עבור לתוכן

המחשב נהיה איטי

Featured Replies

פורסם

בשבוע שעבר המחשב שלי החל לעשות רעשים מוזרים, ביום שישי החלטתי לפתוח את המארז ולבדוק. היה לי חשד שזה בא מהדיסק קשיח אז ניתקתי אותו והחזרתי כי הסתבר שהרעשים הגיעו מהספק, ניקיתי את הספק ועל הדרך ניקיתי גם את הצלעות קירור שיושבות על המעבד ( פנטיום 4 תושבת 478 )

כשהפעלתי את המחשב מחדש באותו יום הוא נהיה פתאום איטי בהעלאה ( יש לי 768 MB זיכרון, ובדרך כלל המחשב יחסית מהיר )

לקח לו מלא זמן לטעון את ווינדוס ומאז אותו יום הוא ממש איטי בתגובה שלו בכל דבר. עכשיו השאלה שלי היא האם זה קשור לצלעות קירור שהזכרתי, כי כשהחזרתי את זה על המעבד אני לא בטוח אם שמתי את זה ממש ישר כי כשהדקתי את זה היו רעשים שמזכירים שבר. לכן אני רוצה להתייעץ אתכם לפני שאני פותח שוב את המחשב כי כל המקרה הזה נראה לי ממש מוזר.

תודה רבה.

פורסם

כנראה שהוא מתחמם, תבדוק אתה הטמפ'.

שהמשחה הטרמית יכול ליהיות הלכה... בדרך כלל שמסירים את הקירור צריך להחליף משחה.

פורסם
  • מחבר

כנראה שהוא מתחמם, תבדוק אתה הטמפ'.

שהמשחה הטרמית יכול ליהיות הלכה... בדרך כלל שמסירים את הקירור צריך להחליף משחה.

הרצתי את התוכנה PC Wizard והוא רושם שם שהטמפ' של המעבד היא על 42.5 ( זה סביר? ) , יש מצב שקילפתי בטעות את המשחה תוך כדי הניקוי. השאלה היא האם זה קשור לזוית של הצלעות קירור שמא זה לא יושב טוב או שזה רק עניין של המשחה. כי לפני שפתחתי את המארז המחשב היה טס ( להזכירך יש לי 768 MB זיכרון )

פורסם

הלינק הבא הוא בגדר המלצה. אמנם הטמפרטורה שלך טובה מאוד (42) אך עדין כדאי שהמשחה תמרח כראוי וכך גם הקירור.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361252.msg3122052#msg3122052

בנוגע לביצועים של המערכת- אין קשר בין זה לטמפרטורות, RLM. מה שכן, אולי במהלך העבודה ניתקת את אחד מהזכרונות. אולי שינית משהו בביוס? אולי עשית משהו ששכחת לספר לנו?

פורסם

תבדוק אם הזכרונות יושבים כמו שצריך,תאפס תביוס אולי שינית אגדרה בטעות,תבדוק בכללי אם כל החלקים יושבים טוב במקום שלהם ותעדכן

פורסם

קשיח עובד לאט ?

תריץ BENCHMARK מה HDTUNE החינמי וספר לנו מה מהירויות של קשיח שלך.

http://www.hdtune.com/download.html

פורסם

בנוגע לביצועים של המערכת- אין קשר בין זה לטמפרטורות,

בטח שיש, המעבד עושה לעצמו DownClock אם הוא חם מידי.

אפשר ממש להרגיש הבדל במהירות עבודה ובאיך שהמחשב מריץ משחקים אם הוא בטמפ' רגילה או אם הוא מתחמם יותר מידי.

(כמו שעלול לקרות אם המחשב מלא אבק, או בלי משחה טרמית)

פורסם
  • מחבר

לא ניתקתי שום זיכרון בטעות כל החלקים יושבים טוב ואני לא חושב שאיפוס ביוס יעזור למחשב שלי להיות יותר מהיר. השאלה שלי היא האם חוסר במשחה טרמית משפיע משמעותית על מהירות המחשב? יש לי עוד מחשב בבית עם לוח לא תקין שממנו לקחתי בעבר כבר כמה חלקים, היום אמרתי לעצמי אני יוריד ממנו את הצלעות קירור לבדוק את המרכיבים של המעבד. ושמתי לב שזה אותו תושבת כמו שיש אצלי במחשב וזה פנטיום ארבע GHZ 2.40, אצלי במחשב יש 1.80 GHZ. עכשיו מן הסתם אם אני יקח את ה- 2.40 GHZ המחשב שלי יהיה יותר מהיר, נכון? כי המחזור שעון יותר גבוה. ובאותה הזדמנות אני יוסיף משחה, אשמח אם תביאו לי לינקים שמסבירים איך למרוח את המשחה. תודה רבה.

פורסם

הטמפ' אצלך סבירות, לא משהו שאמור לגרום לו להאט.

אבל בכל מקרה, אם יש לך אופציה להחליף למעבד מהיר יותר, אז תחליף למה לא...

פורסם

בטח שיש, המעבד עושה לעצמו DownClock אם הוא חם מידי.

אפשר ממש להרגיש הבדל במהירות עבודה ובאיך שהמחשב מריץ משחקים אם הוא בטמפ' רגילה או אם הוא מתחמם יותר מידי.

(כמו שעלול לקרות אם המחשב מלא אבק, או בלי משחה טרמית)

אין דבר כזה DownClock עקב חום.

יש מושג כזה C1e או Eist שהוא מוריד את המכפלה ואת המתח וכול זה בישביל לחסוך בחשמל.

אין קשר לחום פה, גם עם הוא יהיה 20 מעלות.

לא ניתקלתי במיקרים שהיה חום והמעבד הוריד קלוקים ומתח בישביל שיתקרר.

פורסם

מה הקשר? בטח שהוא מוריד מהירות כשהוא מתחמם.

הוא בהתחלה מוריד מהירות, ואם זה לא עוזר הוא מתכבה.

זה מה שנקרא Thermal Throttle.

http://www.hardwaresecrets.com/article/104

פורסם

RLM, אמרתי שאין שום קשר- כי הטמפרטורות שלו מאוד נמוכות. וגם, מאוד סביר שהוא לא יגיע לטמפ' בה המעבד יבצע Throttle, כי אלו טמפרטורות מאוד קיצוניות. חוסר משחה תרמית בלי אוברקלוק לא אמור לקחת אותו לגבולות שכאלו.

פותח הת'רד...

א. תקרא מה ש-Ivan כתב לך, אחרת חבל שהוא בזבז מזמנו לקרוא את הדיון ולהגיב, אתה לא חושב?

ב. http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1

פורסם

כן, אבל הוא כתב את הטמפ' שלו אחרי שכתבתי את זה, וגם ציינתי שזו באמת לא הבעיה במקרה שלו :)

בקשר לזה שזה לא יכול לקרות, זה דווקא לא נכון. קרה לאח שלי,

הפרסקוט שלו עבד על בערך 85 מעלות במנוחה, המחשב לא סחב לו שום דבר.

אחרי ניקוי יסודי של כל המחשב מאבק, והחלפת משחה טרמית המחשב התחיל לעבוד הרבה הרבה יותר טוב.

ככה שזה לא משהו שצריך להתעלם ממנו.

ובטח לא להגיד שדבר כזה לא קיים, או להשוות את זה לC1E או EIST שאלה דברים אחרים לגמרי,

שקורים ואמורים לקרות בשגרה.

פורסם

אוקיי, אני בכל מקרה לא נתקלתי במקרה כזה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים