עבור לתוכן

המלצות בנוגע לספרים - תואר ראשון בהנדסה.

Featured Replies

פורסם

בע"ה בנובמבר אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים באונ' העברית.

כפי שפעלתי בתיכון - תמיד ידעתי פרק או שניים יותר מכולם ולעומק. לכן אני רוצה לעבור על הנושאים שאותם אתחיל ללמוד, ולשם כך אני זקוק לספרים שמהם גם אלמד ואתרגל את כל הקורס.

מתמטיקה:

קורס הנקרא מתמטיקה שמושית 1 [ע"פ החומר הנלמד בו נראה שהוא כולל את חדו"א 1 ואת רוב חדו"א 2 של הטכניון]

את מה שלומדים צטטתי מן השנתון:

וקטורים במרחב אוקלידי, מכפלה פנימית, זווית, מכפלה וקטורית בשלושהמימדים, נפח של מקבילון, דטרמיננטות ,x2 3x32.מערכות קואורדינטות כוללקרטזית, קוטבית, גלילית, כדורית.דוגמאות של עקומים ומשטחים פשוטים.מספרים מרוכבים.פונקציות של משתנה אחד: גרף, רציפות, נגזרות, פונקציותאלמנטריות, פולינום טיילור, חקירת פונקציות ובעיות קיצון, שיטות אינטגרציה,אינטגרל מסויים, אינטגרל לא אמיתי.נגזרת של פונקציה וקטורית של משתנהאחד.פונקציות של שני משתנים או יותר: גרף, קווי גובה, רציפות, נגזרותמכוונות, נגזרות חלקיות, דיפרנציאביליות, במישור המשיק, קירוב ליניארי,גרדיאנט, כלל השרשרת, דיפרנציאל, פונקציה סתומה, פולינום טיילור, נקודתקיצון ואוכף, בעיות קיצון בהינתן אילוץ, פונקציות וקטוריות של כמה משתנים:קירוב ליניארי, שדה וקטורי, ,curl div ומשמעותם.אינטגרל כפול, חילוףמשתנים, יעקוביאן.מבוא למשוואות דיפרנציאליות רגילות: מספר תנאי התחלה,שקילות בין משוואה דיפרנציאלית מסדר n ובין מערכת מיוחדת של n משוואותדיפרנציאליות מסדר ראשון.דוגמאות פשוטות כולל משוואות מסדר ראשון בנות-הפרדה.

שמעתי על הספר של בן ציון קון. האם הוא מומלץ או שיש טובים ממנו?

איזה ספר אחר מקיף את כל חומר הלימוד, כולל תרגול רב ומעמיק [ואולי גם קשה מן הנדרש] ומוכיח את רוב המשפטים ומסביר לעומק את כל ההגדרות??

קורס הנקרא בשם "אלגברה ליניארית לפיסיקאים" החומר בו הוא:

שדות. מספרים ממשיים ומספרים מרוכבים. מערכת משוואות ליניאריות. פעולות אלמנטריות. שיטת החילוץ של גאוס. מטריצות. מערכות ליניאריות ומטריצות.אלגברה של מטריצות. מרחבים וקטוריים. תת-מרחבים. תלות ליניארית. בסיס ומימד. העתקות ליניאריות. הגרעין והתמונה. מטריצות והעתקות ליניאריות.תבניות ליניאריות. דואליות.חוגים ואלגבראות. אלגברה של פולינומים.פולינומים מעל שדה המספרים המרוכבים. תבניות מולטיליניאריות. דטרמיננטות.ערכים עצמיים ווקטורים עצמיים. הפולינום האופייני. לכסון. מבוא לצורת ג'ורדן. מרחבים עם מכפלה פנימית. בסיסים אורתונורמליים. שיטת גרם-שמידט.העתקות צמודות. מרחבים אוקלידיים ואוניטריים. מטריצות סימטריות ואורתוגונליות.מטריצות הרמיטיות ואוניטריות. תבניות ביליניאריות ותבניות ריבועיות.חבורות וסימטריה. חבורות ליניאריות. מבוא לגיאומטריה אפינית ופרויקטיבית.אלגברה מולטילינארית. מכפלות טנזוריות.

שוב אותו שאלה כמו בקורס הקודם אותו הזכרתי.

מכניקה ויחסות פרטית:

מבוא מתמטי. קינמטיקה ודינמיקה של מסות נקודתיות. בעיית קפלר, כוללשימושים בפיזור גרעיני. דינמיקה של גופים צפידים, וטרנספורמציה שלחוקי המכניקה בין מערכות צירים. מבוא לתורת היחסות הפרטית: הרקע הנסיוני, הטרנספורמציה של לורנץ, הקשרים בין מרחב-זמן ותנע-אנרגיה.

שמעתי שהספר מכניקה קלאסית ויחסותית של דוד אגמון הוא מתאים במידה רבה לצרכי.

אשמח לקבל שמות של עוד ספרים ודעות לגבי ספר זה.

בנוסף אשמח לקבל סתם המלצות הערות דרכי לימוד וכו' לקראת הלימודים אם משהו מכיר מרצים ספציפיים שישתף וסתם דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים ללמוד תואר בהנדסה.

תודה מראש.

פורסם

אה... קצת מיותר... לפחות לטעמי.

כרגע מסיים שנה שניה של הנדסת מחשבים בבר-אילן.

תתחיל את השנה, כמו כולם, לא תבין כלום, זה לאט לאט יתחיל להיות מובן, גם ככה אין מה לקרוא את הדברים האלא לפני שרואים בדיוק מה המרצה מלמד, כי סילבוס לא אומר הרבה לאוני'.

לרוב מתחילים לקראת ספרים יותר לקראת תקופות המבחנים ( אני אישית מעולם לא הייתי בספרייה :] אז אין לי מושג ).

אם אתה כל כך אוהב מתמטיקה ורוצה תרגול מעמיק מעבר לנדרש אני ממליץ על תואר משולב במתמטיקה ...

ואגב, אתה לא ממש יכול לקחת ספר "לפיסיקאים", כי זה לא תמיד אותו החומר... כאילו, אולי אותו חומר, אבל לא אותה רמת פירוט...

בקיצור, שמתחילים את השנה לרוב המרצה ממליץ על ספר או 2, תיקח את זה.

אפשר לדעת למה כל כך קריטי לך להתחיל ללמוד... לפני שהתחלת ללמוד ? חח

\עריכה

התחלתי ללמוד אחרי שירות מלא ... אז זה לא שממש זכרתי משהו מהלימודים או משהו כזה, אני מודה שיש דברים שהיה נחמד לדעת מראש, אבל רובם זה יותר בפיסיקה, את השאר מעולם לא למדת גם ככה...

לא אומר שלמי שעשה מכינה (או הצליח ללמוד לבד, למרות שאני לא מכיר כאלה) היה יותר קל, אבל אפשר להסתדר גם ככה.

פורסם
  • מחבר

אני אדם חולה לימודים.

כעקרון אני עכשיו התחלתי י"א, אך סיימתי ללמוד לבד בזמן הפנוי 5 יחידות מתמטיקה [בציון 100 בע"ה] מכניקה ומדעי המחשב.

אני מתקבל לואנ' כחלק מתכנית לתלמידי תיכון .

אין לי מה לעשות בשיעורי המתמטיקה והפיזיקה שבבית הספר וגם סתם ככה אני אוהב ללמוד שעה שעתיים ביום אז חשבתי שאם כבר אני אלמד משהו אז שזה יהיה משהו שיועיל לי ושיעניין אותי.

אני לא רוצה ללמוד באונ' ולא להבין כלום. אני מאוד אוהב להבין ולהעמיק בכל דבר שאני מתעסק בו והמטרה בלימודי היא לא לקבל את הדיפלומה אלא אשכרה להבין את החומר.

לכן אני רוצה כבר להכין את עצמי. [אגב גם אם לא הייתי מתעתד ללמוד באונ' הייתי סתם ככה רוצה להכיר מקרוב את הנושאים הללו].

אגב משהו מכיר מנסיון אישי את הספרים של קון באלגברה ליניארית?

פורסם

הוספתי עריכה קטנה בפוסט הקודם, אבל מדבריך היא לא מאוד רלוונטית...

רוב שנה ראשונה אני הייתי ממליץ על ספרים של הפתוחה, בעיקר בכל הנוגע לפיסיקה...

זה הספרים שאני יודע שרוב החברה אצלי למדו מהם.

מהדברים שציינת, הייתי משקיע בפיסיקה ואינפי. לינארית נחשב יותר קל.

ובכל מקרה, אני שוב אומר, אין לך כל כך מה להתחיל עכשיו, תתחיל לקרוא את הספרים יחד עם ההרצאות, אחרת סתם יהיה לך סלט ותשב משועמם בהרצאות, אין בזה הגיון

פורסם

באלגברה לינארית אתה יכול לצפות במספר אחד באלגברה לינארית Gilbert Strang מMIT, יש לו ספר וגם הרצאות בוידאו באתר של MIT.

פורסם

אה, נכון, איך שכחתי את STRANG, בכלל, תחפש הרצאות של MIT, יש גם בפיסיקה 1,2 ( מכניקה וחשמל ) שהם מצויינות ( שוב, לדברי אנשים חח )

פורסם
  • מחבר

שוב כאמור, אני לא רוצה לשרוד את הלימודים, אני רוצה ללמוד ולהבין אותם.

אני רוצה להתחיל עכשיו כי פשוט משעמם לי, ומקסימום אם ישעמם לי בהרצאות אני אוכל לתרגל בהם וכתוצאה מכך אני אדע עוד יותר טוב את החומר, ואני לא מאמין שיווצר מצב של סלט, כי יש לי נסיון לא קטן בלימוד עצמי.

לגבי העניין של לינארית אתה צודק, אני אקנה ספר כשיתחיל הקורס.

לגבי מכניקה האם יש עוד ספרים שיעמקו בנושא ויכללו תרגילים רבים ומאתגרים כפי שיש בספר של אגמון?

ולגבי המתמטיקה שימושית כעקרון אני למדתי [מהספר של האו"פ] את אינפי 1 של האו"פ אז אני צריך ספר שיהיה יותר בכיוון של אינפי 2.

הספר היחידי שמצאתי העונה על הדרישות הוא חדו"א 2 [בינתיים א'] של בן ציון קון. משהו מכיר את הספר אישית ויכול להמליץ עליו או לחלופין על ספרים אחרים?

שוב תודה מראש.

לגבי MIT, האנגלית שלי לא רעה אבל אין לי כח לשבור את הראש על האנגלית שבספר יותר מאשר על התוכן שלו לכן אני מעדיף ספר בעברית שיכיל תרגול רב.

[העניין עם ההרצאות לא אקטואלי כי אני זקוק לספר בזמן שאני משתעמם בכתה בשעורי מתמטיקה פיזיקה מחשבים ספרות והיסטוריה...]

פורסם

יש לאו"פ ספרים מעולים כמעט לכל נושא

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם הספרים של האו"פ היא המחיר שלהם.

בכל אופן אני כנראה מחר ארכוש את המכניקה של אגמון, אך אני לא סגור על החדו"א 2 של בן ציון קון האם משהו מכיר אישית? רמת תרגול?כמות תרגול?

שוב תודה.

פורסם

אתה יכול להשאיל את כל הספרים מהספרייה של האוני', אני בטוח שאם כבר שילמת את דמי הרישום תוכל לבקש שינפקו לך תעודת סטדונט ע"מ שתוכל להשאיל אותם.

פורסם

בהצלחה עם זה

יכול להיות שאני אמצא קובץ של בערך חצי מהדפים שכתבתי בהרצאה בלינארית א'

יש לך בסיס בלינארית?

(בסיס :P מזכיר לי את הבדיחה: למה עשרת בני המן לא יכולים להוות בסיס למרחב וקטורי? כי הם תלויים :P )

אני אישית לא אוהב ללמוד מספר

הסיכומים שלי מלאים דוגמאות כמו שצריך - הגדרה, אחריה שאלה ופתרון של השאלה עם הסברים מובנים <_<

פורסם
  • מחבר

קודם כל אהבתי מאוד את הבדיחה, אם הייתי מסתובב כאן הרבה הייתי מוסיף אותה לחתימה [מה לעשות אני חנון מדופלם].

אני אישת מתהווה מללמוד מספרים. מורה, טוב כפי שיהיה לדעתי לא יכול להגיע לרמת הדיוק של המילה הכתובה.

אם יש לך סיכומים זה מצוין אשמח אם תשלח לי בפרטי, אך מה שאני מחפש זה ספר שמתוכו אני לומד ומתרגל.

סיכום זה לשם שינון לפני המבחן לא ללימוד ראשוני. בכל אופן תודה רבה.

פורסם
למה עשרת בני המן לא יכולים להוות בסיס למרחב וקטורי? כי הם תלויים

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: חחח הרגת אותי אחי

פורסם

שמח לשמוע שיש עוד כמה אוטודידקטים בעולם :-*

בכל אופן לגבי העניין עם הספרים - עקרונית, מיותר!

ז"א, הספרייה לשירותך אמיגו..גש, ובהתאם לנהלים במקום שאתה לומד בו תשאיל כאוות נפשך!

לגבי עניין האנגלית - אני מניח שזה אינד', אבל אני מסתדר הרבה יותר טוב עם ספרים באנגלית. לרוב הרמה תהיה גבוהה יותר, ספרים מקיפים יותר אך בשפה פשוטה וטכנית - עם הזמן האוצר מילים ה"טכני" שלך יגדל ואתה לא תרגיש בכלל שאתה קורא ספר שלא בעברית...(בספרים בעברית תמיד מקפידים לשמור על שפה ארכאית גבוהה, וזה לא נוח כ"כ כשאתה נזכר שאתה קורא ספר בלינארית 2 או מבוא לתהליכים אקראיים או משהו...)

כמו כן אל תשכח את ידידו הטוב ביותר של האדם, הלוא הוא הגוגל.

מעבר לכך - קרא והצלח.

:xyxthumbs:

עריכה:

איכשהו נתקע לי בראש שאתה רוצה לקנות את הספרים :silly:

אממ לגבי הספרים של קון(גם בדידה כן?) - הוא די טוב לתרגול, זה הכל

הספרים של הפתוחה(זה כמו חוברות כאלה, הרבה מהם..) טובים מאוד.

אם אתה רוצה אני אציץ בשבילך מחר ואזכר כדי לתת לך רשימה של ספרים טובים (גם ככה הגיע הזמן להחזיר ספר [bioinformatics, the machine learning approace, MIT press לסקרנים] :P)

עוד משהו ששכחתי להגיד, אני מציע לך לשאול את המרצים שלך(אם הם נגישים.. :-X)

תמיד יש בסילבוס את ספרי הקורס, אבל המרצה יודע להגיד מה היתרונות והחסרונות של כל אחד.

פורסם

בתור מי שעוד מאט יסיים הנדסה בעברית אני יכול להגיד לך שזה דיי מיותר,

אבל אם אתה ממש רוצה הנה כמה אתרים שכדאי שתכיר, יש פה סיכומי שיעור של כל הקורסים האלה ויותר,

זאת הדרך הכי טובה ללמוד:

www.givatram.org - זה אמור להיות בנק בחינות אבל בהמון קורסים יש גם סיכומי שיעור מהשנה ושנה שעברה...

http://www.notes-heaven.com/ - חפש את הקורסים שלך בארכיון

http://notes.soft-and.com/ - לך לשנה שעברה

http://www.cs.huji.ac.il/~shuaavi/ - גם יכול להיות רלוונטי

http://www.lachman.name/ - שוב, לך לארכיון או לשנה שעברה ותמצא את מה שאתה מחפש

מקווה שזה יעזור לך (במשך כל התואר), אור.[br]פורסם בתאריך: 8.09.2008 בשעה 00:03:12

אהההה ושכחתי להגיד לך שיש אתרים לקורסים:

www.hug.phys.huji.ac.il - הקרוסים של פיסיקה ברובם שם

www.cs.huji.ac.il/~intro2cs - מבוא למדעי המחשב

www.cs.huji.ac.il/~oop - מבוא לתכנות מונחה עצמים

www.cs.huji.ac.il/~dast - מבנה נתונים

ולאלה של מתמטיקה אתה לא יכול לקבל עדיין גישה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים