עבור לתוכן

בעיה עם 4850 וויסטה. הודעת שגיאה מדי פעם. מתסכל לגמרי!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לא מזמן קניתי מחשב ובחרתי עבורו את ה-4850. בהתחלה הייתי מרוצה. אח"כ התחלתי לשחק במשחקים יותר מורכבים ושגיאה מעצבנת התחילה לחזור על עצמה פעם בכמה זמן.

השגיאה מלווה ביציאה מהמשחק, הבהוב המסך, או מסך שחור/תקוע, המחשב לפעמים עושה ריסטרט וכו'. יש פעמים בהם הודעת השגיאה הבאה מופיעה:

The display driver has stopped working and has recovered

יש לי ווינדוס וויסטה, חיפשתי באינטרנט וראיתי שיש להמון אנשים את הבעיה הזו, לאו דווקא עם הכרטיס של ATI אלא גם עם נווידיה. האם זה קשור יותר לוויסטה או שהכרטיס שלי פגום?

נ.ב.

הבעיה לא קשורה למאוורר או לחימום יתר מאחר והטמפ' לא עוברת את השמונים כאשר אני מפעיל את המאוורר על 70%.

הבעיה קורית בעיקר ב-BioShock.

למישהו יש רעיון?? ???

תודה מראש!

• תגובות 42
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עם הקטליסט הכי מעודכן, 8.8...

פורסם

ויסטה SP1?

פורסם
  • מחבר
ויסטה SP1?

כן..הכי מעודכן שיש. כמו כן הייתי צריך לציין שמדובר במערכת של 64 ביט.

פורסם

כן..הכי מעודכן שיש. כמו כן הייתי צריך לציין שמדובר במערכת של 64 ביט.

אני יכול לומר לך שלא מדובר בתופעה קבועה, היות ולי יש VISTA 64 ULTIMATE יחד עם הכרטיס, והכל עובד חלק (טפו טפו טפו).

תריץ תוכנת בנצ'ים כגון 3DMARK VANTAGE ותגיד לנו איזה ציון את מקבל לGPU. ד"א, אין צורך לשים 70% מאוורר כי זה סתם רועש ולא נחוץ, שים 55% והוא אף פעם לא יעבור את ה70, שלא לדבר על 80, ויהיה הרבה יותר שקט.

פורסם
  • מחבר
תריץ תוכנת בנצ'ים כגון 3DMARK VANTAGE ותגיד לנו איזה ציון את מקבל לGPU.

תודה על התגובה.

אז התוכנה בהורדה, ככל הנראה רק מחר תהיה לי תשובה..

ד"א, אין צורך לשים 70% מאוורר כי זה סתם רועש ולא נחוץ, שים 55% והוא אף פעם לא יעבור את ה70, שלא לדבר על 80, ויהיה הרבה יותר שקט.

רק כשאני משחק אני מפעיל אותו על 70%. ואגב זה מגיע לשמונים כשאני שם על 70% ולפעמים אף עובר (למשל ב- world in conflict זה היה עובר ומגיע גם ל-84). אבל זה לא אמור להפריע יותר מדי...ככל הידוע לי לפחות.

פורסם

תודה על התגובה.

אז התוכנה בהורדה, ככל הנראה רק מחר תהיה לי תשובה..

רק כשאני משחק אני מפעיל אותו על 70%. ואגב זה מגיע לשמונים כשאני שם על 70% ולפעמים אף עובר (למשל ב- world in conflict זה היה עובר ומגיע גם ל-84). אבל זה לא אמור להפריע יותר מדי...ככל הידוע לי לפחות.

הכרטיסים של שנינו זהים. הדגם הרגיל של HD4850 שלSAPPHIRE.

א) תבדוק שאתה מריץ בדיקת PERFORMANCE.

ב)אני בהלם. עם 70% מאוורר אתה עובר את ה80?! אני שיחקתי WIC ולא עברתי את ה70 עם 55% מאוורר(בשום משחק לא עברתי את ה70 עם 55%), בהגדרות המקסימליות שיכלתי. הקירור של SONATA III לא מדהים, אבל זה עדין טמפ' אסטרונומית ל70% מאוורר. לא עשית איזה OC לכרטיס ושכחת, נכון?

משהו לא כשורה. בלתי אפשרי שעם 70% מאוורר אתה מגיע ל84 מעלות. לא נתקלתי בכזה מצב אף פעם בכרטיס הנ"ל.

מה שגם, אם לא לגעת בפרופיל המאווררים, הדרייבר מתוכנת לשים 40% כשהכרטיס מגיע ל80, על מנת למנוע ממנו להגיע למצב שאפשר להכין עליו חביתה. אז זה לא הגיוני פי כמה וכמה שאתה עם 70% ב84. אולי שכחת להפעיל פרופיל? עם איזו תוכנה אתה מודד טמפ' במאמץ? GPU-Z? HWMONITOR?

על בעית סירקולציה יוכלו להצביע גם הטמפ' של הרכיבים האחרים. תוריד את האפליקציה HWMONITOR (שוקלת כמה קילובייטים), ותראה לנו סקרין שוט.

פורסם

לי יש 9600GT וכשאני עושה אוברקלוק יותר מדי, אז זה קורה במשחקים.

תבדוק גם שאין לך ריבה טיונר. כי הוא עושה אוברקלוק לכ"מ אוטומטית. הוא שם לי את ה-9600GT על 720 לליבה...

פורסם

אני חושב שזה בעיית DRIVERS פשוט.

לי היה 8.7 וכמעט אף פעם לא קרה

ב8.8 קורה לי הרבה פעמים, גם ישר שהחלונות עולה, והכל מעודכן וכו' וכו'

והכל פועל מעולה מבחינת משחקים וכו'.

לדעתי פשוט תחכה לגרסה 8.9

פורסם

לי יש ויסטה 64 עם 4850 ומעולם לא נתקלתי בבעיה שאתה מתאר. אפילו לא פעם אחת. מותקן אצלי ה 8.8 וכל המשחקים עובדים לי חלק ואין לי קריסות או הודעות מוזרות.

וזה:

מוזר מאוד

אני על 50% במאוורר הרגיל של sepphire

http://img.systemaxdev.com/productmedia/htmlimages/cten/Graphics%20Card/138683-front2.jpg

ובמאמץ הוא לא עובר את 56C

נשמע לי מאד תמוה, תבדוק עם FURMARK טמפ' במאמץ מלא ואז תחזיר תשובה. לא הגיוני פשוט 4850 בטמפ' כזו במאמץ..

שלי (ושל רוב הבאנצ'ים שיש ברשת) מגיע לאזור ה 82-83 גם עם מאוורר על 60%.

נ.ב - כבר הוכחתי לא פעם בפורום שאין שום משמעות (במאמץ) לקביעת מאוורר לערך דומה או קטן ל 55% בפרופיל.

פורסם

לי יש ויסטה 64 עם 4850 ומעולם לא נתקלתי בבעיה שאתה מתאר. אפילו לא פעם אחת. מותקן אצלי ה 8.8 וכל המשחקים עובדים לי חלק ואין לי קריסות או הודעות מוזרות.

וזה:נשמע לי מאד תמוה, תבדוק עם FURMARK טמפ' במאמץ מלא ואז תחזיר תשובה. לא הגיוני פשוט 4850 בטמפ' כזו במאמץ..

שלי (ושל רוב הבאנצ'ים שיש ברשת) מגיע לאזור ה 82-83 גם עם מאוורר על 60%.

נ.ב - כבר הוכחתי לא פעם בפורום שאין שום משמעות (במאמץ) לקביעת מאוורר לערך דומה או קטן ל 55% בפרופיל.

אל תגזים. אין מצב שהכרטיס מגיע ל80 במאמץ עם 60% מאוורר. אני עם מארז עלוב וזול כמו שלי, בקומה אחרונה, ללא מזגן, בקיץ ארצישראלי - לא מגיע ל70 במאמץ עם 55%. אני מתחיל לחשוב על דברים לא הגיוניים בעליל - כגון תכונות חום שונות במקצת בין כרטיס לכרטיס.

ד"א - ההוכחות שלך לא נוגעות לאנשים שפשוט לא רוצים תנור של 90 מעלות במארז. הרבה יותר אפקטיבי לשנות מהירות מאוורר ולהיות עם כרטיס שמגיע ל65 במאמץ מאשר לא לגעת בכלום ולהיות עם כרטיס של 85-90 במאמץ.

פורסם

זהו שזו בדיוק הנקודה - קביעת מהירות המאורר ל 60 אחוז לא מורידה את החום שלו במאמץ. אחרת גם אני הייתי מגדיר את זה..

בנתיים, בניגוד להרבה שרק מדברים, אני עשיתי בדיקות מעשיות והעלאתי את התוצאות כדי שכולם יוכלו לראות. הייתי דווקא מאד שמח לראות בדיקה של מישהו אחר שייראה את הבדל הטמפ' אצלו בין מהירות מאוורר DEFAULT לבין מהירות מאוורר על ערך אחר. ככה אפשר ללמוד משהו..

*נ.ב - חוץ מלשנות את החום של הכרטיס עצמו את לא ממש עוזר לרכיבים אחרים במארז. החום שנפלט מהכרטיס יהיה זהה בשני המצבים מאחר והכרטיס פולט את אותה אנרגייה.

*זוהי אגב הבדיקה שעשיתי :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352573.0

*עריכה = אהה שמתי לב עכשיו שאתה כבר מכיר את הדיון ההוא וכבר הסכמתי איתך שבמקרה של 55% זה עוד אכישהו עוזר לאיוורר. אבל בדבר אחד אני לא כל כך מסכים וזה הטמפ' הנמוכות שאתם מגיעים איתו במאמץ..

פורסם

זהו שזו בדיוק הנקודה - קביעת מהירות המאורר ל 60 אחוז לא מורידה את החום שלו במאמץ. אחרת גם אני הייתי מגדיר את זה..

בנתיים, בניגוד להרבה שרק מדברים, אני עשיתי בדיקות מעשיות והעלאתי את התוצאות כדי שכולם יוכלו לראות. הייתי דווקא מאד שמח לראות בדיקה של מישהו אחר שייראה את הבדל הטמפ' אצלו בין מהירות מאוורר DEFAULT לבין מהירות מאוורר על ערך אחר. ככה אפשר ללמוד משהו..

*נ.ב - חוץ מלשנות את החום של הכרטיס עצמו את לא ממש עוזר לרכיבים אחרים במארז. החום שנפלט מהכרטיס יהיה זהה בשני המצבים מאחר והכרטיס פולט את אותה אנרגייה.

*זוהי אגב הבדיקה שעשיתי :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352573.0

*עריכה = אהה שמתי לב עכשיו שאתה כבר מכיר את הדיון ההוא וכבר הסכמתי איתך שבמקרה של 55% זה עוד אכישהו עוזר לאיוורר. אבל בדבר אחד אני לא כל כך מסכים וזה הטמפ' הנמוכות שאתם מגיעים איתו במאמץ..

תראה, גג של 70 במאמץ עם 55% מאוורר זה הגיוני מאוד, אם ב40% אתה מגיע ל80. לא כך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים