עבור לתוכן

[עזרה]תכנות מונחה עצמים - JAVA

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לומד בבית ספר JAVA - תכנות מונחה עצמים, רק התחלנו.

רציתי לקבל עזרה, כי אני לא מבין כ''כ את החומר, אנחנו עדיין בבסיס, למדנו פעולות GET, SET, בונה, רנדום, מחרוזות.

אם מישהו יוכל להסביר לי איך רושמים כל פעולה ולמה היא משמשת, אשמח.

אני לא כ''כ מבין מה התפקיד של 2 תוכניות כלומר אחת זה ההגדרות והשנייה זו הראשית, איך יודעים מה להגדיר, אם זה GET או SET, מה תפקיד הפעולה הבונה וכו'.

תודה מראש.

פורסם

שאלת שאלות יחסית כללית, או שאלות ספציפיות מידי.

לדוגמא - אם אתה רוצה לדעת מה פונקציה מסויימת עושה, כדאי שתקרא עליה בAPI של JAVA.

השאלה - "מה התפקיד של 2 תוכניות..." לא ברורה. אתה מדבר על CLASS(מחלקה)?

לגבי השאלות שבסוף -

בOOP יש אובייקטים.כל אובייקט מאפשר לך לבצע עליו מספר פעולות כמו - יצירה, הריסה, קבלת מידע מסויים ושינוי מידע אחר.

הפונקציה שיוצרת את האובייקט היא הקונסטרקטור שלך. הפונקציה יודעת לאתחל את המידע הפנימי של האובייקט, ולשים בה ערכים תחיליים. הGETרים והSETרים מאפשרים לך לשנות את המידע הזה.

לדוגמא - יש לך מחלקה שמייצגת אנשים. כדי ליצור אובייקטים מהמחלקה הזו, אתה קורא לקונסטרקטור של המחלקה הזו. הקונסטרקטור מחזיר לך עצם מסוג המחלקה. במקרה שלנו, הקונסטרקטור מחזיר לך איש עם שם, גיל ורחוב מגורים שנתת לו בארגומנטים.

כדי לקבל את רחוב המגורים, אתה צריך לקרוא לGETTER של המגורים. כדי לשנות את המגורים, עלייך לקרוא לSETTER.

שים לב שעבור מחלקה שאתה כותב, אתה צריך לממש את הפונקציות האלה, והן לא נוצרות לבד. מחלקות אחרות שאנשים אחרים כתבו מכילות כבר את המתודות האלה(ה"פונקציות" של המחלקה) עם SETTERים וGETTERים שרלוונטים אלייך. לא כל מידע באובייקט אתה יכול לשנות ע"י SETTERים, ולא כל מידע אתה יכול לקבל ע"י GETTרים.

לדוגמא, אם לאיש שלנו הייתה סיסמא, אתה לא יכול לקבל את הסיסמא שלו ע"י GETTER. מה שאתה יכול לעשות זה לקרוא למתודה אחרת שבודקת האם הסיסמא שנתת לה כפרמטר מתאימה לסיסמא של האיש(מתודות שמתחילות בדרך כלל ב- is).

המחלקה של האנשים שדיברתי עליה לא קיימת, ואם אתה רוצה אחת, עלייך לממש כזו בעצמך(ואני מבטיח לך שאחרי שתממש אחת, תבין טוב יותר את החומר).

פורסם

יש דברים שבני אדם לא צריכים לדעת, בשביל כל השאר יש את גוגל.

http://vlib.eitan.ac.il/Java1/index.htm

אתר סבבה בשביל ההתחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים