עבור לתוכן

ניתוקים בהארדיסק באמצע עבודה

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק כוח בסיסי שמחוברים אליו 2 כונני DVD, כונן floppy, ו 2 הארדיסקים.

הוספתי את ההארדיס השני לפני כשבוע ומאז כל כמה זמן (רנדומלי) ההארדיסק הראשון מתנתק ומופיע מסך כחול של Dumping memory.

חשוב לציין שהספק מלפני שנתיים ולכן לא היה לו חיבור sata לחשמל של ההאדיסק החדש שתומך רק בחשמל sata אז נאלצתי לשים מתאם.

אז עכשיו יש על כבל חשמל אחד 2 כונני DVD וfloppy.

ועל הכבל השני האדיסק אחד בחיבור חשמל רגיל והארדיסק שני בחיבור חשמל sata דרך מתאם.

למישהו יש פיתרון?

תודה מראש ושנה טובה.

פורסם

נשמע כמו ספק תקול או חלש מידי.

פורסם

איך אתה יודע שהוא מתנתק ?

ואם הוא מנותק - איך הוא עשה DUMP ?

אולי תשים את השגיאה שיש בפורום ?

פורסם
  • מחבר

איך אתה יודע שהוא מתנתק ?

ואם הוא מנותק - איך הוא עשה DUMP ?

אולי תשים את השגיאה שיש בפורום ?

אני יודע כי אני שומע את זה.

הוא מתנתק לרגע כמו קפיצה כזאת בחשמל, הוא לא נכבה. בגלל זה הווינדוס עוד פועל רק שישר קופץ המסך הכחול.

אני אוכל להעלות אותו רק מאוחר יותר, אבל מה שכתוב בגדול זה שווינדוס מתחיל dumping memory ומספרים דו ספרתיים רצים למטה, ושהמחשב ייכבה בסוף הdumping. וגם שאם קניתי איזה רכיב חדש לאחרונה להתקשר ליצרן שלו..

פורסם

תביא לנו קובץ minidump... או אם תרצה, יש מדריך בסטיקי לניתוח קבצים כאלו.

פורסם
  • מחבר

הנה ה4 קבצי minidump האחרונים .

ארבעתם נוצרו אחרי שקניתי את ההארדיסק[br]פורסם בתאריך: 6.10.2008 בשעה 01:21:49

נשמע כמו ספק תקול או חלש מידי.

איך אני יודע אם הוא חלש מדי?

כי כנראה שהוא לא תקול...

[attachment deleted by admin]

פורסם

לגבי ספק הכח.. תן לנו מפרט מחשב מלא.

לגבי קבצי הDUMP, האם התקנת דרייברים/תוכנות/ חומרה חדשה לאחרונה? (כמובן חוץ מהכונן הקשיח החדש)

פורסם

אם אתה חושד בספק אז תוריד ממנו עומס ותראה אם הבעיה ממשיכה

תנסה באופן זמני לנתק את החשמל של הDVD והפלופי, ולשים את שני הקשיחים על כבלים נפרדים

אם הבעיה ממשיכה אז זה לא הספק

פורסם

אם אתה חושד בספק אז תוריד ממנו עומס ותראה אם הבעיה ממשיכה

תנסה באופן זמני לנתק את החשמל של הDVD והפלופי, ולשים את שני הקשיחים על כבלים נפרדים

אם הבעיה ממשיכה אז הספק כנראה לא חלש מדי, אבל אולי תקול.

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי להגיד תודה רבה לכולם על כל העזרה.

דבר שני הנה המפרט שלי. מקווה שהכל ברור..[br]פורסם בתאריך: 6.10.2008 בשעה 20:02:55

ולא הוספתי תוכנות או חומרות חדשות אבל הווינדוס עבר restore לא מזמן, ובנוסף לזה השתמשתי בתוכנה של WD כדי להגדיר את ההארדיסק החדש, הגדרתי אותו כ system ואז מה שהוא עשה זה העתיק קומפלט את כונן C המקורי לפרטישן החדש שיצרתי בכונן החדש.

אני מניח שזה יצר כמה בעיות, אבל מה שרציתי זה לפרמט את הישן ולהתקין עליו הכל מסודר, ושבנתיים יהיה לו גיבוי על החדש. אבל לפני שאני מפרמט אותו אני צריך לסדר את הבעיה של הניתוקים האלהה...

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. תבדוק את הזכרונות עם Memtest

2. תבדוק את ההארדיסק עם התוכנה של WD - גם Extended Test וגם תבדוק ב-SMART

3. תנסה לעשות זאת עם Acronis True Image או כל תוכנה אחרת..

לגבי שלושתם- יש בסטיקי "תוכנות מומלצות" בפורום תוכנה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לקח קצת זמן בגלל החגים אבל עשיתי בדיקות על 2 ההארדיסקים, והזכרונות.

הזכרונות לא הראו שום בעיה, ההארדיסקים עברו בהצלחה את הסמארט, אבל ההאריסק הישן יותר הראה סקטורים דפוקים בבדיקה המורחבת, אז לחצתי "fix bad sectors" או משהו כזה והוא אמר שהם תוקנו וסימן לי "וי".

אז החומרה בסדר, אבל אני עדיין לא יודע אם הספק חלש מדי.. איך אני בודק את זה?

כרגע ניתקתי את הDVD ונשארתי רק עם הצורב DVD, חיברתי את ההארדיסק הישן במקומו וזה עובד לי טוב בלי ניתוקים. אבל בכל זאת אני לא בטוח שזה ספק חלש מדי או אחד הכבלים דפוקים.

קיצור איך אני יודע כמה כל חלק לוקח לי מהספק? ובכלל כמה ואטים הספק? כי הבנתי שיש הבדל למשל בין 500W ל 500W Real (לי יש רגיל..).

תודה רבה חג שמח ושבת שלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים