עבור לתוכן

אני יודע שזה נטחן עד דק אבל שוב , 260GTX VS 4870

Featured Replies

פורסם

החדש עוד לא הגיע ורק גירסת ה OC החזקה יותר שתעלה פה לבטח 1550 ש"ח לפחות תהיה פחות משתלמת לדעתי ...

בקיצור אין הכרעה בין שניהם , אם יש שימוש ב OC אז הכף מוטה לצד זה או אחר ...

• תגובות 83
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בקיצור אני יחליט ככה :

שתהיה השוואה רצינית של קרייסיס WARHEAD מי שיקח שם , יהיה הזוכה שלי.

פורסם

ואחרי שתסיים את קרייסיס WARHEAD תגיד לעצמך: "נו טוב... על המשחק הזה עשיתי את הבחירה של הכרטיס מסך שלי"

:nono:

פורסם

בקיצור אני יחליט ככה :

שתהיה השוואה רצינית של קרייסיס WARHEAD מי שיקח שם , יהיה הזוכה שלי.

צריך לבחון את הכרטיס על מ'ס משחקים ולא על אחד ...

פורסם

מוזר שאף אחד פה לא מתייחס ליכולת אוברקלוק של כרטיס 260 לעומת 4870, ולא דיברנו על דרייברים חובבניים של ATI.

פורסם

URIB... על סמך מה בדיוק אתה מבסס שהדרייברים של ATI חובבניים... שמועות?!

לי היה 8600GT ועברתי לHD4850... לא חובבני ולא נעליים!

ואתה יודע מה? אני יחריק לכת ואומר שלNVIDIA יש מה ללמוד מהם

פורסם

URIB... על סמך מה בדיוק אתה מבסס שהדרייברים של ATI חובבניים... שמועות?!

לי היה 8600GT ועברתי לHD4850... לא חובבני ולא נעליים!

ואתה יודע מה? אני יחריק לכת ואומר שלNVIDIA יש מה ללמוד מהם

לא... מנסיון של אנשים שקנו את הכרטיסים האלו.

ולא כתבתי שאנוידיה מושלמת, אבל יש גבול לכמה דרייבר יכול להתחרבש מגרסה לגרסה.

פורסם

בסדר, אבל כשיש התחרבשות לא לוקח הרבה זמן עד שמתקנים את זה...

פורסם

ה-יתרון מבחינתי של ה-260 הוא שהוא חסכוני בחשמל, לעומת ה-4870 הבזבזני. מדובר על 40% פחות צריכת חשמל, שזה לא צחוק בכלל, וזה מקזז את ההפרש במחיר תוך שניים שלושה חשבונות חשמל...

אין לי מושג מה לקנות - קיבלתי אתמול את ה-dell 2408 WFP ועכשיו אני ניצב בפני השאלה הזו וצריך להחליט אחת ולתמיד - בתכלס בא לי 260 אבל מבחינת זמינות בחנויות אני רואה שיש 4870 זמינים במלאי.

פורסם

http://i6.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_260_Amp2_Edition/images/perfrel.gif

^ כבר קישרתי לטבלת הביצועים הזאת בעמוד הראשון,

אני בכוונה מתייחס אליה מאחר והיא משקפת ממוצע ביצועים לכל הרזולוציות והמשחקים שנבדקו בהשוואה.

אם נתייחס לביצועי סטוק של gtx260 "הישן" (צבע ירוק), הפרש הביצועים הכולל הוא מזערי, לטובת 4870. כמעט שוויון ממש.

מבלי אפילו להציץ במבחנים הספציפים אני יכול לומר לכם את המסקנה : הייתרון והפרשי הביצועים משתנים ממשחק למשחק ומרזולוציה לרזולוציה. פעם זה מוביל ופעם השני.. אתם יכולים לערוך השוואות בכל רזולוציה ובכל משחק שיצא, אבל אין מבחני ביצועים למשחקים שעוד לא יצאו לצערי.

ראיתי גם 4870 עוקף GTX280 פעם או פעמיים... זה לא אומר שכדאי למהר להסיק מסקנות חד משמעיות (הרי אין ספק ש-GTX280 חזק יותר)

לדעתי חייבים להתייחס לשאר הגורמים, ביניהם הייתרון לצידו של ה-GTX260, אם זה דריברים, תמיכת CUDA / PhysX, נפח זיכרון מובנה או פוטנציאל OC מוכח (אם מהמפעל או ידנית, לדעתי ייתרון זה לבדו מסוגל להכריע את קרב הביצועים לטובתו בקלות)

... ותכניסו מחירים למשוואה כמובן .

פורסם

ה-יתרון מבחינתי של ה-260 הוא שהוא חסכוני בחשמל, לעומת ה-4870 הבזבזני. מדובר על 40% פחות צריכת חשמל, שזה לא צחוק בכלל, וזה מקזז את ההפרש במחיר תוך שניים שלושה חשבונות חשמל...

אין לי מושג מה לקנות - קיבלתי אתמול את ה-dell 2408 WFP ועכשיו אני ניצב בפני השאלה הזו וצריך להחליט אחת ולתמיד - בתכלס בא לי 260 אבל מבחינת זמינות בחנויות אני רואה שיש 4870 זמינים במלאי.

טעית בחישוב שלך ;D

זה הפרש של 2% בקושי בצריכת חשמל, וזה כאשר ה POWERPLAY לא מודלק... ל 4870 לעומת GTX260 יש עוד הרבה פוטנציאל...

מוזר שאף אחד פה לא מתייחס ליכולת אוברקלוק של כרטיס 260 לעומת 4870, ולא דיברנו על דרייברים חובבניים של ATI.

כן, ממש חכם להשוות כרטיס ב OC מטורף עם קירור צד שלישי שעולה כמעט 1700 שקל (OCX MAX CORE) לכרטיס סטוק שעולה 1250...

-_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_-

לפותח הדיון,

שמת לב כמה מהר NVIDIA משחררת גרסאות חדשות לכרטיסים שלה? תשאל את עצמך מה כדאי לך יותר, חברה שמוציאה חומרה חזקה ומשפרת את התוכנה לכל אורך חיי המוצר, או חברה שמוציאה חומרה חלשה ומוציאה גרסה חדשה שלה כל כמה חודשים, במקרה יוצא גם שמי שקנה ראשון לא מקבל יותר תמיכה...

עכשיו יקפוץ URIB - "אבל GTX260 טוב יותר ב OC" ;D

פורסם

זה כנראה לא יקרה בזמן הקרוב, מהסיבה הפשוטה שהתעשיה מתנגדת לרעיון הרשיונות הסגורים...

דוגמא טובה לכך היא אינטל, שפשוט שמה פס על NVIDIA והSLI שלה מכיוון שזאת הפכה אותו לרשיון סגור המחייב תיאום מלא בין שני החברות, כולל שירטוטים (יותר עבודה לאינטל וגם סכנה שNVIDIA תגנוב מאינטל רעיונות - כידוע שתי החברות מיצרות לוחות).

כרגע אף אחד לא ממהר לאמץ את חישובי הפיזיקה, כי גם ככה המעבדים של היום לא מנוצלים כראוי והרינדוד עדיין מהווה את המעמס הגדול ביותר על המחשב.

כמובן ישנה אפשרות ש NVIDIA תהפוך את הרשיון לפתוח, אך אין בזה כלכך הגיון מכיוון שCUDA זה בעצם OPENCL עם כמה EXTENSIONS ש NVIDIA יצרה...

פורסם

כניראה שהוא המתכוון לשכך שNVIDIA מוציאה 260 משופר ולכן חלק חנויות ישארו עם 260 הישן,ולכן כדי לגמור את המלאי אולי הוא יעשו הנחות.

http://hwzone.co.il/news/1221747327/48857/

קראתי ביקורות לפני שכתבתי את זה, ולפיהן, ה-GTX 260 עם ה-216 מעבדים מאוחדים לא עולה בביצועיו על ה-HD 4870, אבל הוא כן נופל ממנו במחיר (שבארץ עוד לא התעדכן) בצורה כזאת, שגרסה שלו שעברה אוברקלוק קיצוני מהמפעל (דוגמת ה-OCX MaxCore של BFG) כן טובה יותר מ-HD 4870. מקווה שזה ישים קץ לויכוח, שאני מסכים אתכם שהולך להיות מאוד ארוך ומייגע.

זה כנראה לא יקרה בזמן הקרוב, מהסיבה הפשוטה שהתעשיה מתנגדת לרעיון הרשיונות הסגורים...

דוגמא טובה לכך היא אינטל, שפשוט שמה פס על NVIDIA והSLI שלה מכיוון שזאת הפכה אותו לרשיון סגור המחייב תיאום מלא בין שני החברות, כולל שירטוטים (יותר עבודה לאינטל וגם סכנה שNVIDIA תגנוב מאינטל רעיונות - כידוע שתי החברות מיצרות לוחות).

כרגע אף אחד לא ממהר לאמץ את חישובי הפיזיקה, כי גם ככה המעבדים של היום לא מנוצלים כראוי והרינדוד עדיין מהווה את המעמס הגדול ביותר על המחשב.

כמובן ישנה אפשרות ש NVIDIA תהפוך את הרשיון לפתוח, אך אין בזה כלכך הגיון מכיוון שCUDA זה בעצם OPENCL עם כמה EXTENSIONS ש NVIDIA יצרה...

יש בזה משהו - המנוע המתחרה ב-PhysX, ה-Havoc FX של Havoc (ששייכת היום לאינטל), הרבה יותר נפוץ והרבה יותר קל לשימוש מאשר ה-PhysX. רק בגלל זה הייתי הולך דווקא על ATI.

פורסם

בסדר, HAVOK, אבל אתה צריך מתחרה בGPU ולא ב CPU

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים