עבור לתוכן

הבדלים בן DX9 ל DX10

Featured Replies

פורסם

אני מתאר לעצמי ששאלו את השאלה יותר מפעם אחת, אבל לא מצאתי תשובה נורמאלית...

בוא נגיד באותו משחק, שיש אפשרות גם ל DX9 וגם ל DX10, הביצועים בשימוש ב DX10 יהיו משמעותית נמוכים יותר ?

בעיניין איכות התמונה, באמת רואים הבדל בן שני התמיכות ?

כי חשבתי להתקין WINDOWS XP 64BIT...

• תגובות 30
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בסדר אבל מה הקשר בין DX10... לXP 64BIT?

בכל אופן ההבדלים העיקריים הם למשל בעננים ולומטריים, הצללה ריאליסטית

כמו שרואים בתמונות האלה שכבר כולם ראו לא פעם אחת:

DX9:

picture6en1.png

DX10:

xbu0.png

DX9:

rollover1.jpg

DX10:

rollover1_over.jpg

האם הביצועים של הכרטיס יהיו נמוכים יותר בDX10? ודאי...

לדעתי זאת תהיה טעות לעשות downgrade עם כרטיס כמו שלך,

אם אתה תשים את אותו הכרטיס במבחן ביצועים של DX9 נגד DX10 לא יהיה הרבה הבדל בתכלס, מה שעושה את השימוש בDX10 איטי יותר הוא גם מערכת ההפעלה הכבדה הזאת...

פורסם
  • מחבר

וזאת בדיוק בסיבה ששאלתי, אניע רוצה לנצל את ה 4ג'יגה זכרון, ואת זה ניתן לעשות עם מערכת 46 ביט בלבד כמו שאתה בטח יודע... ויסטה מערכת כבדה אז פזלתי לכיוון XP64 שאין לה תמיכה ב DX10...

אתה אומר שעדיף להישאר עם ה VISTA 64BIT שאני עובד איתה כרגע ?

פורסם

dj-electric אתה מוד עלזה שגילו ממזמן שהתמונות הללו ועוד רבות היו זיוף אחד גדול של עריכה גראפית....

אין הבדל ויזואלי בין DX9 לDX10.

פורסם

dj-electric אתה מוד עלזה שגילו ממזמן שהתמונות הללו ועוד רבות היו זיוף אחד גדול של עריכה גראפית....

אין הבדל ויזואלי בין DX9 לDX10.

הייתי מתקן את המשפט קצת ל-אין הבדל ויזואלי גדול כרגע כי DX10 עוד לא מוצא עד תומו שזה אומר שיש עוד שפע של אופציות/אפקטים/פילטרים שעוד לא נוצלו כי היצרניות א. מתעצלות ב.זה קצת קשה ליהיות הראשון שמנסה להביא משו "חדש"

פורסם

גם DX9 עוד לא נוצל עד תומו...

ונכון, עד שיצא משחק שבנו אותו מ0 לDX10 לא יהיה הבדל, ותאמין לי שזה לא יקרה בקרוב... והDX9 יחייה עוד הרבה זמן :)

נ.ב

חוץ מזה שעוד מעט מיקרוסופט מוציאים את הווינדוס החדש שמגיע עם DX11... ככה שבחיים לא ינצלו את DX10 עד תום כי יעברו DX... חח(כנראה)

פורסם

שנה זה עוד מעט ??? וכשיהיה DX11 יתחילו לנצל את DX10 או יותר ננכון DX10.1 כי הוא קל יותר וקל יותר להמיר משחק מהקונסולה למחשב דרך הAPI הזה זה יותר קל

פורסם
  • מחבר

כי אם אין הבדל בן DX10 ל DX9 באיכות תמונה אז אפשר להרוויח לא מעט ביצועים במעבר חזרה ל XP, אני טועה ?

פורסם

שנה זה עוד מעט ??? וכשיהיה DX11 יתחילו לנצל את DX10 או יותר ננכון DX10.1 כי הוא קל יותר וקל יותר להמיר משחק מהקונסולה למחשב דרך הAPI הזה זה יותר קל

למה שיפתחו משהו חדש וישקיעו בישן?

הם פשוט יתחילו לפתח את הDX11... וככה כמובן יקדמו את המכירות של הווינדוס החדש (זה בעצם התפקיד של הDX11.. כמו של 10 רק ש10 קידם את ויסטה)

זאת דעתי...

פורסם

ועוד איך שיש הבדל!!!

יש לא מעט מאמרים ברשת שמסבירים על DX10 וכו'.

משחקים כן מנצלים את זה

אני מריץ נניח DEVIL MAY CRY 4 במצב של DX10 ומצב של DX9

ובהחלט יש הבדל (אבל קטן)

בעיקר בנושאים כמו חריצים בקירות ובבלטות.

משטחים שנראים טוב יותר

אפקטי תאורה

וכו'

כנל גם בCOMPANY OF HEROES ועוד.

או בWORLD IN CONFLICT

DX10 לא ממציע איזה משהו חדש, אבל משפר המון את 9 ומוסיף כמה דברים נחמדים (תאורה טובה יותר לדוגמא)

פורסם

עכשיו אחרי כמה שעות של חשיבה ניראה לי שDX10 ישאר לא מפותח כי ליצרניות משחקים יהיה עדיף ומשתלם יותר להוציא משחקים על DX11 שיתמכו בריבוי ליבות מה שמביא לשיפור הן בתמונה והן בביצועים וDX9 מתקרב לרף המירבי שאפשר להוציא מן הזקן

פורסם

DX11 זה בדיוק DX10

אבל

עם כמה שיפורים!!

כלומר

אל תצפה לאיזה מהפכה מוחלטת, מה שאומר שמשחקים שתמכו בDX10 יוכלו לעבור הסבה לDX11 בלי בעיה.

פורסם

ועוד איך שיש הבדל!!!

יש לא מעט מאמרים ברשת שמסבירים על DX10 וכו'.

משחקים כן מנצלים את זה

אני מריץ נניח DEVIL MAY CRY 4 במצב של DX10 ומצב של DX9

ובהחלט יש הבדל (אבל קטן)

בעיקר בנושאים כמו חריצים בקירות ובבלטות.

משטחים שנראים טוב יותר

אפקטי תאורה

וכו'

כנל גם בCOMPANY OF HEROES ועוד.

או בWORLD IN CONFLICT

DX10 לא ממציע איזה משהו חדש, אבל משפר המון את 9 ומוסיף כמה דברים נחמדים (תאורה טובה יותר לדוגמא)

יש הבדל בין DX10 לDX9 אבל במאדים :)

בכדור הארץ זה קצת שונה :)

אם אתה אומר משהו תביא תמונות להוכחה.. GAMESPOT עשו השוואה וזה אותו דבר...

ויש עוד הרבה תמונות באינטרנט שמראות את זה...

פורסם

אין לי כרגע צילומי מסך.

אבל בהחלט יש הבדל.

הראו לדוגמא בכל מיני אתרים הבדלים בין להריץ את WORLD AT CONFILCT בDX9 לעומת DX10 ויש הבדל!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים