עבור לתוכן

האם כרטיס מסך יציל את המחשב החלש בנושא תמיכה בהרצת תכני HD?

Featured Replies

פורסם

^

שלום

ברשותי מחשב P4 3.0GHZ, DDR1 1GB 266MHZ

אני מעוניין לצפות בתכני HD על המסך שלי והמפרט הנוכחי (עם כרטיס 5200) לא נותן לי לעשות זאת באופן חלק.

אני לא מצפה שהוא יריץ 1080P חלק, אבל יש סיכוי כלשהו שכרטיס מסך מודרני (בחיבור AGP, כמובן) יאיץ את המערכת הזו עד כדי צפיה חלקה ללא הפרעות בסאונד וגראפיקה (כמו שקורה עכשיו)?

כמו כן, כמובן שמשולבים בעסק הזה המקודדים המתאימים לתכני HD.

כעת נותר לענות על השאלה שלי,

ואם קיים כרטיס שיקח על עצמו את העומס אז יתכן מאד שאקנה אחד כזה.

תודה מראש.

פורסם

יש לי אותו מעבד כמו שיש לך וכרטיס מסך 7800GS.

המחשב מריץ 720 בצורה די חלקה, אבל 1080 יש תקיעות ולפעמים בכלל אי אפשר לראות, אולי זאת בעיה בקודקים או משהו.

לכן אני לא בטוח שתוכל להריץ 1080 בצורה שיהיה אפשר לראות סרט בשלמותו בצורה טובה שלא תהרוס את חויית הצפיה.

כעיקרון, כרטיס חלש כמו HD3650 מסוגל להריץ FHD אבל שוב, אני לא בטוח שיריץ חלק בגלל המערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

הרי ברור לנו שWMV 720P אין כל בעיה להריץ.

720P X264 זאת הבעיה.

כמו כן גם 1080I ו1080P עושים בעיות (הראשון הרבה פחות מהשני).

כך שאם ATI יוציאו כרטיס כמו שכתוב פה

http://hwzone.co.il/news/1221239740/46765/

לאפיק הAGP, נראה שאוכל סוף סוף לצפות בסרטיי במסך ה-HD ומערכת 5.1 ולהינות.

מישהו שרוצה מוזמן להגיב.

פורסם

אם תקנה 3450 זה אמור לסדר את זה...

פורסם
  • מחבר

לדעתי הוא עדיין מאיץ חלקי.

אני הבנתי שסדרת 4 (ביניים-נמוך) תקח על עצמה את כל "הטיפול" בכל מה שקשור להרצת תכנים.

אני מוטעה או שיש אמת בדברי?

פורסם

תשכח מהרצה של HD על ידי הכרטיס מסך. זה מעולה אם יש לך כונן BLURAY עם סרטים מקוריים אבל כאב ראש ענק בכל שאר המקרים, לגרום לדבר הזה לעבוד נורמלי זה יותר קשה מלהריץ VISTA על חצי גיגה זיכרון. בקיצור - שכח מזה :)

את האמת , המערכת שלך לא תוצכת במעבד DUAL CORE כלשהו ? כי אם כן תמצא כזה משומש בהרבה יותר זול.

פורסם

כן, ויסטה אוכל משאבים בצורה פשוט לא חסכנית ומיותרת (כבר נושא אחר)

פורסם

זה אמנם לא קשור לכרטיס מסך, אבל סרטי x264 ברזולוציות 720pו 1080p ניתן להריץ בעזרת הקודק (בתשלום) CoreAVC.

זהו קודק שפותח במיוחד כדי להריץ תכני HD על מחשבים חלשים.

בשילוב עם הנגן MPC שיודע להשתמש בקודק כמו שצריך, ניתן להגיע לביצועים נכבדים. אני הצלחתי לנגן 720p חלק עם פחות מ60% מעבד על מחשב סלרון 2.6 ו768 מגה זיכרון DDR1, כולל כרטיס מסך מובנה.

בהצלחה!

פורסם

COREAVC לא עושה ניסים, הוא פשוט מהיר יותר מקודקים אחרים אך לאט לאט גם הקודקים האחרים עוברים שיופים ואופטימיזציות.

720P זו לא הבעייה עם מעבדים כמו שמתוארים כאן. 1080 כן.

בגדול - תכני אינטרנט של 1080 יעבדו טוב עם רוב רובם של מעבדי הDUAL CORE שקיימים בשוק (כשCOREAVC או כל קודק שתומך בריבוי ליבות הוא חובה כמובן).

פורסם

זה נכון שCoreAVC לא עושה ניסים, אבל הוא עדיין יעיל במידה ניכרת מהמתחרה הקרוב ביותר אליו, libavcodec, שנמצא בffdshow.

במערכת המרכזית שלי, ניגון 720p לוקח בערך 20% מעבד עם ffdshow ו4-8 אחוזים עם CoreAVC. אם מסתכלים על יחידת עיבוד אחת שפועלת (25% = 100%), ניתן לראות שההבדל הוא מאוד משמעותי.

פורסם

תשכח מהרצה של HD על ידי הכרטיס מסך. זה מעולה אם יש לך כונן BLURAY עם סרטים מקוריים אבל כאב ראש ענק בכל שאר המקרים, לגרום לדבר הזה לעבוד נורמלי זה יותר קשה מלהריץ VISTA על חצי גיגה זיכרון. בקיצור - שכח מזה :)

זה אולי לא הכי פשוט לתפעול ראשוני אבל ברגע שאתה מגדיר מה שצריך להגדיר - אתה מסודר.

להלן מדריך: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353006.0

מה שקורה זה שסרטים התומכים ב-DXVA (האצת GPU) ינצלו זאת, לעומת סרטים שלא תומכים - אילו ישתמשו ב-CoreAVC.

זה נעשה אוטומטית, אם רק תעברו על המדריך. הגדר ושכח. (אם משהו מוכן לתרגם לעיברית אני בטוח שזה יכול לשרת כסטיקי)

פורסם

לא רק שזה כאב ראש ההגדרה הזו שלפעמים היא פשוט לא עובדת (כלומר אתה נתקל במערכת מסויימת שזה פשוט לא רוצה לעבוד), כרגע הגדרת בעצמך למה זה לא פיתרון טוב: לא כל הסרטים תומכים בזה ולמעשה הרבה מאוד לא ולכן זה לא פיתרון טוב למחשב שלא יכול להריץ HD. זה כן פיתרון - אבל פיתרון צולע שלא שווה את הכסף - ניתוב של אותו הכסף לכוח עיבוד חזק יותר אם אפשר (למשל מערכת שבה אפשר לשדרג רק את המעבד) הוא פיתרון אולטימטיבי.

הגדרה שבה סרטים שלא תומכים בזה יעבדו עם COREAVC שבמקרה שלנו בתרד הזה זה אומר לא יעבדו - היא לא פיתרון.

ואני אתמצת את הנקודה למען הקוראים - קניית כרטיס מסך למטרה של הרצת FHD או HDR במחשב שאינו מסוגל להריצם היא אינה פיתרון טוב בכלל.

פורסם

וקניית כרטיס מסך למטרה של הרצת FHD או HDR במחשב שכן מסוגל להריצם תהיה סתמית גם היא.

במילים אחרות הטענה שלך היא שהפונקצייה של האצת GPU לתכני HD היא לא רלוונטית בשום מצב. דעתך נרשמה :)

בוא נאמר שאם יש לך גישה ואתה יודע איפה להשיג את התוכן שאתה צריך (HD עם תמיכת DXVA) זה יכול להשתלם ה-200 ש"ח השקעה בכרטיס

מסך ל-HD. אבל כדאי לודא את העניין לפני הרכישה ;)

אם באמת אפשר לנתב את הכסף למעבד חזק יותר המסוגל להריץ FHD ללא בעיות - כמובן שזה פתרון עדיף.

השאלה איזה Pentium 4 הוא כבר יכול להביא - יש לו 3.0ghz וזה לא מספיק לו...

פורסם

במילים אחרות הטענה שלך היא שהפונקצייה של האצת GPU לתכני HD היא לא רלוונטית בשום מצב. דעתך נרשמה :)

סיכמת יפה את העניין - זו בדיוק דעתי.

ההסברים הכי טובים שאני ראיתי ברשת לשימוש בזה על מחשב שמריץ HD הם: לתת לCPU לנוח בזמן צפיית סרט HD (למה ? הוא כלב ?) או אנשים שעושים חישובים ברקע בזמן שהם רואים סרט HD. למשל אנשים שמקודדים סרטים בזמן שהם צופים בסרט, מרנדרים סצינות ב3D, מנסים למצוא הוכחות לחיים מחוץ לכדור הארץ, לפתור בעיות מתמטיות ופיזיקליות מסובכות, בקיצור - בממוצע הכללי כל העניין הזה באמת לא רלוונטי "לפיראט המצוי". הוא נועד ועובד מעולה כשמדברים על חומרה וסרטים מקוריים - לשם כך הוא נוצר וזו הרלוונטיות עליה דיברת.

לבוא ולחפש תוכן ספציפי ונדיר הרבה יותר בשביל להצדיק את הפיתרון זה כמובן מגוכך ולא לעניין (מבחינה רעיונית תפיסתית).

לי יש את החומרה הזו ואני אפילו לא טורח להפעיל אותה. כל עוד המעבד שלי אוכל כל סרט HD שאני מביא אני לא מוצא שום סיבה הגיונית להתחיל להיתעסק עם ההתקנה שלי או להתחיל לבדוק פרופילים של מה שאני מוריד (וכדאי לציין, שאני כמו רוב האנשים לא מחפש הוכחות לקיום חייזרים על ידי המחשב שלי בזמן שאני צופה בסרטים :) ).

פורסם

אם נצא מנקודת הנחה שאין לו כונן HDDVD או Blueray - הייתרונות של האצת GPU אכן מצתמצמים לתכנים מקודדים מסויימים על חומרה חלשה

(מן הסתם לא חוקיים ברוב המקרים)

אני אומנם לא יותר מדי בקטע של סרטים, אבל לדוגמא יש לי כרגע 10 סרטים בקידוד H.264 כאשר 9 מתוכם עובדים עם DXVA.

לא תמיד מציינים שיש תמיכה לקובץ מסויים - זה לא אומר שהוא לא תומך. האמת היא שרוב התכנים האיכותיים היום יודעים לנצל DXVA, זה ממש לא נדיר.

(זו גם לא תורה מסובכת, פשוט מי שמקודד צריך להתחשב בתקן, ועם הזמן יותר ויותר מקודדים מבינים זאת)

השאלה היא מאיפה אתה משיג את התכנים. אז באמת נוצר מצב שרק פיראט מנוסה עם מחשב חלש יכול להפיק תועלת מהדבר.

(וגם אז זה עלול לעלות לו בכאב ראש \ הורדות שמתבררות כביזבוז זמן אם אין תמיכה)

אני לא בא להתווכח על מהות הפיצ'ר, אלא לתת את הכלים המתאימים לאילו שמעוניינים להשתמש בפיצ'ר, מכל סיבה שהיא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים