עבור לתוכן

גיבוי על כונן קשיח פנימי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני מעוניין בכונן לגיבוי, של 500 ג"ב.

חשבתי שבמקום לשלם יקר על כונן חצוני(אני מעונין דוקא בחבור esata בשביל המהירות), לקנות פנימי, להרכיב אותו, ולהשתמש בו רק לצורכי גיבוי, כך שאין סבה שהוא יפגע כיון שאני לא משתמש בו.

מה דעתכם? תודה.

פורסם

אתה צודק אבל היתרון של חיצוני (כשזה נוגע לגיבויים) הוא שהוא לא צורך חשמל- כלומר רק כשאתה מחבר אותו בשביל לגבות או להשתמש בגיבויים. וגם, עצם העובדה שלרכיבים אלקטרוניים יש אורך חיים, והפריט הזה בין כל היתר שבמחשב דווקא מכיל חלקים נעים, אורך החיים שלו קצר יותר- אז אני חושב שעדיף חיצוני שלא מחובר תמיד, כך הוא רוב הזמן לא בפעולה להבדיל מאם היה מחובר תמידית למחשב.

יתרונות נוספים אך מינוריים הם העובדה שהוא תורם לחום שבתוך המארז, ושצריכת החשמל שלו היא באמצעות ספק הכח, בעוד אם אתה קונה MyBook למשל אז צריכת החשמל היא ממקור חיצוני- מהשקע שבקיר.

תעשה את השיקולים שלך, אני חושב שבמחירים של היום כשכונן חיצוני לפעמים עולה זול יותר מפנימי, והביצועים לא נופלים בזכות ממשק SATA חיצוני- אז בשביל שימושים מסוימים זה יכול להיות הרבה יותר עדיף. למשל, גיבויים.

נ.ב.- מקסימום אם כבר לא תהיה לך אחריות על הכונן ויפריע לך שהוא חיצוני מכל סיבה שהיא.. תמיד תוכל לארח אותו בפנים המארז:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=348985.0

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המושקעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים