עבור לתוכן

המחשב חדש ונכבה במאמץ...

Featured Replies

פורסם

התחלתי לפתוח קובץ גדול בווינראר והמחשב נכבה באמצע של הפתיחה ניסיתי שוב ועוד פעם נכבה... הורדתי את התוכנה s&m והמחשב נכשל בהתחלה בבדיקה של של המעבד והפסיק את הבדיקה... המחשב נכבה גם כשעשיתי memtest לבדיקת הזכרונות. רשום לי בתוכנה של האס אנ אמ best error detection is on higher cpu load.

מה אני צריך לעשות ומה הבעיה בדיוק עם המעבד?

המפרט

amd 5000+artic freezer

9600gt כרטיס מסך

2g memory זכרון

nzxt500w ספק

דיסק קשיח 320

פורסם

מה הטמפ' של המעבד?

פורסם
  • מחבר

התוכנה עצרה את עצמה בחום של 55 מעלות בשורה אחת חום מקסימום הגיע ל55 ובשתי השורות הגיע ל70 מעלות... זה קרה אחרי 15 20 שניות מתחילת הבדיקה...

הבדיקה היא על 75 אחוז.. לא שיניתי כלום בפרמטרים של הבדיקה..

במינימום של השורות זה 23 בשורה אחת ו42 בשתי השורות האחרות.

פורסם

מחשב חדש ואין אחריות ?

פורסם
  • מחבר

יש אחריות.. אבל הייתי רוצה לדעת מה הבעיה כדי לחסוך זמן וטיפולים מיותרים..

פורסם

לא חסר...קבלת שגיאות עם MEMTEST ? אם כן תבדוק את הזיכרון...

פורסם
  • מחבר

לא קיבלתי שגיאות עם הממטסט פשוט המחשב נכבה באמצע הבדיקה...בבדיקה של s&m הוא רשם לי best error detection is on higher cpu load

הטמפ' לא גבוהות יחסית בזמן מאמץ? אני לא מספיק בקיא בזה.

מאוד מתסכל מחשב חדש וכבר להתחיל להתעסק איתו.

פורסם

70 מעלות זה לא טמפ' שתגרום למחשב להתכבות..

תבדוק בהגדרות של הטמפ' וכו בביוס מה מוגדר שם...

כמו כן נסה תוכנה אחרת בבקשה..

פורסם

הוא אמר "התוכנה עצרה את עצמה בחום של ...... 70 מעלות"

כלומר אם היא לא, כנראה שזה היה עולה עוד יותר.

פותח הדיון.. אני מציע שתפעיל שמירת לוגים בתוכנה בה אתה משתמש לניטור הטמפ', ואז תפעיל מעמס שבד"כ גורם לכיבוי. במצב הזה, לאחר שהמחשב יופעל מחדש- תוכל לצפות בקובץ ולדעת באיזו טמפרטורה המחשב כבה. כמו כן תבדוק בביוס שאין אופציה של כיבוי בטמפרטורה מסוימת, זה בד"כ בתפריט ה"בריאות" בביוס (Health) בו ניתן לראות מתחים, מהירויות סיבוב מאווררים וכדומה.

במקרה ואכן ישנה אופציה כזו, תבטל אותה ותריץ שוב בדיקת מאמץ עם שמירת לוגים.

וכמובן, תחלוק איתנו את התוצאות.

מאוד מוזר מאמץ כזה למעבד בחילוץ קובץ דחוס, או בהפעלת Memtest. יתכן שמדובר בהתקנה לקויה של קירור המעבד.

פורסם

פותח התרד תעלה את הטמפ' המקסימלית המוגבלת בתוכנה..ותבדוק אם היא רצה גם אחרי 70+..

או שפשוט תבדוק עם PRIME שלא מתחשבת ממש בטמפ'..אלה יותר בשגיאות חישוב וכו...

פורסם

הטמפ' גבוהה מדי בשביל מעבד כזה - היה לי מעבד דומה (AMD 5200+) שהגיע גם כן ל-70 מעלות כאשר הרצתי את התוכנה OCCT והיה נכבה כל פעם שהיה במאמץ קטן (חשוב לציין שהטמפ' של המעבד בביוס הייתה בסביבות 50 מעלות במספר בדיקות שביצעתי).

אחרי שבדקתי את כל הרכיבים הגעתי למסקנה שמדובר בבעיה בספק, בקירור או במעבד עצמו. הפתרון היה לשלוח אותו למעבדה ושם החליפו את המעבד - הבעיה נפתרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים