עבור לתוכן

GTX280 כמה שאלות !

Featured Replies

פורסם

GTX280 הוא המילה האחרונה של NVIDIA

יש כרטיס עם ביצועים יותר טובים מבחינת גרפית ?

GX2 / 4870 X2 או איזה מערך SLI

אני מתכוון רק מבחינהה גרפית שאני יראה את כל האפקטים המיוחדים וכל השטויות מסביב ?

פורסם

ה 280 לא משתלם בכלל.... או שתיקח 260GTX/HD4870, או שתשקיע עוד 300 שקל ותיקח 4870X2 שלא רואה אותו ממטר.

אבל למה אתה צריך כזה כרטיס ? איזה מסך יש לך ?

פורסם

גם 280GTX וגם 9500GT יציגו את כל האפקטים וכל הפיצ'רים שמשחק יכול לבקש - השאלה היא באיזה קצב רענון תמונה.

הכרטיס הכי חזק שיש כיום בשוק הוא HD4870X2 כאשר אחריו 280GTX. שניהם כרטיסים מעולים, אבל לא כל גיימר צריך אותם.

צריך לחשוב עליהם רק אם אתה רוצה להריץ משחקים על רזולוציות גבוהות במיוחד עם כל הפילטרים ולקבל FPS טוב.

באופן תאורטי מערכי SLI או CF נותנים BOOST רציני לביצועים מול כרטיסים בודדים, אך בפועל יש הרבה בעיות תאימות והרבה חוסר אופטימיזציה של משחקים עד כדי כך שלפעמים מגיעים למצב אבסורדי שכרטיס בודד מציג ביצועים גבוהים יותר ממערך שני כרטיסים.

*אני תמיד מעדיף פתרון של כרטיס בודד מאשר פתרון מערך (ולא רק מבחינת ביצועים במשחקים).

פורסם
  • מחבר

אני קונה SAMSUNG 2253LW

ואני לא חולה רזולוציות !

אני רוצה רק איכות תמונה גבוהה שאני יראה את כל האפקטים ולשחק על האפשרויות הכי גבוהות חוץ לא בהכרח רזולוציה

איך הגעת ש 9500GT יציג ביצועים כמו 280 ה 280 מצויד בכל מיני מנועים גרפים וחארטות כאלה PSHYX /AGEIA או מוש כזה ועוד ....

פורסם

אני לא מבין מה לא מובן במה שהסברתי קודם - איכות תמונה זה דבר אחד וקצב רענון התמונה שהכרטיס יהיה מסוגל להפיק זה דבר אחר.

כן, שניהם ייתנו את אותה תמונה. ולא, PHYSX זה לא מנוע גרפי אלא מנוע פיסיקלי.

למסך כמו שלך אפשר להסתפק בכרטיס הרבה יותר חלש מ 280GTX . גם 260GTX או HD4870 יהיו מעל ומעבר לרזולוצייה שלו.

ואין שום קשר לחולה רזולוציות. לשחק ברזולוצייה הטבעית של המסך נותן את האיכות תמונה הכי טובה , לכן זה כן חשוב לך.

פורסם

אני קונה SAMSUNG 2253LW

ואני לא חולה רזולוציות !

אני רוצה רק איכות תמונה גבוהה שאני יראה את כל האפקטים ולשחק על האפשרויות הכי גבוהות חוץ לא בהכרח רזולוציה

איך הגעת ש 9500GT יציג ביצועים כמו 280 ה 280 מצויד בכל מיני מנועים גרפים וחארטות כאלה PSHYX /AGEIA או מוש כזה ועוד ....

הוא לא יציג ביצועים זהים, הוא יציג אותה איכות תמונה...

הרזולוציה מבסך 22" היא 1680X1050, זה אומר ש 4870/260GTX יריצו הכל בהגדרות מלאות... ( אוליי למעט קרייסיס )

פורסם

וחוץ מזה, מה התקציב שלך לדבר הזה?

והאם אתה מתכוון לקנות? או שאתה סתם מתעניין?

פורסם

^ ^

אם הוא אמר שהוא רצה 280GTX כניראה שהתקציב גבוהה...

אבל כל מה שאנחנו יודעים זה שיהיה לו מסך 22" אלוהים יודע מה שאר המפרט שלו...

פורסם

מבחינה "גראפית" בלבד (אפקטים וכו') לא יהיה שום הבדל בין הכרטיסים שציינת, כאשר יש את היוצא מן הכלל - physx

(האצת פיזיקה ע"ג ה-GPU + תוספת תוכן), שנכון לרגע זה יחודי לכרטיסי Nvidia. קח בחשבון שמשחקים התומכים בטכנולוגיה זאת הם מיעוט,

מהם אילו שמוסיפים תוכן גראפי משמעותי מעטים עוד יותר נכון לרגע זה.

בלי קשר, מסיבות שונות, אני אמליץ לך דווקא להמנע מכרטיס דו ליבה או מערך SLI / CF (שמעשית יושבים תחת אותה קטגוריה של multi-gpu)

קח את זה כהמלצה בלבד, שכן ייתרונותם של כרטיסים כפולי ליבה אילו (GX2 / X2) יכולים להשתלם, אך לא מובטחים לכל אפליקציה (משחק)

בהתחשב בהמלצתי הנ"ל, ואם ב-HIGH END עסקינן, אני מציע לך להתמקד בכרטיסים הבאים : GTX280 / GTX260 216 / HD4870

(עריכה: לא הספקתי לקרוא תגובות לפני אז סליחה אם חזרתי על דברים שנאמרו)

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לקנות מחשב חדש ...

התקציב הוא 7K בערך אני אבל מזמין מחו"ל

מהאתר TIGERDIRECT

אבל מתוך זה 1000 הלך לי רק על הגה + רמקולים ומקלדת

ומסך זה עוד איזה 1000 אז נשאר 5 בערך

פורסם

זה יכול להיות מעניין, אבל אני יודע שלא כל המשחקים תומכים אבל למשל, מה ייקרה אם במקום שייקנה את ה CORE216, MAXCORE

הו ייקנה צמד HD4850, שגם יכול "להשמיד" GTX280 ? (עולה 200$ לHD4850 ואפילו פחות)

ושוב רק תיקח את האפשרות בערבון מוגבל

פורסם

jacko_il עם כל הכבוד לידע המוערך..אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שלא כולם יודעים כמוך..

אז להתחיל להסביר על ההבדלים בין איכות תמונה ו FPS..למישהו שלא ממש מבין ...ולהתעצבן זה קצת :s05:

פותח התרד אני אתרגם את דבריו של jacko_il לשפוטים יותר ;D

מבחינת איכות זאת אומרת פילטרים ("הגדרות גבוהות") במשחק גם כרטיסים של 200 שקלים יאפשרו לך להפעיל..

מה שכן קצב הרענון/מספר הפריימים וכו..שהכרטיס מסך יציג יהיה נמוך מהרגיל..

ולכן בעוד שגם עם 9500GT או 280GTX אתה תראה את אותם צללים/איכות דמויות וכו..קצב הפריימים יהיה נמוך..

ככה שעם 9500GT אתה תראה תקיעות/"קירטועים" במשחק (למרות שההגדרות אותם הגדרות)..בעוד ש280GTX יריץ את הדבר בלי הרבה בעיה..

jacko_il אתה מוזמן לתקן/להוסיף.. ;D

בכל מקרה פותח התרד על גבי מסך של 22 אינץ גם 4870 בודד ..או 260GTX יספקו אותך בהחלט..

לגבי מערך CF וכו...כמו שציינתי בעבר וגם היום זו דעתי...עם כל הכבוד לכמה שזה נראה פרקטי מבעבר..

עדיין יש המון דברים שדורשים "סידורים" לפני..החל מלוח אם ספק..ועד לדרייברים ומשחקים שלא תומכים..

ולכן לא תמיד זה פרקטי בעיני כולם..במיוחד לאור העובדה שעוד 10-15 FPS במשחק דורש ממך ספק/לוח אם וכו במיוחד..

פורסם

זה יכול להיות מעניין, אבל אני יודע שלא כל המשחקים תומכים אבל למשל, מה ייקרה אם במקום שייקנה את ה CORE216, MAXCORE

הו ייקנה צמד HD4850, שגם יכול "להשמיד" GTX280 ? (עולה 200$ לHD4850 ואפילו פחות)

ושוב רק תיקח את האפשרות בערבון מוגבל

כי כמו ש SYNDROME ציין קודם והוא צודק ב 100% - לפעמים זה רק כוח בתאוריה ובפועל הוא לא יוצא לידי ביטוי בגלל בעיות תאימות דרייברים , חוסר אופטימיזציה במשחקים ואפילו חוסר תמיכה. לפעמים נוצרים מצבים מגוחכים שכרטיס בודד מביס את הצמד שלו.

ועוד לא דברתי על בזבוז חשמל שמצריך ספק חזק, לוח תומך מערך ופליטת החום הגבוהה למארז.

ו TAOTAO, אין לי מה לתקן, פרטת את זה בצורה יותר בהירה ממני וממש לא התעצבנתי - זו רק השעה המאוחרת..

פורסם
  • מחבר

http://www.tigerdirect.com/cgi-bin/ShoppingCart.asp?prchbcart=y&msg=&q=

זה העגלה שלי לבנתים

זה הנתוניים וזה נירא לי חורג מהתקציב אפילו ואני רוצה לנצל את זה במקסימום יש לי 7ל 7וחצי למחשב

ועוד אין מארז רציתי לשים קאנדאלף אם קירור נוזלי הוא בא ב 250 דולר אבל אזל להם עד שיגיע

אני משחק רק משחקי מרוצים ופעולה עם זה עוזר !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים