עבור לתוכן

יום כיפור בפתח. צמים או לא?

צם ביום כיפור 567 הצבעות

1. 1. צם ביום כיפור

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מאיר מתכוון לזה שהוא לא מבין מה הבעיה לנסוע במוכנית.

scorn,אני לא באמת הולך לעשות את זה. פשוט דבילי שאנשים שלא שמים ז*ן אלוהים מתחילים לצום וכאלה.

מה עם כבוד למשפחה?

מה עם טיהור הגוף?

מה עם התנסות?

כול אלה למשל יכולים להיות סיבות לצום

• תגובות 147
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מה כבוד במשפחה בזה שאני מרעיב את עצמי ללא סיבה?

ואיך זה בדיוק מטהר את הגוף? להתנסות בלהרעיב את עצמי? יענו כמו אנורקסיה?

קיצור בולשיט, מה גם שיוצא פרק חדש של South park ביום רביעי, וזו כבר סיבה מעולה לא לצום.

פורסם

הקטע המטומטם ביום הזה, זה שפתאום כולם הופכים לך לצדיקם גדולים...

אם אתם לא לא שומרים על כל המצוות במשך היום-יום אז מה זה שווה לצום ולשחק אותה דתי ליום אחד בשנה, והרוב אפילו לא מבקשים סליחה, סתם צמים בכוחו של הרגל או מדרבון של אנשים אחרים. אם כבר לצום אז לפחות לנצל את הצום הזה ולבקש סליחות...

פורסם

אם אתם לא לא שומרים על כל המצוות במשך היום-יום אז מה זה שווה לצום ולשחק אותה דתי ליום אחד בשנה, והרוב אפילו לא מבקשים סליחה, סתם צמים בכוחו של הרגל או מדרבון של אנשים אחרים. אם כבר לצום אז לפחות לנצל את הצום הזה ולבקש סליחות...

מסכימה...

לגביי, אני אף פעם לא צמתי.

פורסם

חשבתי שהסקר יהיה בהרבה יותר גרוע, צם .

פורסם

חשבתי שהסקר יהיה בהרבה יותר גרוע, צם .

מסכים ב100%, לומרות שהמצב פה קצת יותר מבמדינת ישראל בכללי, אבל עדיין יש אחוז גבוהה של צמים :-X

פורסם

אני מפותע לגבי הפורום בלבד, חשבתי יהיה 60 לא צמים ו15 צמים. אם מדברים על המדינה רובם מכבדים [כולל מאמינים] וגם צמים.

פורסם

אני מפותע לגבי הפורום בלבד, חשבתי יהיה 60 לא צמים ו15 צמים. אם מדברים על המדינה רובם מכבדים [כולל מאמינים] וגם צמים.

אצלי אישית בשכבה יש רוב של לא מאמינים, ואני נימצא בבית ספר עיוני של העירייה.

פורסם

בסדר,צריך להסתכל כללי [כל המדינה,ובכלל כל העולם?אחוז קטן לא מאמין בבורא] מאמינים יש יותר מצמים [שהרי יש גם מאמינים שלא צמים,כן גם את זה יש,כידוע בני-אדם אוהבים לעשות מה שנוח, בפורים אנחנו נחגוג עד הסוףףף כי זה נוח לנו וכייף, אבל כיפור? אממ לא נוח לי כרגע.]

ואתה צם? אולי תציל את סדום [האם יהיה צדיק אחד? חחח]

פורסם

אני צם ביום כיפור אהה? זה אומר שאני יצטרך לוותר כנפיים עם חלב?

פורסם

לא הבנתי את מה שכתבת, [לגבי הצום נראה לי שכבר כתבת שאתה לא צם נכון? זה היה בהומור שכל השכבה של בית הספר לא צמים ואולי יהיה צדיק אחד [כמו בסדום שיציל את העסק]]

דבר שכל אחד יכול לקבל על עצמו, לא לזלזל באחר ולכבד כל אחד, שהרי כולנו אחים.

פורסם

:xyxthumbs:

למזלי אני גר בסביבה פחות דתית' date=' ולמעשה רוב השכבה שלי נוסעת באופניים, אוכלת, שותה ביום כיפור.

אבל עדיין חנויות נסגרות ביום כיפור למה? אני מבין מי שלא רוצה שלא יעבוד, אבל אם יש משהו שכן רוצה?

ומה הבעייה עם לאכול בחוץ, זה לא שאני מכריח את כולם לא לאכול ובעצמי עושה על האש, מי שרוצה שיוכל (?) מי שלא, עושה את זה מרצון והוא צריך להיות שלם עם החלטה שלו.

[/quote']

אפשר לעשות ניסוי כמה זמן אני אוכל להמשיך ללכת עם שאוורמה ביד ברחוב שלי עד שיתחילו לקלל אותי בכל מגוון הקללות של השפה העברית וכמה זמן יעבור עד שאני לא אוכל ללכת מרוב כל האבנים שיזרקו עלי.

הבעיה שאני מעריך תחיים שלי יותר מידי אז אני לא הולך להתנדב.

ככה שכן כל אלה שמרגישים יהודים להיום אחד מכריחים אותך לא לאכול.

ככה זה, כפייה דתית תמיד תיהיה בארץ לפחות ואני מסכים שלפעמים לא נחמד, אבל אין איך להתגבר על זה.

אגב, מספיק שלא עלית לתורה או שתביא לבית הספר סנדוויץ' לא כשר (לא מדבר על בשר לא כשר, אפילו חלב ובשר) כדי שייראו לך "נאצי". עצוב.

אני כנראה יצום.

חבל וחבל על החלק השני גם.

העניין הוא שהוא ישב שם עם לדעתי קרובי משפחה כלשהם שלו בני 20+ והוא צועק לי נאצי והם כולם לא עושים כלום -כמה מחסור בiq יכול להיות?

מה עם כבוד למשפחה?

מה עם טיהור הגוף?

מה עם התנסות?

כול אלה למשל יכולים להיות סיבות לצום

בדיוק מה שהוא אמר:

מה כבוד במשפחה בזה שאני מרעיב את עצמי ללא סיבה?

ואיך זה בדיוק מטהר את הגוף? להתנסות בלהרעיב את עצמי? יענו כמו אנורקסיה?

קיצור בולשיט' date=' מה גם שיוצא פרק חדש של South park ביום רביעי, וזו כבר סיבה מעולה לא לצום.

[/quote']

תודה רבה. בדיוק למה שאני מתכוון.

פורסם

כיום הצום הפך מיום אבל לחג, זאת אומרת שאנשים "משחקים" בלצום.

צום אמיתי כלל אלמנטים כגון שק עפר על הראש, בילוי זמן אישי עם אלוהים בתפילה וקריאת הכתובים במשך יום שלם, והכי חשוב - הקרבת קרבן על המזבח.

לפי התורה, בלי הקרבת הקרבן אין סליחת חטאים: (ויקרא י"ז 11) , נוסף על כך, בתורה אלוהים העניק לעם ישראל את יום כיפור לצורך כפרה על חטאי שגגה (במדבר ט"ו 27-29) , זאת אומרת חטאים שאינם בכוונה, כמוכם כמוני, כולנו איבדנו את תמימותינו וחוטאים גם ביודעין...

שורה תחתונה, כיום יום כיפור סובב את העניין של "אני מגניב כי הצלחתי לצום" ו"אני מלאך קדוש ואלוהים אוהב אותי כי אני צם, מספר לכולם שאני צם ולובש חולצה לבנה" - כמו הערס הממוצע.

ולמחרת כולם חוזרים לשקר, לרמות, לגנוז ולחלל.

אנחנו בני אדם, ולכן אנו צבועים, אחד על השני אנחנו יכולים לעבוד ע"י המסכה הנכונה על הפנים, אבל אלוהים לא רואה לעין, הוא רואה ללב.

נ.ב. אני לא דתי או חרידי.

פורסם

טוב שציינת שאתה לא דתי/חרדי.

כי בילבלת לגבי כל זה:

"כיום הצום הפך מיום אבל לחג, זאת אומרת שאנשים "משחקים" בלצום.

צום אמיתי כלל אלמנטים כגון שק עפר על הראש, בילוי זמן אישי עם אלוהים בתפילה וקריאת הכתובים במשך יום שלם, והכי חשוב - הקרבת קרבן על המזבח.

לפי התורה, בלי הקרבת הקרבן אין סליחת חטאים: (ויקרא י"ז 11) , נוסף על כך, בתורה אלוהים העניק לעם ישראל את יום כיפור לצורך כפרה על חטאי שגגה (במדבר ט"ו 27-29) , זאת אומרת חטאים שאינם בכוונה, כמוכם כמוני, כולנו איבדנו את תמימותינו וחוטאים גם ביודעין..."

תרצה הסבר כנס לפרטי.

פורסם

אני אישית מכיר בנאדם, שאצלו במשפחה תמיד צמו אז הוא גם צם כחלק מהמסורת המשפחתית.

שעבר דירה, החליט לא לצום ביום כיפור (רק פעם אחת).

To make a long story short . . .

כל הבית שלו נשרף ומאז הוא צם כל כיפור :silly:

וד"א, אני צם. והופתעתי לגלות שאחוז הצמים קטן מאחוז הלא צמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים