עבור לתוכן

שילוש עם DDR3 / DDR2 - התלבטות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני רוכש מעבד Q9550 ואני מתלבט האם לקחת אחת משני האופציות הבאות :

אפשרות ראשונה :

לוח אם : Asus P5Q DELUXE

זיכרון : 4GB DDR2 800 MHZ

אפשרות שניה :

לוח אם : Ass P5E3

זיכרון : 4GB DDR3 1333MZ

אל תתיחסו להבדלים בעלות בכלל.

אלא רק מה עדיף למחשב שהולך לסחוב 4-5 שנים.

התלבטות נוספת אם כי אני לא יודע אם זה משמעותי :

ללוח P5E3 יש ICH9R לעומת ה- P5Q DELUXE שיש ICH10R בעם יותר חדיש.

האם זה משמעותי ? כי בתכל'ס הלוחות עולים לי אותו דבר וגם הזיכרון אם אני אקנה DDR2 / DDR3 זה עולה הכול אותו דבר.

תודה לכולכם !

פורסם

ה-DDR3 ייתן לך שיפור זניח בביצועים. בעוד 4-5 שנים ההפרש יהיה עוד יותר זניח.

כוחו של ה-DDR3 לא יתגלה במלואה בפלטפורמה הנוכחית, אלא אולי רק בזו שתחליף אותה (או הבאה אחריה). ומשום שלא המעבד ולא לוח האם שאתה שוקל לקנות לא יתאימו גם ככה לפלטפורמה החדשה - אין סיבה להשקיע ב-DDR3.

פורסם
  • מחבר

שים לב של מי התגובה האחרונה שם :-)

הבנתי מהתר'ד שאין הבדל משמעותי כלל - השאלה שלי היא אחרת : לי שניהם עולים אותה עלות בדיוק - אז מה עדיף ?

פורסם

אז קח DDR3. יתרון בביצועים לא יהיה לו (נע ונד לשני הכיוונים) אבל יהיה קל יותר למכור אותו בעתיד

פורסם
  • מחבר

השאלה היא מה לגבי ההבדלים בצ'יפסטים ? יש למישהו מושג ?

ICH9R / ICH10R ?

פורסם

אין שום הבדל, חוץ מזה ש-ICH10R מיוצר בתהליך ייצור קטן יותר ולכן אמור להתחמם פחות.

אז קח DDR3. יתרון בביצועים לא יהיה לו (נע ונד לשני הכיוונים) אבל יהיה קל יותר למכור אותו בעתיד

אגב, זה לא כ"כ בטוח. אם התהליך שהיה עם DDR/DDR2 יחזור על עצמו עם DDR2/DDR3 (ואני לא רואה למה לא), אז בעתיד המחיר של DDR3 יירד לרצפה, כך שיהיה אי-אפשר לקבל שום סכום סביר על זכרון משומש. מצד שני, המחיר של DDR2 יעלה (כי הזמינות תרד), ודווקא אז, מי שיכול להציע DDR2 למכירה יזכה לביקוש מקהל לא קטן של אנשים שמחפשים לשדרג מערכות ישנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים