עבור לתוכן

אני יודע שזה נטחן עד דק אבל שוב , 260GTX VS 4870

Featured Replies

פורסם

לפותח הדיון,

שמת לב כמה מהר NVIDIA משחררת גרסאות חדשות לכרטיסים שלה? כן תשאל את עצמך מה כדאי לך יותר, חברה שמוציאה חומרה חזקה לעיתים רחוקות ומשפרת את התוכנה לעיתים רחוקות לכל אורך חיי המוצר (בלי נדר) או חברה שמוציאה חומרה חלשה חזקה ומוציאה גרסה חדשה שלה כל כמה חודשים, במקרה יוצא גם שמי שקנה ראשון לא מקבל יותר תמיכה משלם יותר.

(עכשיו כשהשאלה הפכה חסרת משמעות... אין צורך לענות עליה ::))

כיום אנוידיה "מספקים תמיכה" (מעדכנים דריברים על בסיס שוטף, בניגוד לאחרים) לסדרה 6 ומעלה. כמה דורות נתמכים עכשיו, 5 ?

(עכשיו תגיד לי שאתה צריך תוספת ביצועים לג'יפורס 5 או 4 כי ויסטה לא מריצה טוב קריסיס, או שחרב עליך עולמך כשהתברר לך כי יציאת ה S-Video עובדת רק ב-XP)

• תגובות 83
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סינדרום,

מה הנקודה שלך בדיוק?

עדיף לו לקנות כרטיס חלש יותר, עם תמיכה תוכנתית "מוגבלת" (בלשון המעטה) ולשלם יותר?

נ.ב - 4 דורות מעכשיו זה סה"כ שנתיים וחצי, רוב האנשים לא מחליפים כרטיס מסך כל שנה וגם אם כן הם עדיין משתמשים בישן בצורה זאת או אחרת.

לא כולם משתמשים במחשב רק למשחקים ;)

פורסם

בתור אחד שהיה עם ATI בראשית שנותיה, עבר לNVIDIA למשך 10 שנים וחזר לATI אני חייב להגיד,

שוק כרטיסי המסך הוא מה שאנחנו עושים ממנו!

לנו יש דרישות והחברות חייבות למלא אותן, אם לא אנשים יעברו חברות!

לדוגמא, AMD-ATI חוזרת בהדרגה לתחרות צמודה בשוק, ונוספים משתמשי ATI, יותר ויותר, מה שגורם לפידבקים ורצון החברה והמחוייבות שלה להשקיע,

מה שגורם למוצר להיות יותר טוב ושווה ערך ולתמיכה הטכנית גם להיות טובה יותר

פורסם

aternus, זה שעכשיו מדובר ב-5 דורות זה לא אומר שום דבר לגבי העתיד. מי אמר שיוציאו את סדרה 6 מהדריבר בדור הבא למשל?

זה שיוצאים כרטיסים משופרים זה לא אומר שהכרטיס הראשון הוא "חלש". אז לא נקנה כרטיס של אנוידיה רק כי היא עלולה לשפר אותו ולהוריד מחיר ?

אתה פשוט מחפש תירוצים (די עלובים אם לומר את האמת) בכדי לדחוף ATI לכל אחד.

והתמיכה התוכנתית לא מוגבלת, רד מזה כבר. אתה לא יכול לנבא את עתיד התוכנה ובהסתמך על כך להמליץ על חומרה.

dj-electric, מה שאתה אומר, במילים אחרות: "ככל שאני ידחוף יותר אנשים לקנות ATI כך המוצר שלי יקבל תמיכה טובה יותר"

לדעתי זה אגואיזם מוחלט. תמליץ לאנשים על מה שטוב להם, לא לך ולחבריך. זו סתם פסיכולוגיה בשקל, לא שום דבר אחר.

אני לא אומר חס וחלילה שהכרטיסים של ATI לא שווים. יש להם אחלה כרטיסים ועובדה היא שהם מתחרים בשוק ה-high-end.

אבל בואו נתמקד בכרטיסים עצמם ובתמורתם כיום, לשם כך התכנסנו..

פורסם

dj-electric, מה שאתה אומר, במילים אחרות: "ככל שאני ידחוף יותר אנשים לקנות ATI כך המוצר שלי יקבל תמיכה טובה יותר"

לדעתי זה אגואיזם מוחלט. תמליץ לאנשים על מה שטוב להם, לא לך ולחבריך. זו סתם פסיכולוגיה בשקל, לא שום דבר אחר.

כמות האנשים שקונים את הכרטיסים פה בארץ זניחה, לעומת העולם, וכמות הכרטיסים שקונים בגלל מה שמישהו פה אמר בפורום זניחה ביחס לישראל... זה לא מה שיזיז לחברות הגדולות...

פורסם

בגלל זה אני אומר - פסיכולוגיה בשקל :nixweiss:

אני פשוט עוקב אחרי התופעה ואני אומר לך - כמעט כל מי שרכש פה כרטיס ATI לאחרונה שינה את עמדותיו בקיצוניות, עד כדי הכללה.

פתאום הכרטיס שלו הכי טוב \ הכי משתלם ... וגם החברה הכי טובה ... אז כל המוצרים שלה טובים יותר מעכשיו... (מזעזע, אני יודע).

ואז כשאנוידיה מוציאה מוצר משודרג ומורידה מחירים, כהרגלה - במקום לראות את זה כדבר חיובי - שוללים ומזלזלים. אני קורא לזה "קנאות".

פורסם

עוד פרט חשוב שחברת ATI צריכה ללמוד מאנוידיה, להתאים את פיתוח המשחקים לכרטיס מסך.

באמת שכבר המון זמן לא ראיתי את הלוגו של ATI במשחקים...?

פורסם

אין לה כסף לזה, אתה חייב להבין שהיא חברה קטנה יותר מ-NVIDIA. עם זאת, אני זוכר מקרה שבו ה-X1900XT עלה על ה-7900GT במשחק Just Cause, למרות שהוא עבר כמו שאמרת אופטימיזציה ל-NVIDIA.

בכלל, אני אוהב את העובדה ש-ATI נותנת לכרטיסים שלה מקסימום כוח סוס לכל המשחקים, במקום לנסות להתאים את המשחקים לכוח הסוס הקיים.

פורסם

בגלל זה אני אומר - פסיכולוגיה בשקל :nixweiss:

אני פשוט עוקב אחרי התופעה ואני אומר לך - כמעט כל מי שרכש פה כרטיס ATI לאחרונה שינה את עמדותיו בקיצוניות, עד כדי הכללה.

פתאום הכרטיס שלו הכי טוב \ הכי משתלם ... וגם החברה הכי טובה ... אז כל המוצרים שלה טובים יותר מעכשיו... (מזעזע, אני יודע).

ואז כשאנוידיה מוציאה מוצר משודרג ומורידה מחירים, כהרגלה - במקום לראות את זה כדבר חיובי - שוללים ומזלזלים. אני קורא לזה "קנאות".

אנשים נורמלים (לא פאנבויז) משנים את דעותיהם לפי החוויה אותה הם עברו עם חברה זאת או אחרת...

NVIDIA זילזלה בלקוחות זמן מאוד ארוך (יחסית לתחום כרטיסי המסך) עם סדרות ה 8000 וה9000 שנמכרו עד לפני חודשיים במחירים מופקעים, ובו-זמנית הם נטשו את כל מי שתמך בהם מהדורות הקודמים... (כן סינדרום, מותר לי להרגיש פגוע על כך שהשקעתי כסף ולא קיבלתי את מלוא תמורתו) ככה לא מנהלים עסק, העולם לא פועל לפי השיטה של ישראבלוף - תרוויח מלא כסף לא משנה איך והכל יהיה בסדר, עכשיו זה חוזר אליה ובגדול.

אם מישהו מגיש לך חתול מת במסעדה, אתה נשאר לקינוח?

אני לא, ואותי כלקוח הם איבדו... הם יצטרכו להציע מחירים ממש טובים ולהוכיח שהם שיפרו את תמיכתם בכדי שאני אקנה מהם וימליץ למישהו אחר.

פורסם

אני לא פאנבוי ולא כלום כבר ראיתי הכל וניסיתי הכל ולא סתם אני אומר שאם קהילה מסויימת תשתמש במוצר זה יגרום לפיתוח, עובדה שאין להתווכח איתה מסכים?!

פורסם

יאללה מכות!!!! יאללה NVIDIA!!! יאללה ATI!!!! LETS GO FOR THE BASTARDS!!!!! (סלחו לי על שגיאות הכתיב)

פורסם

אנשים נורמלים (לא פאנבויז) משנים את דעותיהם לפי החוויה אותה הם עברו עם חברה זאת או אחרת...

NVIDIA זילזלה בלקוחות זמן מאוד ארוך (יחסית לתחום כרטיסי המסך) עם סדרות ה 8000 וה9000 שנמכרו עד לפני חודשיים במחירים מופקעים, ובו-זמנית הם נטשו את כל מי שתמך בהם מהדורות הקודמים... (כן סינדרום, מותר לי להרגיש פגוע על כך שהשקעתי כסף ולא קיבלתי את מלוא תמורתו) ככה לא מנהלים עסק, העולם לא פועל לפי השיטה של ישראבלוף - תרוויח מלא כסף לא משנה איך והכל יהיה בסדר, עכשיו זה חוזר אליה ובגדול.

אם מישהו מגיש לך חתול מת במסעדה, אתה נשאר לקינוח?

אני לא, ואותי כלקוח הם איבדו... הם יצטרכו להציע מחירים ממש טובים ולהוכיח שהם שיפרו את תמיכתם בכדי שאני אקנה מהם וימליץ למישהו אחר.

הבנתי שיש לך נסיון עגום עם Geforce 5 זקן על ויסטה. הגישו לך חתול טרי (חתול כי סדרה 5 היתה זבל) הוא פשוט איבד מהטעם שלו אחרי 5 שנים.

אבל איפה הזלזול בא לידי ביטוי עם סדרה 8 \ 9 ? איך אפשר להשוות בכלל לחתולים...

מה זה מחירים מופקעים - יותר ממה שיש לך בכיס ? מן הסתם הכרטיסים שלטו בשוק הזה אז המחיר היה גבוה יחסית. ככה זה עובד וככה זה יעבוד תמיד.

ברור שהמחיר יורד עם התחרות של NV בעצמה וב-ATI. מחירים תמיד יורדים, אני לא מבין לאן אתה חותר.

ברור ש-ATI יפתחו במחיר אטרקטיבי - להם יש במה להתחרות כבר מהרגע הראשון בו הם שיחררו את הסדרה חדשה.

איך תדע אם הם "שיפרו את התמיכה" (ע"פ הגדרתך ל-מה היא תמיכה) - תמתין עוד 5 דורות ותבדוק ש-S-VIDEO עובד על מע' הפעלה עתידית ודריברים מתעדכנים על בסיס קבוע ? אז דבר איתי עוד 5 שנים ונראה. בהצלחה...

חוץ מזה אם NV היו מתעסקים כל היום בטכנולוגיות מזדקנות לא היינו מתקדמים לשום מקום.

לידיעתך, מי שרוכש כרטיס מסך כי הוא של חברה כזאת או אחרת --> this is what fanboy is all about

פורסם

אני חייב לאמר שבתור גיימר כבד שמחליף מחשב כל שנה +- היה לי גם ATI וגם NVIDIA ואני חייב לציין שהדריברים של ATI הם פשוט גועל הם על הפנים ואפשר ליראות גם פה בפורום כמה אנשים בוכים על בעיות כאלו ואחרות גם בדרייבר וגם בכרטיס, מספיק לירשום פה בחיפוש בפורום או להיכנס פה לפורום תמיכה טכנית וליראות כמה ATI מזלזלים בלקוחות שלהם! :pissed:

פורסם

רק בגלל דרייברים מסריחים עדיף ללכת על GTX260 ולא HD4870?

פורסם

חחח, תקראו לי תמים אבל אני ממש לא מבין מה לא בסדר בדרייברים של ATI, אני מקווה שלNV יהיו את כמות הכלים שיש ב CCC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים