עבור לתוכן

יום כיפור בפתח. צמים או לא?

צם ביום כיפור 567 הצבעות

1. 1. צם ביום כיפור

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

בתור אחד שגדל בבית דתי תמיד אמרו לי שנסיעה באופניים עם שרשרת אסורה בשבת, כך שקל וחומר שהיא אסורה גם ביום כיפור.

קל וחומר?!

שבת קדושה יותר מכיפור.

• תגובות 147
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא רק שאני לא צם ביום כיפור אני גם רוצה לארגן לאן עם שאר חברי החילוניים (תודה לאל שיש אותם LOL).

לא רק שלא צמים!

עובדים :)

פורסם

יש אנשים שחושבים שבשבילם זה לטהר את הגוף ע"י כך שאתה לא מכניס כלום ואתה נותן לו פעם בשנה לפחות להתנקות, מספיק שאתה רק חושב ככה וזה מה שיהיה ו/או תרגיש.

מה זה להתנקות...הסרחון מהפה של אנשים צמים יכול להרוג את הבואש האימתני ביותר. שלא לדבר על מאות המסכנים שנשלחים למיון בכל שנה עקב התייבשות. אבל היי, העיקר אתה מאמין שזה בריא. וזה מה שחשוב. :xyxthumbs:

פורסם

רק בקשה קטנה אם אתם לא צמים תכבדו את האנשים האחרים שכן צמים...

פורסם

Enough said ^^

מה זה להתנקות...הסרחון מהפה של אנשים צמים יכול להרוג את הבואש האימתני ביותר. שלא לדבר על מאות המסכנים שנשלחים למיון בכל שנה עקב התייבשות. אבל היי, העיקר אתה מאמין שזה בריא. וזה מה שחשוב. :xyxthumbs:

:lol:

תנסה לדבר עם הסבים שלך ותראה מה זה למות במקום.

אני צם אבל מצחצח שיניים ושוטף פנים,

אני לא בולע את המים, לא בא לעבוד על אף אחד.

פורסם

קל וחומר?!

שבת קדושה יותר מכיפור.

יום הכיפורים הוא היום הכי קדוש, אבל הענישה על חילול שבת יותר כבדה. יחי ההבדל הקטן.

פורסם

שאלה לי למי שהדבר מפריע לו:

מה מפריע לשומרי יום כיפור שאנשים אחרים נוסעים במכונית (או כל כלי ממונע אחר)?

פורסם

יום הכיפורים הוא היום הכי קדוש, אבל הענישה על חילול שבת יותר כבדה. יחי ההבדל הקטן.

כן.. ככה זה כשמחפשים בויקיפדיה. הכל שם שטויות.

פורסם

שאלה לי למי שהדבר מפריע לו:

מה מפריע לשומרי יום כיפור שאנשים אחרים נוסעים במכונית (או כל כלי ממונע אחר)?

לא יודע, אולי זה מפריע להרגשה של החג\מועד\ מה שזה לא יהיה.

וד"א - לא צם.

פורסם

ולכן שבת חשובה יותר, לא סתם זה בעשרת הדיברות.

but who cares, atheism, FTW ;D

פורסם

אתה יכול להבהיר, בבקשה?

פורסם

לא יודע, אולי זה מפריע להרגשה של החג\מועד\ מה שזה לא יהיה.

וד"א - לא צם.

אני אחדד את השאלה: רק מי שזה מפריע לו אישית יכול להסביר מה בדיוק מפריע לו שאחרים נוסעים ביום כיפור?

פורסם

אני לדוגמא צם כדי לכפר על כל החטאים, השגיאות והעוונות של אלוהים, כגון אסון הצונאמי, רצח העם בדרפור, ויותר מכל על כך שקרובת משפחה שלי נאלצה לחפש את המשפחה שלה בערמות גופות בזמן השואה...

פורסם

מעניין מתי יגיע היום שאנשים יבינו שלא חייבים לקיים מצוות בשביל להאמין באלוהים. כל אחד מסוגל ליצור לעצמו אלוהים כל עוד הוא מספיק רוחני, בלי קשר למצוות כמו לצום ביום כיפור, או עד כמה הוא מחובר לדת שלו במילים אחרות. ואני אומר את זה מניסיון ;)

פורסם

הדת מעודדת סגפנות :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים