עבור לתוכן

עזרה בבחירת פרוייקט סיום י"ג

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם.

השנה התחלתי ללמוד בי"ג וצריך לבחור פרוייקט סיום. מכיוון שלא התעסקתי באף אחד מהדברים הבאים דיי קשה לי להחליט על משהוא מעניין ומלמד אך מצד שני אחד שאוכל לסיים לבד ב2-4חודשים.

הרשימה כוללת את הדברים הבאים:

משחקים (אני כבר אומר שלא בא לי להתעסק בזה)

דחיסת קבצים (על זה דווקא חשבתי נשמע מעניין)

כתיבת קומפיילר לשפה כלשהיא [כולל שפה שאני יכול להמציא] (רעיון גאוני עד שמורה אמרה שעד היום אף לא עשה את זה)

כתיבת PARSER ל HTML

הדמיית רשת מחשבים

המרת קוד מפסקל/סי ל JAVA

הפרוייקט יעשה ב JAVA.

תודה על העזרה!

פורסם

אני הייתי הולך על המרת קוד ...

פורסם

אני הייתי הולך על המרת קוד ...

יותר מידי מקרי קצה.

הכי פשוט זה לעשות דחיסת קבצים. יש המון אלגוריתמים של הצפנות (שגם דוחסים) אשר נמצאים באינטרנט. פשוט אפשר לקחת אחד, ולכתוב סביבו ממשק למשתמש.

פורסם

מה זה הדמיית רשת מחשבים?

פורסם
  • מחבר

nZehavi

חשבתי על זה אבל נראה די משעמם.

Aurora Borealis

בגלל זה גם החלטתי כנראה בסופו של דבר ללכת על דחיסת קבצים כי בכל מקרהנלמד את אלגוריתם הופמן.

UnsignedInteger

אין לי משמ מושג, לפי מה שהבנתי זה תוכנה שמדמה רשת מחשבים כאשר יש אפשרות לשלוח כל מיני חבילות של פרוטוקולים שונים בין שרת ולקוח.

נראה מאוד מאוד מעניין אבל הרבה ללמוד וכנראה שלא אספיק את כל זה במשך 2-4 חודשים.

עוד הצעות?

פורסם

אם אתה מוגבל לנושאים האלו תנסה למצוא משהו שבתחום שאתה יותר מתחבר אליו. אם למשל הדחיסת קבצים כל הקטע זה לקחת קוד מוכן ולעשות ממשק, זה די דבילי....

כתיבת PARSER ל HTML, כתיבת קומפיילר לשפה כלשהי, עמרת קוד מפסקל/סי ל JAVA הם כולם תחת אותו תחום של קומפיילרים בצורה זו או אחרת, תחום מעניין אבל אם אין לך ניסיון, קצת קשה לדחוף לתקופה קצרה.

אם מותר לך למשל להשתמש בספריות מוכנות, אז ב JAVA יש את ANTLR שמאפשר לך לגעת בכל התחומים שרשומים למעלה, אבל זה יקח זמן להבין מי מה מו.

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שאני גם לא מחוייב לעשות ממשק גרפי כל עוד זה לא דורש (כמו בכמה משחקים). זה לא ממש ביג דיל לקבץ קבצים ב CMD/SHELL

ולא אני לא הולך לקחת אלגוריתם מוכן, לשנות שמות של מתשנים ולהגיש..

קיבוץ קבצים נראה מעניין כי יש לאן לפתח את זה בעתיד (או שלא), משחקים זה מבוי סתום, להמציא עוד איקס עיגול כאשר יש כבר אלפים כאלה לא ממש כיף.

אני מסכים שקומפיילר זה תחום מעניין והייתי רוצה לקחת אותו השאלה האם אני אוכל להגיש אותו כי בנושא הזה אני אצטרך להסתדר לבד, כי המרצים לא יעזרו בזה (לעומת קיבוץ קבצים כמו שכבר אמרתי נלמד את הלגוריתם בכל מקרה ואני אוכל לקבל עזרה).

עד כמה שידוע לי אין לי הגבלה על הכלים שאני יכול להשתמש כל עוד אני כותב את הלגוריתמים לבד (אפשר גם אותם להעתיק אבל רק צריך לדעת להסביר ולהוכיח למרצה שאתה כתבת את זה <==לא הולך לעשות את זה).

בכל מקרה יש לי זמן עד סוף סוכות לחשוב,סביר להניח שאקח קיבוץ קבצים אבל אני אשקול את הרעיון של קומפיילר.

תודה רבה!

פורסם

למה לא משחק? תבנה משחק פשוט לא משהו מסובך

מה שכן הכי קל זה הקטע עם הכיווץ קבצים

במיוחד בפרק זמן הקצר שיש לך

קומפיילר מעניין מאוד

תעשה בסופו של דבר מה שאתה חושב

פורסם

כמה זמן יש לך, וכמה ידע יש לך ב JAVA?

לבנות קומפיילר, יהיה לא פשוט בכלל, וכך גם המרה של קוד משפה לשפה.

מה שכן, אם אתה לא מוגבל לפלטפורמה, את יכל ליצור משחק למכשירים סלולרים או PDA וכדומה. משחק רשת או BT, ש 2 או יותר שחקנים יכלו לשחק בינהם. זה מאפשר לך לשלב כמה נושאים בו זמנית. אבל גם לא פשוט.

פורסם

אני באופן אישי פריק של קומפילציה :)

תכתוב קומפיילר לתת-קבוצה של Scheme RSR5, שפה פשוטה להפליא. אם יש לך כמה חודשים לבד, זה ישים.

לדעתי תלמד מזה הכי הרבה.

פורסם
  • מחבר

ktbnus

JAVA אני בקושי יודע, התחלנו ללמוד רק השנה. כעיקרון אני יודע הורשה, אנקפסולציה, פולימורפיזם, אינטרפייס, מחלקה אבסטראקטים וכדומה משפות אחרות (C++/PHP) אבל JAVA בכללי לא יודע.

MasterOfMuppets

תודה אני אבדוק את השפה! אני משכים איתך שקומפיילר זה מעניין ומלמד אבל זה באמת דיי קשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים