רבה רבה לעוזרים

פורסם

קרא את הדיון הבא. המחיר הוא אינו הסיבה היחידה, כי יש גם DDR3 זול. הסיבה היא שאין תוספת ביצועים.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=365945.0

"אין תוספת ביצועים"- (אני הולך לדבר עכשיו נטו על ביצועים) זה משהו מאוד כללי שלא קל במקור לומר, במקרה זה הכוונה היא שאין יתרון חד משמעי לDDR3 וגם לא לDDR2 בכל הנוגע לביצועים. ראשית, הפרש הביצועים הוא קטן מאוד, בשום סוג של עבודה לא יורגש הבדל- גם לא אם תרכיב שני מחשבים זהים כשההבדל בניהם הוא DDR2/3 ותריץ ישומים במקביל. שנית, ההפרש המאוד קטן בביצועים שכן קיים, שניתן למדוד אותו רק עם תוכנות בנצ'מארקינג -שגם זה עניין לא כ"כ מדויק- מאותה סיבה שאם תריץ 3DMARK שוב ושוב, כל פעם תתקבל תוצאה אחרת.

ואחרון חביב, הפרש הביצועים הכ"כ זעיר (ע"ע ראשית) והמוטל בספק (ע"ע שנית) - נוטה לשני הצדדים. במבחן אחד DDR3 מוביל, ובמבחן אחר DDR2 מוביל.

אז אין סיבה לקנות DDR3 אפילו אם הכסף אינו מגביל אותך. ואני גם לא בטוח שיש סיבה לקנות DDR3 אפילו אם הוא עולה לך כמו DDR2, כפי שתוכל לקרוא בת'רד הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366947.0

פורסם
  • מחבר

נו אבל ביקשתי בכל זאת המלצה לזכרונות DDR3

אני הבהרתי שאני מודע לכמה הם לא שווים כלום אבל כרגע זה מה שאני מבקש

שמתי עין על הזכרונות של OCZ 1600MHZ

יש לך דעה עליהם?

חוץ מזה שהם יקרים ועדיף DDR2 1066 שזולים באלף שקל

פורסם

מאוד הדגשת את העבודה שאין תקציב- אין הגבלה, אז הנחתי שאתה חושב שהם לא משתלמים, מאשר שהם פשוט לא טובים יותר.

אז קח משהו זול אולי 1333Mhz מחברה טובה שמקביל במחירו לDDR2 דומה. לא שווה יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

1333

אוקי

אבל איזה CL ו איזו חברה

אני רוצה לעשות המהרה מאסיבית במחשב הזה

פורסם

אם מדובר באוברקלוק, זה תלוי במאפיינים כמו FSB ומכפלה.. אילו מחלקים יש לזכרונות בלוח.

אתה מתכנן אוברקלוק לזכרונות, או שאתה רוצה זכרונות שיוכלו לעבוד בתדרים יותר גבוהים במקרה הצורך אם תגיע לבאס גבוה?

פורסם
  • מחבר

אני מאוד חדש בעניין האוברקלוק

אבל אני מתכנן להכנס לזה חזק מתי שהמחשב החדש יגיע

קראתי פה ושם והבנתי את התיאוריה אבל עדיין לא עשיתי שום דבר בתכלס לגבי זה

אני סגרתי על זכרונות של OCZ 1600 GOLD

אני לא יודע כל כך מה הדגם כי זה פחות או יותר דרך קומבינה ואני אשדרג אותם אחרי שהמחירים ירדו קצת בשנה שנתיים הקרובות

אשמח אם תוכל להסביר לי מה ההבדל בין הדברים השונים שהסברת שם למטה

אני יודע שצריך להתחיל בלהרים את תדר הFSB ואחרי שהוא התייצב להרים את הזכרונות והמעבד

בגדול אני רוצה להמהיר את כל המערכת חוץ מכרטיס המסך

לא סגור כל כך על איך להתחיל עם זה

פורסם

קרא את המדריכים שבאתר (יש 2, השלישי הוא לכרטיסי מסך).

כך תדע מה המקום של הזכרונות באוברקלוק למעבד, וכך תבין שאולי DDR3 לא יתן לך משהו שDDR2 לא יכול לתת. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני יודע את הבעיה של תדר גבוה ותזמונים גרועים

אבל עדיף להכין את המחשב ליום שDDR3 יתפוס תאוצה יקבל שדרוג במודולים ולא אצטרך להחליף לוח אם

פורסם

אתה מעוניין לקבל תוספת ביצועים ע"י אוברקלוק לזכרונות, או שאתה רוצה זכרונות שלא יגבילו אוברקלוק למעבד?

אתה לא תקבל תוספת ביצועים מורגשת עם אוברקלוק לזכרונות, וזכרונות DDR2 לא יגבילו אוברקלוק למעבד.

ויקח עוד הרבה זמן עד שDDR3 יכנס לשוק בצורה חזקה. אל תשכח שכשרכיב חדש נכנס לשוק, הוא אינו מיידית מומלץ לקניה- זה לא שעוד חודשיים יהיו מעבדי Nehalem בחנויות והם יהיו משתלמים בשביל לקנות אותם. אז יקח זמן.

פורסם
  • מחבר

איזה OC כבר אפשר לקוות לקבל מQ9550

ושוב

המחשב הזה ירוץ הרבה שנים אצלי

אני מאמין שהטכנולוגיה תחזיק הרבה זמן

אגב

יש לך מושג אם מתוכננים מעבדים נוספים וחדשים יותר לתושבת הנוכחית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים